Σε «αναμμένα κάρβουνα» τα στελέχη των ΕΔ με την καθυστέρηση της ΚΥΑ για τ΄ αναδρομικά

Σε «αναμμένα κάρβουνα» τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εν αναμονή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα ορισθεί η ημερομηνία της καταβολής των οφειλόμενων ποσών στους δικαιούχους. Η Υπουργική απόφαση αναμένεται να υπογραφεί από μέρα σε μέρα, με την ΥΦΕΘΑ να επαναλαμβάνει πριν από λίγες μέρες τη δήλωση της ότι η επιστροφή των ποσών είναι ζήτημα ημερών.

Μετά την υπερψήφιση της σχετική τροπολογίας του Υπ. Οικονομικών από την Βουλή, το μόνο που μένει πριν ξεκινήσουν να καταθέτουν τα οφειλόμενα χρηματικά ποσά τα λογιστήρια των Γενικών Επιτελείων είναι η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και των σχετικών εφαρμοστικών εγκυκλίων.

Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα ποσά να καταβληθούν πριν το τέλος του μήνα, Αυτό δηλώνει, άλλωστε, και η επιμονή της ΥΦΕΘΑ κα Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά στη δήλωση της ότι τα ποσά θα καταβληθούν εντός του Νοεμβρίου και πως η επίλυση του ζητήματος είναι θέμα ημερών.

Πάντως τα περιθώρια στενεύουν για να επιτευχθεί ο στόχος της καταβολής των ποσών εντός του Νοεμβρίου, όπως εξήγγειλε τόσο ο Πάνος Καμμένος, όσο και η κα Κόλλια-Τσαρουχά, καθώς σήμερα ο μήνας έχει 24.

Εκτός και αν οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων περιμένουν να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε τα αρμόδια τμήματα να είναι έτοιμα να καταβάλουν τα οφειλόμενα ποσά ακόμα και άμεσα μετά την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Είναι, δηλαδή, πολύ πιθανό η καθυστέρηση στην έκδοση της ΚΥΑ, να οφείλεται στο ότι στην Κυβέρνηση δεν επιθυμούν να εξαγγείλουν κάτι και για γραφειοκρατικούς λόγους αυτό να καθυστερήσει.

Για αυτό τον λόγο, κύκλοι του Πενταγώνου διατηρούν το σενάριο της καταβολής των ποσών μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου ακόμα ζωντανό.

Βέβαια, ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθεί στο τέλος ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος είχε πει πριν από μερικές εβδομάδες ότι τα αναδρομικά θα έχουν επιστραφεί μέχρι το τέλος Φλεβάρη..

Το ποσό που έχει εγγραφεί συνολικά στον προϋπολογισμό ανέρχεται στο 1,4 δισ. ευρώ, ενώ μετά τις κρατήσεις διαμορφώνεται στα 820 εκατομμύρια ευρώ και οι δικαιούχοι αναμένεται να λάβουν από 1.400 ως και 20.000 έκαστος ανάλογα με τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert.gr από καλά ενημερωμένες πηγές, τελικά δεν τίθεται κανένα θέμα συμψηφισμού από οφειλές προς το δημόσιο.

Σημειώνεται, ότι στο νόμο με το οποίο επιστρέφονται τα αναδρομικά ορίζεται ρητά ότι σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται το ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2017 εφαρμόστηκε το νέο μισθολόγιο.

ΠΗΓΗ: onalert.gr

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένωση Λιμενικών Κρήτης: “Εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους ως προς την υποβολή ατομικών αναφορών για την ένταξη στους πίνακες των τακτικών μεταθέσεων έτους 2023”

Παραθέτουμε ανακοίνωση ένωσης Λιμενικών Κρήτης “Σε συνέχεια της  με ωπ:221201/09-22 Διαταγής ΔΠ-Α΄ και  της έναρξης εργασιών των τακτικών μεταθέσεων έτους 2023 (κάθε Σεπτέμβριο σύμφωνα με πδ μεταθέσεων) εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους ως προς την υποβολή ατομικών αναφορών όσων εμπίπτουν στα οριζόμενα στο άρθρο 15

Στήνουν σκηνικό ενοχοποίησης της Ελλάδας!

Όλο το προηγούμενο διάστημα, η τουρκική ηγεσία, με τη «χορηγία» ορισμένων ελλήνων δημοσιογράφων και ΜΚΟ, στήνει σκηνικό ενοχοποίησης της Ελλάδας για δήθεν κακομεταχείριση ή παρεμπόδιση εισόδου στο ελληνικό έδαφος προσφύγων και μεταναστών. Στήνει μάλιστα προβοκάτσιες στον Έβρο, τουλάχιστον δύο έχουμε

Στα καΐκια της Παλαιάς Φώκαιας για φρέσκο ψάρι και ιστορίες από τα παλιά

Νωρίς το πρωί μιας καυτής αυγουστιάτικης μέρας. Μικρά καΐκια, γρι γρι και ψαρόβαρκες γλιστράνε απαλά στο νερό και ένα ένα δένουν στο λιμανάκι της Παλαιάς Φώκαιας. Είναι στις καλές του σήμερα ο Σαρωνικός, η θάλασσα λάδι, η ατμόσφαιρα αστραφτερή και