Νέος Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ ο Αντιναύαρχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αλέξανδρος ΤΣΕΛΙΚΗΣ

Καθήκοντα  Α’ Υπαρχηγού  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ ο Αντιναύαρχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αλέξανδρος ΤΣΕΛΙΚΗΣ 

 

Γεννήθηκε στην Κατερίνη Πιερίας το έτος 1965.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία από το έτος 1990 έως το έτος 1992.

Εισήλθε στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. το 1992 και αποφοίτησε το 1994 με το βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Υπηρέτησε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου σε διάφορες θέσεις (Διοικητής στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών, Γραφεία Λιμενικής Αστυνομίας και Νηολογίων), καθώς και στη Διεύθυνση Προσωπικού του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ως Εισηγητής και Τμηματάρχης στο Τμήμα Νομοθεσίας Προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Οργάνωσης και Σχεδιασμού.

Το 2001 τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση Ασφαλείας Ολυμπιακών Αγώνων, συμμετείχε στο σχεδιασμό ασφάλειας της Ολυμπιακής εγκατάστασης του Αγίου Κοσμά και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 διετέλεσε Υποδιοικητής στην ίδια εγκατάσταση.

Έχει διατελέσει Διευθυντής στη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων, στη Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης και στη Διεύθυνση Ναυτικής Εκπαίδευσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και Ναυτιλιακός Ακόλουθος στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Με το βαθμό του Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ. τοποθετήθηκε ως Διοικητής στην 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα το Βόλο και το Μάιο του 2019 ανέλαβε τη θέση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά. Μετά την προαγωγή του τον Ιούνιο του 2020 στο βαθμό του Υποναυάρχου Λ.Σ. του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διευθυντή Κλάδου Ναυτιλίας, το Σεπτέμβριο ιδίου έτους.

Με Απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Κρίσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στις 18-03-2022 προήχθη στο βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. και επελέγη για τη θέση του νεότερου Υπαρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Έχει παρακολουθήσει σειρά μετεκπαιδεύσεων και του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για τον βαθμό και τη θέση του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.

Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο αγοριών.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βίκτορ Όρμπαν: Ένας ταραξίας κλείνει τα 60

Ένα από τα πιο συναρπαστικά βιβλία για τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν γράφτηκε από τον Ούγγρο δημοσιογράφο Ντάνιελ Παλ Ρένυι. Υπό τον τίτλο «Ο καταναγκασμός της νίκης – Ποδόσφαιρο και Εξουσία στον κόσμο του Όρμπαν» (2021), ο Ρένυι περιγράφει το φλογερό

Ξεκινά το brain gain Ελλήνων γιατρών από Γερμανία

Η απάντηση βγήκε μέσα από την καρδιά του. “Είναι ο νόστος του Οδυσσέα. Μείναμε 13 χρόνια στη Γερμανία, τώρα θέλουμε να επαναπατριστούμε, να μπουν τα παιδιά σιγά-σιγά στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα”. Ο γιατρός Πέτρος Πετρίδης, επιμελητής Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας στο

Ηράκλειο: Τέλος καλό στην αναζήτηση των δύο ανδρών – Βρέθηκαν σώοι, σήμερα το πρωί

Βρέθηκαν στην περιοχή κάτω από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση αναζήτησης των δύο ανδρών που χάθηκαν με σκάφος στην περιοχή της Χερσονήσου, ενώ είχαν βγει για βόλτα. Από χθες οπότε καταγγέλθηκε – με μια μέρα καθυστέρηση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο του Πειραιά για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα

Με συνθήματα «όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών» και «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» διαδηλώνουν φορείς και συλλογικότητες Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από ναυτεργατικά σωματεία, φορείς και συλλογικότητες πραγματοποιείται στην πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά, με

Μετάβαση στο περιεχόμενο