ΣΥΡΙΖΟ – ΕΜΜΟΝΕΣ 3 Η στελέχωση των Γραφείων των Υπουργών …

Πολύ συζήτηση γίνεται αυτές τις ημέρες -μετά την αλλαγή της Κυβέρνησης- για την επιλογή και τα προσόντα των προσώπων που θα στελεχώσουν υψηλόβαθμες θέσεις στη Δημόσια Διοίκηση (Γενικοί Γραμματείς, Διοικητές Οργανισμών και Υπηρεσιών).

Πάντα η Δημόσια Διοίκηση αποτελούσε το μήλο της έριδος και πεδίο συνεχούς κριτικής και αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων.

Πάντα αποτελούσε το λάφυρο του κάθε νικητή των εκλογών προκειμένου επιτευχθούν αποτελεσματικότερα οι κομματικές επιδιώξεις και σε δεύτερη μοίρα οι κοινωνικοί στόχοι για την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Στόχος μέχρι σήμερα ήταν  ό έλεγχος της Δημόσιας Διοίκησης με την τοποθέτηση σε θέσεις κλειδιά ημετέρων ή  «συνεργάσιμων» ατόμων, που στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν έχουν και τα ανάλογα προσόντα για την εκτέλεση της αποστολής των.

Θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε και το 2020 με τον ίδιο τρόπο τα πράγματα της Δημόσιας Διοίκησης;

Κάποια ελπιδοφόρα μηνύματα διαφαίνονται στον ορίζοντα.

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας ορίστηκε Υπουργός, ένα πρόσωπο που παρακολουθεί και γνωρίζει τα ναυτιλιακά πράγματα από υπεύθυνη θέση επί σειρά ετών.

Αυτό είναι πολύ βασικό και θετικό βήμα  για την συνέχεια.

Σε δεύτερο στάδιο ακολούθησε η ανακοίνωση των ονομάτων των  Γενικών Γραμματέων Ναυτιλίας κ. ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ Ε. και Αιγαίου ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Χ., η οποία σηματοδοτεί την επιλογή προσώπων, που διαθέτουν γνώση αλλά και εμπειρία για τα θέματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν από την νέα τους θέση.

Πολλά και διάφορα ψιθυρίζονται ιδιαίτερα από στελέχη και συμπαθούντες την σημερινή πλέον  αντιπολίτευση για την επιλογή των συμβούλων στα Γραφεία των Υπουργών.

Πρέπει λέει οι Υπουργοί  να επιλέξουν στις θέσεις συμβούλων νέους άνεργους επιστήμονες… να μην προτιμήσουν ειδικούς και έμπειρους για την κάλυψη των αναγκών της άμεσης χάραξης πολιτικών σε κάθε Υπουργείο.

Να πάρουν νέους να μάθουν «στου Κασίδη το κεφάλι», αφού βέβαια περάσουν κάποια χρόνια αφοσίωσης στην εκμάθηση των προβλημάτων.

Λες και οι προηγούμενοι «φιλεργατικοί» Υπουργοί γέμισαν τα γραφεία τους με  νέους άπειρους ως συμβούλους για να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας των νέων επιστημόνων…

Άλλα μέτρα πρέπει να ληφθούν για τους άνεργους νέους μας και το σταμάτημα της αιμορραγούς μετανάστευσής των στο εξωτερικό.

Τα παραπάνω απλά αποτελούν  κριτική για την κριτική. Κοντά σε αυτού του είδους κριτική και φθηνής αντιμετώπισης των πραγμάτων αποτελούν  και τα σχόλια περί τεμπέληδων ανωτάτων αξιωματικών της σημερινής ηγεσίας του Λ.Σ.…

Εύλογα δημιουργείται το ερώτημα: Μα καλά ποιος έχει αναδείξει την σημερινή δεξαμενή των ανωτάτων αξιωματικών του Λ.Σ; Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν τους επέλεξε;

Τώρα πως γίνεται, ανώτατοι  αξιωματικοί να αποκαλούνται  τεμπέληδες ενώ μέχρι την 7η Ιουλίου ήταν ικανοί και μάλιστα σε κάποιους από αυτούς τους επετράπη (νόμιμα;)  να σπάσουν  κάθε ρεκόρ παραμονής στους ανώτατους βαθμούς, δύσκολα μπορεί να γίνει κατανοητό.

Ο σοφός λαός μας για την περίπτωση αυτή λέει «Γάτος γ….., γάτος σκούζει…»

Κατά την άποψή μας η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας θα πρέπει να δράσει με γρήγορους ρυθμούς, να επιλέξει άμεσα άξιους συνεργάτες και ο καθένας καταρτισμένος και με μεγάλη εμπειρία για τον τομέα που θα κληθούν να καλύψουν, ώστε να αναληφθούν ΑΜΕΣΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της ναυτιλίας και των νησιωτικών μας περιοχών.

Δημήτρης Α.Σαϊτάκης

Επίτιμος Πρόεδρος ΠΕΑΛΣ

Γ.Γ   ΕΑΑΛΣ

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταμάτης Κόκοτας: Πέθανε σε ηλικία 85 ετών

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών άφησε ο Σταμάτης Κόκοτας. Νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο Βούλας μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. Ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν γεννημένος στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια

Το ναυάγιο της 29ης Μαΐου ’41 και η ιστορία του

Ο Μάικλ Μπέντον θυμάται εκείνη την ημέρα πεντακάθαρα, και ας έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε. Ηταν ένα τυπικό καλοκαιρινό απόγευμα στη χερσόνησο της Γραμβούσας και τίποτα δεν προμήνυε ότι θα ήταν καθοριστική για την υπόλοιπη ζωή του. Οπως συνήθιζαν με τη

Εκλογές τον Μάρτιο ή στο τέλος Ιουνίου – Οι πιθανές ημερομηνίες που συζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Μάρτιος και το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου φαίνεται να είναι τα επικρατέστερα χρονικά διαστήματα για τη διεξαγωγή των εκλογών. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού (Bloo­mberg) ότι οι κάλπες θα στηθούν άνοιξη ή αρχές

Συμφωνία ΔΕΠΑ – TotalEnergies για LNG στην Ελλάδα – Δύο πλοία το μήνα

Καθοριστικής σημασίας συμφωνία για την ενεργειακή τροφοδοσία της χώρας, στην περίπτωση μείωσης ή και διακοπής της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία, είναι αυτή που επετεύχθη μεταξύ της ΔΕΠΑ Εμπορίας και του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού της TotalEnergies για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου