Παιχνίδια στη πλάτη των συνάδελφων στο ΄΄βωμό΄΄ του μεταναστευτικού

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (Π.Ο.Λ.)καταδικάζει τις δηλώσεις του Γραμματέα του ΜέΡΑ25  κ. Βαρουφάκη σε τηλεοπτική εκπομπή του Kontranews όπου και ανέφερε πως : «βάζουμε τους νέους και τις νέες που υπηρετούν στο Λιμενικό μαςνα πνίγουν ανθρώπους για να αποτρέψουμε τις μεταναστευτικές αυτές ροές…».

Η ανωτέρω δήλωση πέραν του ότι μας θλίβει -προσβάλει –εξοργίζει, μας υποχρεώνει συνάμα να προσεγγίσουμε τη πλευρά του μεταναστευτικού με μία διαφορετική ματιά ,αυτή της πολιτικής αλλά και κάθε είδους συμφερόντων που επωφελούνται προβολής μέσα από κακόβουλα σχόλια και απρεπείς χαρακτηρισμούς κατά συναδέλφων, παραποιώντας το ρόλο των Λιμενικών στο μεταναστευτικό ζήτημα και μεταμορφώνοντάς τους από ήρωες τη μία μέρα ,σε δολοφόνους την επόμενη και τούμπαλιν ,αναλόγως τα συμφέροντα που τη δεδομένη στιγμή εξυπηρετούνται.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πολιτικούς ,ακτιβιστές ,ΜΚΟ, να καταφέρονται κατά των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προκαλώντας με τις δηλώσεις τους, άλλες φορές προωθώντας πολιτικές τάσεις και άλλες φορές διεκδικώντας προσωπική προβολή αναζητώντας θιασώτες σε ένα ερμαφρόδιτο κοινό  που ταυτίζεται με την ιδέα μίας Ελλάδας ‘’ξέφραγο αμπέλι‘’ .

Σε όλους αυτούς οι οποίοι τυχοδιωκτικά και χωρίς περίσσια σκέψη ξεστομίζουν ύβρεις κατά των συναδέλφων θα θυμίσουμε  πως τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους , διασώζοντας καθημερινά συνανθρώπους μας που έχουν βρεθεί να κινδυνεύουν στη θάλασσα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στη χώρα μας .

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα το ότι για την προσφορά τους τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ έχουν βραβευθεί πολλές φορές και από διεθνείς φορείς και οργανώσεις.

Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό που θα πρέπει να τονιστεί είναι πως οι Λιμενικοί καλούνται να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό έχοντας ελάχιστη στήριξη από την πολιτεία και σε αυτό οι ευθύνες βαραίνουν όλες τις κυβερνήσεις ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας.

Θεωρούμε αδιανόητο η οργανική σύνθεση των εν ενεργεία στελεχών να έχει παραμείνει καθηλωμένη    στις 7.500  εδώ και 20 έτη τη στιγμή που οι υποχρεώσεις ,οι απαιτήσεις και ο ρόλος της Ελλάδος στο μεταναστευτικό ζήτημα απαιτεί μία οργανική σύνθεση που θα ξεπερνά τους 10.000 υπηρετούντες .

Αντί για αυτό το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή έχει μετατραπεί σε ‘’ακορντεόν ‘’ με τις virtual reality αυξομειώσεις της οργανικής σύνθεσης από το 2014 μέχρι και σήμερα αλλά στην ουσία ποτέ δεν έφτασε τις 8.000 αφού την τελευταία φορά που η πολιτεία έκρινε απαραίτητη την εισαγωγή σημαντικού αριθμού νέων στελεχών  ήταν η περίοδος 2001-03 ενόψει Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα.

Συνεπάγεται πως για 4 Λιμενικούς υπάρχουν σε ενέργεια οι  3 αφού ο ένας που υπολείπεται δεν έχει ακόμη προσληφθεί .

Ερχόμενοι στη σημερινή ,σκληρή, πραγματικότητα θα πρέπει να τονιστεί πως  οι αποδοχές των νέων συναδέλφων που τοποθετούνται στα νησιά σε συνδυασμό με την υπερεργασία  , την ακρίβεια αλλά και την έλλειψη καταλυμάτων έχουν θέσει τη διαβίωση σε επίπεδο φτώχιας. Οι συνθήκες αυτές δυστυχώς είναι ακόμη πιο δύσκολες όταν αναφερόμαστε στα πληρώματα των σκαφών .

Η πολιτεία ,όλες τις πολιτικές δυνάμεις και αυτοί  που κατά καιρούς εμφανίζονται ως ειδήμονες του μεταναστευτικού και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλό θα ήταν να σκύψουν πάνω στους Έλληνες Λιμενικούς  συμβάλλοντας στη βελτίωση  των συνθηκών  εργασίας προκειμένου να συνεχίσουν να παρέχουν απρόσκοπτα  υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που κατέστησαν τη χώρα μας ως ¨κορωνίδα¨ προστασίας της ανθρώπινης ζωής  και ασφάλειας της Ευρώπης .

.com/img/a/

 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ είναι η νέα Μεγάλη Ιδέα. Τα απτά οφέλη

Άρθρο του Νικ. Γ. Σαμπάτη, Αρθρογράφου, Οικονομολόγου, ασκ. Ορκωτού Ελεγκτή Οι πρώτες φωνές που θυμάμαι να μιλάνε δειλά δειλά για την αξιοποίηση της ελληνική ΑΟΖ ήταν στο μακρινό 2009.  ”Γραφικοί”, ήταν ο ελαφρύτερος από τους χαρακτηρισμός που τους συνόδευε από

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε Εκδήλωση για την Ημέρα Τάξης ΣΣΕ 1983

Την Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ως απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξεως 1983, παραβρέθηκε σε εκδήλωση της Τάξης του, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στην Βάρη Αττικής, με μέριμνα του Συνδέσμου της.

Τελετή Απόσυρσης των Αεροσκαφών Cessna T-41D

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί η τελετή απόσυρσης των αεροσκαφών Cessna T-41D, στην 360 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος (360ΜΕΑ) της Σχολής Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δοξολογία, ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής Διοικητή 360 ΜΕΑ, διέλευση αεροσκάφους

Τελετή Επίδοσης Ξιφών και Βράβευση Στρατιωτικών Εργοστασίων

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ «ΘΗΣΕΑΣ»), η τελετή επίδοσης ξιφών σε Αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, οιασδήποτε προέλευσης πλην ΣΣΕ και ΣΣΑΣ. Τα ξίφη απένειμε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού