89 σοροί μεταναστών ανασύρθηκαν στον Ατλαντικό

Μετάφραση-απόδοση κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ»

Ογδόντα εννέα σορούς μεταναστών ανέσυραν Μαυριτανοί ακτοφύλακες από ανατραπείσα λέμβο στον Ατλαντικό Ωκεανό την περασμένη Δευτέρα.

Εννέα άνθρωποι – ανάμεσά τους ένα 5χρονο κορίτσι – διασώθηκαν, αλλά αγνοούνται ακόμη δεκάδες άλλοι.

Σύμφωνα με τους διασωθέντες, το σκάφος – μια παραδοσιακή αλιευτική  λέμβος – αναχώρησε την περασμένη εβδομάδα από τα σύνορα Σενεγάλης-Γκάμπια με 170 επιβαίνοντες. Ανετράπη στα ανοικτά των νοτιοδυτικών ακτών της Μαυριτανίας.

Η Μαυριτανία είναι βασικό σημείο διέλευσης μεταναστών, που επιχειρούν να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω της Δυτικής Αφρικής, με χιλιάδες λέμβους να έχουν αναχωρήσει από τη χώρα την περασμένη χρονιά.

Ο συνηθέστερος προορισμός αυτής της ριψοκίνδυνης μεταναστευτικής οδού είναι οι ισπανικές Κανάριες Νήσοι.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας αναφέρει ότι περί τους 40.000 μετανάστες έφτασαν εκεί πέρυσι – διπλάσιοι από όσους έφτασαν πρόπερσι.

Σε απόγνωση να φτάσουν στην Ευρώπη, οι μετανάστες συνήθως επιβαίνουν σε υπερφορτωμένες λέμβους.

Άνω των 5.000 μεταναστών έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να φτάσουν στην Ισπανία από τη θάλασσα κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2024, σύμφωνα με υπολογισμούς της οργάνωσης Ca-minando Fronteras.

Τον Απρίλιο, η ΕΕ χορήγησε στη Μαυριτανία βοήθεια αξίας €210 εκατομμυρίων (£177 εκατ./$225 εκατ.) – από την οποία περίπου €60 εκατ. θα επενδυθούν στον αγώνα ενάντια στην παράνομη μετανάστευση προς την Ευρώπη.

Μετάφραση-απόδοση κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ»

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μερίσματα ΜΤΝ/ΕΚΟΕΜΝ: Αναρτήθηκαν τα ενημερωτικά Αυγούστου 2024

Η κυριότερη παροχή του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού και του Ειδικού Κλάδου Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Ναυτικού (ΜΤΝ/ΕΚΟΕΜΝ) είναι το Μέρισμα, δηλαδή το μηνιαίο χρηματικό ποσό που καταβάλλεται στους μερισματούχους του. Αυτό το μέρισμα πληρώνεται προκαταβολικά σε μηνιαία βάση και, συνήθως, την τελευταία

Επιχείρηση Νίκη – Όταν η ιστορία γράφτηκε από τους λίγους (*)

Στις 15 Ιουλίου του 1974, η στρατιωτική χούντα του Ιωαννίδη αποφασίζει να καταλύσει τη δημοκρατία του ανεξάρτητου μέχρι τότε κυπριακού κράτους και να ανατρέψει τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ΄. Δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου σε

60 πειρατικές επιθέσεις σε βάρος πληρωμάτων το 2024 – Ανησυχία στη ναυτιλιακή βιομηχανία

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο (IMB) του ICC καλεί σε συνεχή επαγρύπνηση για την προστασία των ναυτικών εν μέσω αυξανόμενης βίας, παρά τη συνολική μείωση του αριθμού των περιστατικών που αναφέρονται στην ενδιάμεση ετήσια έκθεση του για το 2024. Πιο συγκεκριμένα, 60 περιστατικά πειρατείας και ένοπλης

Έβρος: Έλληνας συνοριοφύλακας τραυματίστηκε από πυρά αγνώστων από την τουρκική πλευρά

Επεισόδιο με τραυματισμό ενός συνοριοφύλακα στο Σουφλί του Έβρου σημειώθηκε στις 18.20 το απόγευμα του Σαββάτου (20/7). Ειδικότερα, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή -στη θέση Αμπέλια όπου δεν υπάρχει φράχτης- και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών

Μετάβαση στο περιεχόμενο