Στο Ηράκλειο ο υφυπ. Ναυτιλίας – Η παραχώρηση του λιμανιού και οι ανάγκες του Λιμενικού

Νέες προοπτικές για την ανάπτυξη του Λιμένα Ηρακλείου ανοίγονται, όπως τονίζουν οι εμπλεκόμενες πλευρές, μετά την υπογραφή σύμβασης για την παραχώρησή στην κοινοπραξία των εταιρειών Grimaldi Euromed S.p.A. & Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. της πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

Όπως έγραψε  το Cretalive και επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς κατά την επίσκεψη του στο Κεντρικό Λιμεναρχείο, στο Ηράκλειο, οι υπογραφές θα “πέσουν” στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ στην Αθήνα στις 18 Δεκεμβρίου.

«Σύντομα προχωράει η παραχώρηση του λιμανιού σε μία πολύ μεγάλη εταιρεία που θα κάνει μεγάλο έργο στο ήδη αναβαθμισμένο λιμάνι του Ηρακλείου. Ανοίγονται νέες προοπτικές για το λιμάνι και η παραχώρηση θα βοηθήσει στην ανάπτυξή του και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Παππάς.

Ο ίδιος τόνισε τον στρατηγικό σχεδιασμό που υπάρχει για την Κρήτη εν γένει, με αφορμή τις μεταναστευτικές ροές, αναφερόμενος σε αύξηση στις περιπολίες του Λιμενικού Σώματος, και ειδικά στο νότιο τμήμα του νησιού, ενώ σύντομα το Σώμα θα εφοδιαστεί και με drone για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων.

Επίσης επισήμανε ότι τον Φεβρουάριο προχωρούν οι προσλήψεις για 72 μηχανικούς και κυβερνήτες στο Λιμενικό. Ήδη το σκάφος 020 του Ηρακλείου αναβαθμίζεται με θερμικές κάμερες και ραντάρ ενώ προχωρά και η διαδικασία αγοράς και εκσυγχρονισμού.

Την εξέλιξη για την παραχώρηση επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του ΟΛΗ Ιωάννης Βαρδαβάς λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «στην Αθήνα, στο ΤΑΙΠΕΔ, θα υπογράψουμε τη σύμβαση παραχώρησης η οποία θα έρθει στη Βουλή για επικύρωση. Όταν επικυρωθεί από τη Βουλή η σύμβαση παραχώρησης αναλαμβάνει ο νέος επενδυτής ο οποίος θα ορίσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο».

yfypourgos limenikoi kentriki

yfypourgos limenikoi1

yfypourgos limenikoi2

 

yfypourgos limenikoi3

limeniko yfypourgos1limeniko yfypourgos2

limeniko yfypourgos3

limeniko yfypourgos4

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στυλιανίδης στον «Πολίτη»: «Η Ελλάδα ασπίδα στην προστασία της διεθνούς ναυτιλίας»

Ηγετικό ρόλο για αντιμετώπιση των επιθέσεων που δέχονται πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα έχει αναλάβει η Ελλάδα, η οποία μαζί με άλλες χώρες επιχειρεί με στόχο τη διατήρηση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας. Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας, Χρήστος Στυλιανίδης,

Νέα ΓΓ Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο η Στελλίνα Σιαράπη

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, και του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρη Καιρίδη, αναλαμβάνει καθήκοντα  Γενικής Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο η κα. Στελλίνα Σιαράπη. Η νέα Γενική Γραμματέας αντικαθιστά τον κ. Δημήτρη Ιατρίδη, ο οποίος διετέλεσε Γενικός

Πλοίο container «σφήνωσε» σε γέφυρα (vid)

Ένα δυνατός θόρυβος ξεσήκωσε τους κατοίκους όταν ένα γερμανικό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων δεν εκτίμησε σωστά το ύψος της μιας γέφυρας στο Ρότερνταμ. Το πλοίο προσέκρουσε και σφήνωσε κάτω από τη γέφυρα Willemsbrug που διασχίζει το Nieuwe Maas έχοντας σαν αποτέλεσμα

Έκτακτες Κρίσεις Ανωτάτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων

Το ΣΑΓΕ κατά την 10η Συνεδρίασή του, το Σάββατο 2 Mαρτίου 2024, έκρινε ως ακολούθως: Στην Πολεμική Αεροπορία Προήγαγε στο βαθμό του Υποπτεράρχου για πλήρωση κενών θέσεων, τους: 1. Ταξίαρχο (ΜΗ) Δελή Γεώργιο 2. Ταξίαρχο (ΜΑ) Ρούγγο Ιωάννη 3. Ταξίαρχο (ΕΑ) Σουρρή

Μετάβαση στο περιεχόμενο