Επίσκεψη Ένωσης Λιμενικών Κεντροδυτικής Ελλάδος στο Λιμεναρχείο ΙΤΕΑΣ και στο Γ΄Λ/Τ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Την Παρασκευή 09 Σεπτέμβριου 2022 αντιπροσωπεία του Δ.Σ της  ΕΝΩΣΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΔ ΕΛΛΑΔΟΣ  πραγματοποίησε επίσκεψη στο Λιμεναρχείο ΙΤΕΑΣ και στο Γ΄Λ/Τ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ. Κατά την παρουσίας μας ενημερώσαμε για τις τρέχουσες εξελίξεις και τη συνεχή προσπάθειά μας για ανάδειξη προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα στελέχη κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.

Κατά τη συζήτηση διαπιστώσαμε ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών του Λ/Χ ΙΤΕΑΣ και των υπαγόμενων τμημάτων είναι οφθαλμοφανές, με κυριότερο αυτό του  Γ΄Λ/Τ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ όπου η στελέχωση βρίσκεται στο 50% της ελάχιστης οργανικής. (Από την ελάχιστη οργανική δυο (02) από τα στελέχη είναι υπό μετάθεση, ενώ δυο (02) είναι τοποθετημένα στο Τμήμα από το Λ/Χ ΙΤΕΑΣ μέχρι 30/09/22. )

   Εν συνεχεία πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Λιμενάρχη ΙΤΕΑΣ Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. ΚΟΤΣΙΜΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ και τον  Υπολιμενάρχη Υποπλοίαρχο Λ.Σ ΤΣΕΛΕ ΙΩΑΝΝΗ.

Η συνάντηση έγινε μέσα σε θετικό κλίμα και γόνιμο διάλογο. Από μεριάς μας τέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν την εργασία του προσωπικού, όπως ότι:

  • οι βάρδιες εκδίδονται κάθε μέρα αργά το μεσημέρι με αποτέλεσμα τα στελέχη να μην μπορούν να προγραμματίσουν τις προσωπικές υποχρεώσεις τους,
  •     υφίσταται ζήτημα αναφορικά με τον τρόπο μετακίνησης και αποζημίωσης των στελεχών
  • οφείλονται στο προσωπικό πολλά χρωστούμενα ρεπό,
  • εκτελούνται βάρδιες στο ίδιο ημερολογιακό εικοσιτετράωρο (πρωί-νύχτα)
  • υφίσταται άνιση κατανομή νυχτερινής εργασίας και
  • υφίστανται πολλές εικοσιτετράωρες υπηρεσίες κ.λ.π

Η ηγεσία  του Λ/Χ Ιτέας από την μεριά της μας γνώρισε ότι η μεγάλη περιοχή αρμοδιότητας με αλιευτικά καταφύγια, ιχθυοκαλλιέργειες, βιομηχανικές μονάδες, τουριστική κίνηση και αναγκαία αστυνόμευση των χερσαίας ζώνης σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού,  τις  συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού σε ανατολικό αιγαίο και τις ενισχύσεις  άλλων Λιμενικών Αρχών  έχουν φέρει τα  γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

Από τα προαναφερόμενα καθίσταται σαφές όπως τονίσαμε, ότι οι Υπηρεσίες λειτουργούν στηριζόμενες αποκλειστικά στο φιλότιμο των στελεχών, κάτι που δε δύναται προφανώς να συνεχιστεί. Η διαρκής  καταπόνηση των στελεχών επιφέρει σωματική αλλά και ψυχική κούραση η οποία δημιουργεί εκτός από προβλήματα υγείας και ιδιαίτερα άσχημα συναισθήματα  τα οποία αποσταθεροποιούν  τις σχέσεις μεταξύ  «υφισταμένου» και «προϊσταμένου»  και στην ουσία δυσκολεύουν το έργο όλων.

Ως θεσμικός εκπρόσωπος συναδέλφων ενημερώνουμε με την παρούσα και τον κ. Διοικητή της 5ΗΣ ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σχετικά με όλα τα ανωτέρω, προσδοκώντας για καλύτερο και ασφαλέστερο εργασιακό περιβάλλον στους συναδέλφους μας.

Θεωρούμε αυτονόητη την ανάγκη για μέριμνα και ενίσχυση από την πλευρά της Διοίκησης,  έτσι ώστε και το έργο των συναδέλφων να μην παρακωλύεται και η υπηρεσιακή τους καθημερινότητα να διέπεται από ασφάλεια.

 Ως Ένωση Λιμενικών δεσμευόμαστε προς τους συναδέλφους του Λ/Χ ΙΤΕΑΣ και των υπαγόμενων τμημάτων για τη διαρκή στήριξή μας, και την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ενημερώνοντας παράλληλα και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (Π.Ο.Λ.) και εφόσον χρειαστεί υπηρεσιακούς και θεσμικούς φορείς.

                                                                  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΠΛΑΣΤΟΥΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                                                  ΡΟΖΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Άσκηση «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-22»

Την Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022 και στο πλαίσιο της Τακτικής Άσκησης Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-22», εξετάστηκε επεισόδιο εικονικής εφαρμογής των διαδικασιών αντιμετώπισης ασύμμετρης απειλής αεροσκάφους RENEGADE, σκοπός του οποίου ήταν η εφαρμογή των ενεργειών για την έγκαιρη και αποτελεσματική αναγνώριση

Επίσκεψη στο ΓΕΕΘΑ Κλιμακίου των Εθνικών Στρατιωτικών Αντιπροσώπων των Κρατών – Μελών του ΝΑΤΟ στο SHAPE

Την Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος υποδέχτηκε στο ΓΕΕΘΑ τους Εθνικούς Στρατιωτικούς Αντιπροσώπους (National Military Representatives – NMRs) στο SHAPE, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής τους στην Ελλάδα. Κατά τον χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε

Νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία, αυτή τη φορά στο χώρο της «μικρής κρουαζιέρας» ιδανική για την ελληνική αγορά του θαλάσσιου τουρισμού

Ένα από τα πιο αξιόπιστα ονόματα στον διεθνή κλάδο των πολυτελών ξενοδοχείων πρόκειται να ξεκινήσει μια νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία, αυτή τη φορά στο χώρο της «μικρής κρουαζιέρας», που είναι ιδανική για την ελληνική αγορά του θαλάσσιου τουρισμού. Η Four Seasons

Μια εξαιρετική εκδήλωση πολιτισμού με την συμμετοχή Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ απ’ τον Σύλλογο Περουβιανών Ελλάδας

Μια εξαιρετική εκδήλωση πολιτισμού με την συμμετοχή Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ έγινε προ ημερών στην υπέροχη αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά απ’ τον Σύλλογο Περουβιανων Ελλάδας! Τιμήθηκε η πολύ γνωστή στην χώρα της Ψυχολόγος, συγγραφέας και ζωγράφος MARIA ROJO για το