Οργανικές θέσεις προσωπικού ΛΣ:Είναι αναγκαίο να υπάρξει προσανατολισμός στην ναυτιλία και στην θάλασσα και όχι στην στεριά, στους κάμπους και τις πεδιάδες της χώρας

Για την κατανομή των θέσεων του προσωπικού ΛΣ

Αναγκαία πρωτοβουλία, η οποία θα έπρεπε να έχει γίνει όταν “συζητήθηκε” η πρόταση για την κατανομή των θέσεων ενόψει της τροποποίησης του σχετικού άρθρου στον Οργανισμό του ΥΝΑΝΠ.

Η κατανομή των θέσεων αυτών πρέπει να γίνει με βάσει τις ρυθμίσεις του ν. 4676/2020, αφού ληφθούν υπόψη οι προτεραιότητες και οι εθνικές ανάγκες που προκύπτουν σήμερα και για το μέλλον.

Στην απόφαση που προωθήθηκε και υπογράφηκε από τον κ. Υπουργό δεν αναφέρονται ιδιαίτερες κατευθύνσεις ή κριτήρια για την εκπόνηση της τελικής πρότασης.

Κανείς δεν θα ήθελε να παρακαμφθεί το εθνικό συμφέρον και να προταχθεί το κομματικό ή συνδικαλιστικό συμφέρον, η πελατειακή εξυπηρέτηση.
Να μην δούμε προτάσεις για την σύσταση ή επάνδρωση υπηρεσιών με στελέχη που επαρκούν μόνο και μόνο για την εκτέλεση σκοπιάς για την φύλαξη κτιρίων.

Να μην δούμε υπηρεσίες που μοναδικό τους έργο τους είναι η θεώρηση των αδειών αλιείας. Υπηρεσίες που η ανανέωση από αυτές μιας ερασιτεχνικής άδειας αλιείας να στοιχίζει στο δημόσιο έως και 3.000 ευρώ, δηλαδή ακριβότερα από το κόστος αγοράς της βάρκας του ερασιτέχνη αλιέα.

Είναι αναγκαίο να υπάρξει προσανατολισμός στην ναυτιλία και στην θάλασσα και όχι στην στεριά, στους κάμπους και τις πεδιάδες της χώρας.

Με τις διατάξεις του ν. 4676 δόθηκε το στίγμα: καταργήθηκαν οι διατάξεις που προσανατόλιζαν το Λιμενικό Σώμα στην ενδοχώρα, καθορίστηκε ότι από τις 1500 θέσεις αύξησης της οργανικής δύναμης, οι 900 να κατανεμηθούν στα νησιά και το ανατολικό Αιγαίο, εκεί που διακυβεύονται τα εθνικά συμφέροντα και η εθνική κυριαρχία της χώρας.

Απαιτείται για την λήψη ορθών αποφάσεων η πλήρης κατανόηση από όλους των στόχων και των προκλήσεων που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το Λιμενικό Σώμα στο άμεσο αλλά και στο απώτερο μέλλον.

Η πρόταση να συνδυαστεί με τις ανάγκες άμεσων “στοχευμένων και έξυπνων” προσλήψεων, την εισαγωγή της ψηφιοποίησης και των νέων τεχνολογιών, με τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν από την αξιοποίηση των επενδυτικών προγραμμάτων με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση 2021-2027.
Να αξιοποιηθούν τα στοιχεία που τηρούνται και τα οποία δείχνουν την ποιοτική και ποσοτική δραστηριότητα κάθε λιμενικής αρχής και τις ανάγκες ενίσχυσης ή μη που προκύπτουν από αυτές.

Με σοβαρότητα και προσήλωση στο συμφέρον του Σώματος οι αποφάσεις της Επιτροπής μπορεί να αποτελέσουν ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον του Σώματος.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Λινοπεράματα το πλοίο της Greenpeace

Έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Δήμου Μαλεβιζίου Στη θαλάσσια περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου πλέει από το μεσημέρι του Σαββάτου το πλοίο “Rainbow Warrior” της Greenpeace. Πολλοί ήταν εκείνοι που αντιλήφθηκαν το διάσημο σκαρί της περιβαλλοντικής οργάνωσης και έσπευσαν να το φωτογραφίσουν απαθανατίζοντάς

Σταμάτης Κόκοτας: Πέθανε σε ηλικία 85 ετών

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών άφησε ο Σταμάτης Κόκοτας. Νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο Βούλας μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. Ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν γεννημένος στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια

Το ναυάγιο της 29ης Μαΐου ’41 και η ιστορία του

Ο Μάικλ Μπέντον θυμάται εκείνη την ημέρα πεντακάθαρα, και ας έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε. Ηταν ένα τυπικό καλοκαιρινό απόγευμα στη χερσόνησο της Γραμβούσας και τίποτα δεν προμήνυε ότι θα ήταν καθοριστική για την υπόλοιπη ζωή του. Οπως συνήθιζαν με τη

Εκλογές τον Μάρτιο ή στο τέλος Ιουνίου – Οι πιθανές ημερομηνίες που συζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Μάρτιος και το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου φαίνεται να είναι τα επικρατέστερα χρονικά διαστήματα για τη διεξαγωγή των εκλογών. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού (Bloo­mberg) ότι οι κάλπες θα στηθούν άνοιξη ή αρχές