Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος ΚΛΙΑΡΗΣ – Αρχηγός :”Η Πατρίδα και Ηγεσία του Λιμενικού Σώματος-Λιμενικής Ακτοφυλακής σας εμπιστεύονται”

Ολόκληρη η ομιλία του Αρχηγού ΛΣ κατά τη χθεσινή τελετή Ορκωμοσίας νεοκαταταγέντων Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

Νέοι Δόκιμοι Σημαιοφόροι,

 

Σήμερα, επισήμως και ουσιαστικώς, γίνεστε μέλη της οικογένειας του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής. Σήμερα ανοίγεται μπροστά σας μία νέα σελίδα στη ζωή σας για την οποία ήδη επενδύσατε κόπο, προσπάθεια και όνειρα.

 

Ο όρκος σας αποτελεί την αρχή μιας νέας διαδρομής. Κι εύχομαι από καρδιάς αυτή η διαδρομή να είναι δημιουργική και το ‘’ταξίδι’’ που ξεκινάτε, διανθισμένο με όμορφες εμπειρίες και επιτυχίες!

 

Να θυμάστε ότι η εξέλιξη και η επιτυχία έρχονται μόνο, όταν η προσπάθειά μας είναι μπολιασμένη με υψηλές αξίες και ιδεώδη.

 

Γι’ αυτή τη νέα σας ζωή θα ήθελα να σας πω κάποια πράγματα ― τα οποία ίσως να γνωρίζετε, αλλά θεωρώ σημαντικό να τα αναφέρω.

 

Το Λιμενικό Σώμα ιδρύθηκε το 1919 και κατά τη διάρκεια αυτού του αιώνα ζωής δεν έπαψε να ανασυγκροτείται, αλλά και να ανταποκρίνεται σε διαφορετικές ανάγκες και συνθήκες που ανέκυπταν στην πορεία του. Επί δέκα δεκαετίες πλέον υπηρετεί την Πατρίδα, την Κοινωνία και την Ελληνική Ναυτιλία, και κάθε στέλεχος από την ημέρα της ορκωμοσίας του έχει πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνει και τηρεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ιεραρχικής ανέλιξής του.

 

Επιλέγοντας να υπηρετήσετε στο Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, είναι αυτονόητο ότι γνωρίζετε το εύρος των δραστηριοτήτων του. Όμως θέλω να τονίσω ότι το έργο μας είναι πολύπλευρο και πολυδιάστατο ενώ συμβάλλουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί την αρωγή μας η Πολιτεία και η Κοινωνία.

 

Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων θα σας παρέχει υψηλή ακαδημαϊκή και στρατιωτική εκπαίδευση, θεωρητική και πρακτική, καθώς δεν αρκεί μόνο η σωματική ρώμη, αλλά χρειάζεται και η ρώμη της σκέψης. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα είστε καταξιωμένοι  Αξιωματικοί  και  αποδεκτοί  από  τα στελέχη που θα κληθείτε αργότερα να διοικήσετε.

Ο αξιωματικός που εκπαιδεύουμε σήμερα, ο μελλοντικός ηγήτορας, πρέπει να διαθέτει μια πολυδιάστατη προσωπικότητα. Πέρα από τις στρατιωτικές αρετές, τη σωματική και ψυχική αντοχή πρέπει να μελετά διαρκώς το εξελισσόμενο επιχειρησιακό περιβάλλον, να μπορεί να προσαρμόζεται και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

 

 

  Νέοι Δόκιμοι Σημαιοφόροι,

 

Σας συγχαίρω για την επιλογή σας. Οπλιστείτε με δύναμη, υπομονή και επιμονή και θα κατακτήσετε τους στόχους σας!

 

Είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε πλήρως στις υψηλές απαιτήσεις του ρόλου σας και θα φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών του Σώματος αλλά και των οικογενειών σας που από σήμερα νιώθουν ήδη περήφανοι για σας.

 

Σήμερα είμαι κι εγώ συγκινημένος και περήφανος συγχρόνως. Συγκινημένος γιατί βλέπω τη νέα γενιά να αναλαμβάνει δράση και θυμάμαι όλους τους δόκιμους που είδα στη δική μου σταδιοδρομία να εντάσσονται με όνειρα και προσδοκίες στο Σώμα. Και περήφανος γιατί ξέρω ότι με σας ενισχύουμε από σήμερα, με νέο αίμα, τη δύναμη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

 

Ως Αρχηγός σας καλώ να τιμήσετε τον όρκο που δώσατε, να θυμηθείτε τις ηθικές έννοιες, αξίες και αρετές που πρεσβεύει, και να τον τιμάτε τόσο κατά τη φοίτησή σας όσο και κατά την επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Η πίστη, η υπακοή, η αφοσίωση, η προθυμία, η φιλοτιμία και η ευσυνειδησία ας είναι πάντα στην καρδιά σας.

 

Η Πατρίδα και Ηγεσία του Λιμενικού Σώματος-Λιμενικής Ακτοφυλακής σας εμπιστεύονται.

 

Σας εύχομαι από καρδιάς ένα υπέροχο ταξίδι.

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΑΛΣ: Ενίσχυση Βρεφονηπιακού Σταθμού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. – Πρόταση δημιουργίας ανεξάρτητης Διεύθυνσης Διοικητικής Μέριμνας στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να ενισχύσει τον Βρεφονηπιακό Σταθμό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που επιτελεί στην καθημερινότητα των στελεχών και των οικογενειών τους. Στο πλαίσιο αυτό,

Ο Υποναύαρχος Χαρ. Μαρουλάκης ΛΣ(εα) για την “κατάρρευση” του server του ΥΝΑΝΠ : “Εδώ και 2.5 χρόνια η τότε κυρίως στρατιωτική και η πολιτική ηγεσία είχε ενημερωθεί για το πρόβλημα αλλά το θέμα δεν τους απασχόλησε…”

Μπάμπης Μαρουλάκης Εδώ και 2 τουλάχιστον μέρες το server του ΥΝΑΝΠ έχει καταρρεύσει !! Εσπευσμένα βγήκε μια ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε εν μέρει για το πρόβλημα , αναφέροντας μάλιστα ότι ο Θάλαμος Επιχειρήσεων εξακολουθεί να λειτουργεί . Παράλληλα αφήνεται

Συνάντηση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την Τρίτη 10 Ιουνίου 2025 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Βασίλειο Κικίλια, καθώς και με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής,

Υπουργείο Ναυτιλίας: Τι συμβαίνει με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του – Εκτός λειτουργίας για δεύτερο εικοσιτετράωρο

Εκτός λειτουργίας βρίσκονται για δεύτερο εικοσιτετράωρο  οι υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας δημιουργώντας προβλήματα σε όσους προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, λόγω τεχνικού προβλήματος στη διασύνδεση του ΥΝΑΝΠ στο διαδίκτυο, δεν λειτουργούν προσωρινά οι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο