ΟΛΘ: Αναβαθμίζει τα συστήματα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης

Καθώς το περιβάλλον μας αλλάζει και οι μετεωρολογικές συνθήκες γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες, με ακραίες θερμοκρασίες και καιρικά φαινόμενα, πολλοί Οργανισμοί στην Ελλάδα προχωρούν ήδη σε αναβαθμίσεις των συστημάτων πυροπροστασίας της υποδομής τους.

Μεταξύ αυτών, ο Οργανισμός Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) ο οποίος με γνώμονα την ασφάλεια, και την προστασία των εργαζομένων, των εμπορευμάτων και των εγκαταστάσεων του Λιμένα, υλοποιεί εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των αυτόματων συστημάτων πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης στον κύριο εξοπλισμό της (γερανούς, συστήματα ανύψωσης, Mobile Harbor Cranes, Straddle Carriers, Reach Stackers και Empty Container Handlers).

Η αναβάθμιση αυτή της πυροπροστασίας του ανυψωτικού εξοπλισμού πραγματοποιείται με νέα, σύγχρονη και ειδικευμένη τεχνολογία άμεσης ανίχνευσης και ακαριαίας έκλυσης ειδικού κατασβεστικού μέσου, η οποία έχει διεθνώς αναπτυχθεί ειδικά για βαρέα οχήματα, κινητήρες εσωτερικής καύσης, ηλεκτρικούς και ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.

Η εν λόγω σύγχρονη τεχνολογία και το χρησιμοποιούμενο κατασβεστικό, μη διαβρωτικό και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο (Forrex), που έχει αναπτυχθεί και παράγεται ειδικά αυτό το σκοπό, εξασφαλίζει αυτόματη και αποτελεσματική κατασβεστική ισχύ μέσω της υψηλής διείσδυσης μεταξύ των εξαρτημάτων και δραστικής μείωσης της θερμοκρασίας, ουσιαστικά προστατεύοντας το όχημα, τον εξοπλισμό, προλαμβάνει την περαιτέρω επέκταση και συντομεύει την αποκατάσταση.

Αν και τα συστήματα αυτά εγκαθίστανται πλέον εργοστασιακά, σε πολλές περιπτώσεις, ο ήδη υπάρχων εξοπλισμός και υποδομή μπορεί να μην τα διαθέτουν. Καθίσταται συνεπώς αναγκαία η έστω και εκ των υστέρων αναβάθμισή τους.

Όλο το έργο ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες στον Λιμένα Θεσσαλονίκης, από μια σουηδική εταιρεία, σε συνεργασία με μία ελληνική, την Πάραλος Συστήματα.

ΜΗΝΑΣ ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΛΘ: Αναβαθμίζει τα συστήματα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Λ. Βόλου: Ευχαριστήριο σημείωμα σε Κ. Λ. Πειραιά

Ευχαριστήριο Σημείωμα Είναι πλέον γνωστές οι πρωτόγνωρες καταστάσεις, που βιώνουμε στη Θεσσαλία και στον Βόλο. Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι διαβούμε εδώ είναι ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτητικές, ακόμη και στην προμήθεια των πιο βασικών αγαθών, όπως το πόσιμο νερό.

Παρμενίων 23: Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τη μεγαλύτερη ελληνική στρατιωτική άσκηση [Βίντεο]

Η άσκηση περιείχε και το σενάριο αναχαιτίσεις αεροσκαφών με την κωδική ονομασία Renegade που εντυπωσίασε. Την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο διεξαγωγής της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23», κατά την οποία συνεξετάζεται η άσκηση του Πολιτικού

Νέες αποκαλύψεις για τα μαρτύρια της γυναίκας που βίαζε και εξέδιδε ο αστυνομικός – Πώς την πλησίασε

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση προέβη η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Ο άνδρας εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του και το γεγονός ότι εκτελούσε υπηρεσία στην ίδια περιοχή όπου δραστηριοποιείτο μία

Μετάβαση στο περιεχόμενο