Πρωταγωνιστούν στις ναυπηγήσεις οι Έλληνες εφοπλιστές το 2022 δίνοντας $2,8 δισ.

Έχουν παραγγείλει 32 πλοία έναντι 49 το αντίστοιχο α΄ τρίμηνο του 2021 – Οι 22 από τις συνολικά 32 παραγγελίες έχουν τοποθετηθεί σε ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας.

Οι Έλληνες πλοιοκτήτες πρωταγωνιστούν και στον τομέα αυτόν το α’ τρίμηνο του 2022. Έχουν κάνει επενδύσεις 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι 2,7 το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα. Οι περισσότερες παραγγελίες έχουν δοθεί σε γιάρδες της Νοτίου Κορέας.

Σύμφωνα με στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Golden Destiny οι Έλληνες έχουν παραγγείλει 32 πλοία έναντι 49 το αντίστοιχο α΄ τρίμηνο του 2021 με την αξία των επενδύσεων να παραμένει στο ίδιο επίπεδο. Αυτό συνέβη διότι πέρσι οι παραγγελίες ναυπήγησης αφορούν φορτηγά και δεξαμενόπλοια ενώ εφέτος σε containerships και LNG carriers που είναι ακριβότερα.

Από τα 32 πλοία τα 21 είναι μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, επτά μεταφοράς LNG, δύο φορτηγά και δύο δεξαμενόπλοια.
Οι 22 από τις συνολικά 32 παραγγελίες έχουν τοποθετηθεί σε ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας.

Νέες παραγγελίες έχουν βάλει μεταξύ άλλων η Μαρία Αγγελικούση, ο Όμιλος Τσάκου, ο Γιώργος Προκοπίου, ο δρ. Ιωάννης Κούστας, ο Αριστείδης Πίττας και ο Γιώργος Οικονόμου.

Σύμφωνα με στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Xclusiv Shipbrokers: «έχουν περιοριστεί οι παραγγελίες νέων πλοίων ιδιαίτερα για bulkers και τάνκερ. Επιπλέον, οι παραγγελίες πλοίων που δεν είναι φορτηγά ή δεξαμενόπλοια γεμίζουν τα ναυπηγεία, γεγονός που περιορίζει περαιτέρω το πεδίο για νέες συμβάσεις πλοίων στο τμήμα ξηρού/υγρού».

Η τάση του βιβλίου παραγγελιών Bulk Carrier τα τελευταία 10 χρόνια είναι πτωτική, αφού μειώθηκε από περισσότερα από 2.500 πλοία που είχαν παραγγελθεί τον Απρίλιο του 2012 σε περίπου 760 πλοία κατά παραγγελία από τον Απρίλιο του 2022.

Το βιβλίο παραγγελιών δεξαμενόπλοιων ακολουθεί επίσης την ίδια πτωτική τάση με τα Bulkers, όπως μειώθηκε σε 528 πλοία κατά παραγγελία τον Απρίλιο του 2022 από 1.500 πλοία με παραγγελία πριν από δέκα χρόνια.

Από την άλλη, το βιβλίο παραγγελιών Container είναι ο μεγάλος νικητής καθώς έχει σημαντική αύξηση τα τελευταία 10 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο του 2020 υπήρχαν μόνο 310 εμπορευματοκιβώτια κατά παραγγελία που είναι χαμηλό 10ετίας, αλλά έχει εκτοξευθεί γρήγορα σε 867 πλοία κατά παραγγελία σε υψηλό 10ετίας, τον Απρίλιο του 2022. Πρόκειται για αύξηση 180% σε μόλις ενάμιση χρόνο.

Η αναλογία βιβλίου παραγγελιών προς στόλο σε DWT/TEU έχει επίσης μειωθεί σημαντικά τα τελευταία δέκα χρόνια για Bulkers και Tankers.

Τον Απρίλιο του 2012, η αναλογία ήταν 34% για τα Bulkers και 17% για τα Tankers και τον Απρίλιο του 2022 η αναλογία είναι κάτω από 7% και για τα δύο, πτώση 80% και 60% αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα, οι αναλογίες βιβλίου παραγγελιών προς στόλο Bulker & Tanker από τον Απρίλιο του 2022 (Bulker 6,59% & Tanker 6,38%) είναι οι χαμηλότερες από το 1996.

Τα εμπορευματοκιβώτια έχουν και πάλι το «μερίδιο του λέοντος» με αύξηση 215% στην αναλογία βιβλίου παραγγελιών προς τον παγκόσμιο στόλο από τον Οκτώβριο 2020 (χαμηλό σημείο δέκα ετών) και ελαφρά αύξηση περίπου 6% από τον Απρίλιο του 2012.

Μηνάς Τσαμόπουλος

Πρωταγωνιστούν στις ναυπηγήσεις οι Έλληνες εφοπλιστές το 2022 δίνοντας $2,8 δισ.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θαλάσσιος υβριδικός πόλεμος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο: Η απειλή και τα αντίμετρα της ελληνικής αποτροπής

Ο Θαλάσσιος Υβριδικός Πόλεμος (Maritime Hybrid Warfare – MHW) αναγνωρίζεται από το ΝΑΤΟ ως η νέα παγκόσμια ανερχόμενη απειλή, με την Ελλάδα να τον υφίσταται ήδη από την Τουρκία, η οποία, καθώς εξελίσσεται σε «ανεξέλεγκτο κράτος», μπορεί να εφαρμόσει τις

Τιμητική βράβευση της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Δηλώσεις  της κα. Μελίνας Τραυλού  κατά τη διάρκεια τιμητικής βράβευσης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, «Για την ελληνική ναυτιλιακή μας οικογένεια, αποτελεί εθνικό καθήκον να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος. Να προσφέρουμε στο εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό

Παναγιωτόπουλος: Αφήστε τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση – Τι είπε για Α/ΓΕΕΘΑ και προσωπικό ΕΔ

Να αφήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε και για τις σχέσεις του με τον αρχηγό

Η ΛΑΡΚΟ και οι φορολογούμενοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου με ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ορυχεία στις περιοχές της Εύβοιας, του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας, την Καστοριά και τα Σέρβια Κοζάνης.  Από το 1963 έως το 1982 λειτούργησε ως ιδιωτική επιχείρηση.  Αλλά