Αυστραλία: Τράπεζα χρέωνε για χρόνια χιλιάδες νεκρούς πελάτες της ― Αντιμετωπίζει πρόστιμο – μαμούθ

Επί σειρα ετών χρέωνε χιλιάδες νεκρούς πελάτες της μια τράπεζα στην Αυστραλία, η οποία είναι πιθανόν να αντιμετωπίσει σύντομα μεγάλο πρόστιμο για χρόνιες παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα και πάροχος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Westpac θα αντιμετωπίσει πρόστιμο – μαμούθ ύψους 81 εκατ. δολαρίων για παραβάσεις χρόνων.

Θεωρείται η υπ’ αριθμόν 3 δανείστρια εταιρεία της Αυστραλίας και υποβλήθηκε σε έξι διαδικασίες αστικών ποινών από την αρμόδια Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται καταγγελίες για τον τραπεζικό της τομέα, τον τομέα ασφάλισης και υγειονομικής διαχείρισης.

Πάντως, η Αυστραλιανή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Επενδύσεων υποστηρίζει πως η τραπεζικό ίδρυμα χρέωσε με πάνω από 7,2 εκατ.δολάρια για αμοιβές παροχής συμβουλών τουλάχιστον 11.000 άτομα που απεβίωσαν και διένειμε διπλότυπα συμβόλαια ασφαλιστηρίων σε περισσότερους από 7.000 ανθρώπους.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα αρχή, οι παραβάσεις αυτές σημειώθηκαν σε διάστημα δέκα χρόνων, ενώ εντοπίστηκαν μετά από έρευνα το 2018.

«Τα ζητήματα που εγείρονται δεν θα έπρεπε να έχουν συμβεί και οι διαδικασίες, τα συστήματα και οι μηχανισμοί επιτήρησης θα έπρεπε να είναι καλύτερα» δήλωσε σχετικά ο Πίτερ Κινγκ, διευθύνων σύμβουλος της Westpac.

Όπως ανέφερε η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Σάρα Κορτ, «είναι άνευ προηγουμένου για την Επιτροπή να προσφεύγει για πολλαπλά αδικήματα και το ίδιο χρονικό διάστημα κατά του ίδιου εναγόμενου».

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βερνίκος στη «Libération»: Οι εφοπλιστές θα γίνουν πλουσιότεροι χάρη στο πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Αναποτελεσματικό για τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, οι οποίες μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ευρώπη, θα είναι το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο που σχεδιάζει η Ε.Ε., καθώς, όπως τονίζεται σε ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας «Libération», το μόνο που -ουσιαστικά- θα καταφέρουν, είναι να οδηγήσουν σε νέα αύξηση των

Ναύαρχος ε.α. Νίκος Σπανός: «Θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά ό,τι λένε οι Τούρκοι, γιατί συνήθως το κάνουν»

Αναφορά στην τουρκική προκλητικότητα που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό έκαναν νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή ο Σωτήρης Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής και ο ναύαρχος ε.α. Νίκος Σπανός. «Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Επ’ ουδενί δε

Θλίψη στην Πάτρα: Αστυνομικός βρέθηκε νεκρός σε χωράφι

Θλίψη στην Πάτρα. Συνταξιούχος αστυνομικός βρέθηκε νεκρός μέσα σε χωράφι το απόγευμα του Σαββάτου. Τον αναζητούσαν τα συγγενικά του πρόσωπα. EUROKINISSI Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, τα αίτια του θανάτου του είναι παθολογικά. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα.

Γιώργος Λαιμός: Γιορτάζει τα 50 χρόνια του στη μουσική και τη θάλασσα με μια συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος»: Η παραπάνω άποψη του Νίτσε μοιάζει να εκφράζει απόλυτα τον Γιώργο Λαιμό, έναν άνθρωπο που, επί σειρά ετών, καταρρίπτει τα στερεότυπα που θέλουν τους πλούσιους και ισχυρούς να θεωρούν την κάθε μορφής ευαισθησία