Σύνοδος Αρχηγών Ευρωπαϊκών Ναυτικών CHENS 2022

Την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη  12  Μαΐου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, συμμετείχε στη Σύνοδο Αρχηγών Ναυτικού Ευρωπαϊκών Κρατών (Chiefs οf European Navies – CHENS 2022), που διοργανώθηκε από το Ναυτικό της Ρουμανίας και διεξήχθη στο Βουκουρέστι.

 

Η CHENS αποτελεί forum, που αποσκοπεί στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των μελών της και στην ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Ναυτικών. Στη σύνοδο συμμετείχαν ως παρατηρητές ο Διοικητής των Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ Allied Maritime Command – MARCOM) και ο Διοικητής του 6ου Στόλου του  Ναυτικού των ΗΠΑ.

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τους Αρχηγούς υποδέχθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ρουμανίας κ. Vasile Dincu, ενώ κατά την διάρκεια της Συνόδου, ο Αρχηγός ΓΕΝ πραγματοποίησε συναντήσεις με τους ομολόγους του, του Ιταλικού, Βουλγαρικού και  Ρουμανικού Ναυτικού, με τον Διοικητή του 6ου Στόλου των ΗΠΑ καθώς και τον Αρχηγό Στόλου του Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου, με τους οποίους συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας.

 

Το βασικό θέμα της Συνόδου ήταν οι προκλήσεις Διοίκησης και Ελέγχου ενός Θαλάσσιου Οργανισμού. Επιπλέον συζητήθηκαν οι εξελίξεις της κρίσης στην Ουκρανία και οι συνέπειες της ρωσικής εισβολής. Την έναρξη των εργασιών της Συνόδου κήρυξε ο Αρχηγός των Ναυτικών Δυνάμεων της Ρουμανίας Υποναύαρχος Mihai Panait.

 

Η CHENS 2023 θα λάβει χώρα στην Ιρλανδία.

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To ιστορικό βύθισης του “Ναύαρχος Κουντουριώτης” στην Θεσσαλονίκη

Γράφει ο Νικόλαος Σιδηρόπουλος (Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο https://www.wreckhistory.com ) Το “Ναύαρχος Κουντουριώτης” καθελκύστηκε ως “War Charger” στις 18 Αυγούστου του 1918, και παρόλο που είχε σύντομη επιχειρησιακή ζωή μιας και ταξίδεψε  για μόλις τρία χρόνια, οι ατυχίες του ξεκίνησαν πριν καν

Σκάφος ΑΤ 35: Το πρώτο Ελληνικό φουσκωτό κατασκευασμένο από 100% ναυπηγικό αλουμίνιο

Ο Γιάννης και ο Μάρκος, ιδρυτές της Alpha Tango, γνωρίστηκαν το 2013 σαν συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο Strathclyde της Γλασκόβης όπου σπούδαζαν μηχανολόγοι ναυπηγοί. Το όραμα τους ήταν να σχεδιάσουν ένα μοναδικό σκάφος και να το βγάλουν σε παραγωγή. Πρώτη παρουσίαση

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης έβγαλε τον Πολάκη από συντονιστή – Όλες οι αλλαγές

Αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης. Η πιο σημαντική από αυτές είναι η καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από την θέση του συντονιστή στις Ειδικές Επιτροπές Παρακολούθησης Κοινοβουλευτικού Έργου, τοποθετώντας τον ωστόσο ως τομεάρχης στον τομέα Διάφανειας, θέση που είχε επί Τσίπρα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο