Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος ΚΛΙΑΡΗΣ – Αρχηγός :”Η Πατρίδα και Ηγεσία του Λιμενικού Σώματος-Λιμενικής Ακτοφυλακής σας εμπιστεύονται”

Ολόκληρη η ομιλία του Αρχηγού ΛΣ κατά τη χθεσινή τελετή Ορκωμοσίας νεοκαταταγέντων Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

Νέοι Δόκιμοι Σημαιοφόροι,

 

Σήμερα, επισήμως και ουσιαστικώς, γίνεστε μέλη της οικογένειας του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής. Σήμερα ανοίγεται μπροστά σας μία νέα σελίδα στη ζωή σας για την οποία ήδη επενδύσατε κόπο, προσπάθεια και όνειρα.

 

Ο όρκος σας αποτελεί την αρχή μιας νέας διαδρομής. Κι εύχομαι από καρδιάς αυτή η διαδρομή να είναι δημιουργική και το ‘’ταξίδι’’ που ξεκινάτε, διανθισμένο με όμορφες εμπειρίες και επιτυχίες!

 

Να θυμάστε ότι η εξέλιξη και η επιτυχία έρχονται μόνο, όταν η προσπάθειά μας είναι μπολιασμένη με υψηλές αξίες και ιδεώδη.

 

Γι’ αυτή τη νέα σας ζωή θα ήθελα να σας πω κάποια πράγματα ― τα οποία ίσως να γνωρίζετε, αλλά θεωρώ σημαντικό να τα αναφέρω.

 

Το Λιμενικό Σώμα ιδρύθηκε το 1919 και κατά τη διάρκεια αυτού του αιώνα ζωής δεν έπαψε να ανασυγκροτείται, αλλά και να ανταποκρίνεται σε διαφορετικές ανάγκες και συνθήκες που ανέκυπταν στην πορεία του. Επί δέκα δεκαετίες πλέον υπηρετεί την Πατρίδα, την Κοινωνία και την Ελληνική Ναυτιλία, και κάθε στέλεχος από την ημέρα της ορκωμοσίας του έχει πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνει και τηρεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ιεραρχικής ανέλιξής του.

 

Επιλέγοντας να υπηρετήσετε στο Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, είναι αυτονόητο ότι γνωρίζετε το εύρος των δραστηριοτήτων του. Όμως θέλω να τονίσω ότι το έργο μας είναι πολύπλευρο και πολυδιάστατο ενώ συμβάλλουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί την αρωγή μας η Πολιτεία και η Κοινωνία.

 

Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων θα σας παρέχει υψηλή ακαδημαϊκή και στρατιωτική εκπαίδευση, θεωρητική και πρακτική, καθώς δεν αρκεί μόνο η σωματική ρώμη, αλλά χρειάζεται και η ρώμη της σκέψης. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα είστε καταξιωμένοι  Αξιωματικοί  και  αποδεκτοί  από  τα στελέχη που θα κληθείτε αργότερα να διοικήσετε.

Ο αξιωματικός που εκπαιδεύουμε σήμερα, ο μελλοντικός ηγήτορας, πρέπει να διαθέτει μια πολυδιάστατη προσωπικότητα. Πέρα από τις στρατιωτικές αρετές, τη σωματική και ψυχική αντοχή πρέπει να μελετά διαρκώς το εξελισσόμενο επιχειρησιακό περιβάλλον, να μπορεί να προσαρμόζεται και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

 

 

  Νέοι Δόκιμοι Σημαιοφόροι,

 

Σας συγχαίρω για την επιλογή σας. Οπλιστείτε με δύναμη, υπομονή και επιμονή και θα κατακτήσετε τους στόχους σας!

 

Είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε πλήρως στις υψηλές απαιτήσεις του ρόλου σας και θα φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών του Σώματος αλλά και των οικογενειών σας που από σήμερα νιώθουν ήδη περήφανοι για σας.

 

Σήμερα είμαι κι εγώ συγκινημένος και περήφανος συγχρόνως. Συγκινημένος γιατί βλέπω τη νέα γενιά να αναλαμβάνει δράση και θυμάμαι όλους τους δόκιμους που είδα στη δική μου σταδιοδρομία να εντάσσονται με όνειρα και προσδοκίες στο Σώμα. Και περήφανος γιατί ξέρω ότι με σας ενισχύουμε από σήμερα, με νέο αίμα, τη δύναμη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

 

Ως Αρχηγός σας καλώ να τιμήσετε τον όρκο που δώσατε, να θυμηθείτε τις ηθικές έννοιες, αξίες και αρετές που πρεσβεύει, και να τον τιμάτε τόσο κατά τη φοίτησή σας όσο και κατά την επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Η πίστη, η υπακοή, η αφοσίωση, η προθυμία, η φιλοτιμία και η ευσυνειδησία ας είναι πάντα στην καρδιά σας.

 

Η Πατρίδα και Ηγεσία του Λιμενικού Σώματος-Λιμενικής Ακτοφυλακής σας εμπιστεύονται.

 

Σας εύχομαι από καρδιάς ένα υπέροχο ταξίδι.

 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλες δυνάμεις: Έρχεται ειδικό μισθολόγιο από το 2024 – Όλα όσα είπε ο Μητσοτάκης

Έρχεται ειδικό μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή «Θα υπάρξει ειδικό μισθολόγιο αναπροσαρμοσμένο για τις Ένοπλες Δυνάμεις από 1/1/2024». « Τα επόμενα χρόνια θα είναι χρόνια καλύτερων μισθών για το δημόσιο » σημείωσε

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι θα πει σήμερα στη Βουλή για το επίδομα και το μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις

Για την καταβολή του επιδόματος ειδικών αποστολών σε στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και σε άλλα σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων που δεν έχουν δει αυξήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα αναμένεται να μιλήσει σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή στο πλαίσιο

Όταν δυο Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ συναντήθηκαν κι είχαν πολλά να πουν

Όπως μου επεσήμανε απόστρατος Στρατηγός Τεθωρακισμένων που συνευρεθήκαμε στις 25 Ιανουαρίου στη Σχολή Ευελπίδων, στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του Αρχηγού ΓΕΣ, το κερασάκι στην τούρτα της πολύ συγκινητικής τελετής ήταν μια συνάντηση δυο άλλων Αρχηγών και μάλιστα δύο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ. Ενός

Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για το νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες