ΟΛΘ: Αναβαθμίζει τα συστήματα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης

Καθώς το περιβάλλον μας αλλάζει και οι μετεωρολογικές συνθήκες γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες, με ακραίες θερμοκρασίες και καιρικά φαινόμενα, πολλοί Οργανισμοί στην Ελλάδα προχωρούν ήδη σε αναβαθμίσεις των συστημάτων πυροπροστασίας της υποδομής τους.

Μεταξύ αυτών, ο Οργανισμός Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) ο οποίος με γνώμονα την ασφάλεια, και την προστασία των εργαζομένων, των εμπορευμάτων και των εγκαταστάσεων του Λιμένα, υλοποιεί εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των αυτόματων συστημάτων πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης στον κύριο εξοπλισμό της (γερανούς, συστήματα ανύψωσης, Mobile Harbor Cranes, Straddle Carriers, Reach Stackers και Empty Container Handlers).

Η αναβάθμιση αυτή της πυροπροστασίας του ανυψωτικού εξοπλισμού πραγματοποιείται με νέα, σύγχρονη και ειδικευμένη τεχνολογία άμεσης ανίχνευσης και ακαριαίας έκλυσης ειδικού κατασβεστικού μέσου, η οποία έχει διεθνώς αναπτυχθεί ειδικά για βαρέα οχήματα, κινητήρες εσωτερικής καύσης, ηλεκτρικούς και ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.

Η εν λόγω σύγχρονη τεχνολογία και το χρησιμοποιούμενο κατασβεστικό, μη διαβρωτικό και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο (Forrex), που έχει αναπτυχθεί και παράγεται ειδικά αυτό το σκοπό, εξασφαλίζει αυτόματη και αποτελεσματική κατασβεστική ισχύ μέσω της υψηλής διείσδυσης μεταξύ των εξαρτημάτων και δραστικής μείωσης της θερμοκρασίας, ουσιαστικά προστατεύοντας το όχημα, τον εξοπλισμό, προλαμβάνει την περαιτέρω επέκταση και συντομεύει την αποκατάσταση.

Αν και τα συστήματα αυτά εγκαθίστανται πλέον εργοστασιακά, σε πολλές περιπτώσεις, ο ήδη υπάρχων εξοπλισμός και υποδομή μπορεί να μην τα διαθέτουν. Καθίσταται συνεπώς αναγκαία η έστω και εκ των υστέρων αναβάθμισή τους.

Όλο το έργο ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες στον Λιμένα Θεσσαλονίκης, από μια σουηδική εταιρεία, σε συνεργασία με μία ελληνική, την Πάραλος Συστήματα.

ΜΗΝΑΣ ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΛΘ: Αναβαθμίζει τα συστήματα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπ. Εργασίας: Μέτρα προστασίας των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από τον καύσωνα – Τι ισχύει

Στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από τον καύσωνα, που αναμένεται να επικρατήσει από την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 έως την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024, προχωρά το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής

Πολύ υψηλός σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς για επτά περιφέρειες της χώρας

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Κρήτης Περιφέρεια Αττικής Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ

Κικίλιας: Επικίνδυνες οι καιρικές συνθήκες για εκδήλωση φωτιάς, το κακό μπορεί να συμβεί μέσα σε ελάχιστα λεπτά

Για καιρικές συνθήκες που συνθέτουν ένα επικίνδυνο κοκτέιλ για την εκδήλωση και κυρίως τη δραματική εξάπλωση πυρκαγιών, έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης. Όπως σημείωσε, αύριο, Τρίτη, οι περιοχές Αττική, Ροδόπη, Λέσβος, Χίος, τα Ψαρά, η

Τι αλλάζει στον κόσμο με την απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ

Η εικόνα του Ντόναλντ Τραμπ, περιστοιχισμένου από τους ανάστατους σωματοφύλακες του, να υψώνει τη γροθιά με αίματα στο πρόσωπο, έχοντας στο φόντο την αστερόεσσα, προορίζεται να περάσει στις εμβληματικές στιγμές της ιστορίας του φωτορεπορτάζ. Το ότι ο Ρεπουμπλικανός διεκδικητής της

Μετάβαση στο περιεχόμενο