4η δόση για άτομα άνω των 60 ετών…

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα…
Τη σύσταση χορήγησης 4ης δόσης ή 2ης αναμνηστικής δόσης εμβολίου για τον κορονοϊό σε άτομα άνω των 70 ετών και διαμένοντες σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων καθώς και σε άτομα άνω των 60 ετών με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου.

Όπως…έκανε γνωστό ακολούθως ο γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει την Πέμπτη 7 Απριλίου για την ηλικιακή ομάδα άνω των 80 ετών, την επόμενη εβδομάδα για την ομάδα 70-79 ετών κοκ.

Η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής είπε ότι συστήνεται η 4η δόση με εμβόλιο τύπου mRNA τέσσερις μήνες μετά τον εμβολιασμό με την 1η αναμνηστική δόση, ενώ δεν συστήνεται 2η αναμνηστική σε όσους έχουν νοσήσει ενώ έκαναν την 1η αναμνηστική.
3η δόση για παιδιά με νοσήματα
Η πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμών ανακοίνωσε επίσης ότι αποφασίστηκε η χορήγηση αναμνηστικής δόσης σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 12-17 ετών με ανοσοκαταστολή και νοσήματα υψηλού κινδύνου, 3 μήνες μετά τη 2η δόση.

Αλλά και σε παιδιά και εφήβους που ανήκουν στην ομάδα με αυξημένο κινδυνο (παχύσαρκα, με διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα) μπορεί να χορηγείται 3η δόση έξι μήνες μετά τη 2η δόση.

Διεύρυνση μεσοδιαστήματος για τα εμβόλια mRNA

Επίσης ανακοίνωσε ότι διευρύνεται το μεσοδιάστημα ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη δόση για τα εμβόλια τύπου mRNA. Έτσι από 3 εβδομάδες που ήταν για το εμβόλιο της Pfizer και 4 εβδομάδες για εκείνο της Moderna αποφασίστηκε το μεσοδιάστημα να είναι 8 εβδομάδες.

 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γυναίκες των υποβρυχίων: «Είμαστε έτοιμες να κάνουμε ό,τι χρειαστεί»

Ναύσταθμος Σαλαμίνας Παρασκευή πρωί.  Το τζιπ του Πολεμικού Ναυτικού φτάνει στα υποβρύχια.  Στόχος όχι τόσο να μάθουμε αυτό το άγνωστο πλοίο του βυθού, αλλά τους ανθρώπους που το έχουν κάνει σπίτι τους.  Και πιο συγκεκριμένα τις γυναίκες που έχουν αρχίσει

40% λιγότεροι εισακτέοι Λ/Φ φέτος στο Λ.Σ.!!!

Βαθύτατη ανησυχία προκαλεί η μείωση του αριθμού εισακτέων ιδιωτών στο Λ.Σ. μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων που δημοσιεύτηκε σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις των δοκίμων Σημαιοφόρων για φέτος μειώθηκαν κατά 20% σε σχέση με πέρυσι (από 30 σε 24) ενώ οι

Δόκιμοι Λ/Φ: Εκπαιδεύονται για να υπηρετούν τον πολίτη

Στις 24/1/23 ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία ακόμα μία εκπαίδευση σε θέματα Βασικών Πρώτων Βοηθειών, στους Σπουδαστές της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, στις εγκαταστάσεις των στη Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος» του Πολεμικού Ναυτικού στο Σκαραμαγκά. Μας εξέπληξε ο έντονος ενθουσιασμός αλλά και η

Συντάξεις: Έρχεται έκτακτο Δώρο Πάσχα σε όσους έχασαν την αύξηση – Δικαιούχοι και ποσά

Τρόπους αντιστάθμισης της «ζημιάς» για τους συνταξιούχους που δεν θα πάρουν τώρα αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς μελετά το οικονομικό επιτελείο, με το επικρατέστερο μέχρι στιγμής σενάριο να κάνει λόγο για καταβολή ενός εφάπαξ επιδόματος πριν το Πάσχα,