Πανελλαδική 24ωρη απεργία προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ – Η ημερομηνία

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά η ΑΔΕΔΥ την άλλη Πέμπτη (28/8), προκειμένου να εκφράσει την αντίδρασή της στο νομοσχέδιο για το Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων που εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση.

Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στον δημόσιο τομέα να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ στο Σύνταγμα την άλλη Πέμπτη.

«Στεκόμαστε απέναντι στην επιχειρούμενη ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής, κοινωνικής και πολιτικής δράσης, στην εξομοίωσή τους με αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, στην κατάργηση του Β΄βάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου και του δικαιώματος ένστασης, στην αλλαγή της σύνθεσης των Πειθαρχικών Συμβουλίων με την αποπομπή των εκπροσώπων των εργαζομένων και των δικαστών, τα εξαιρετικά μεγάλα πρόστιμα κ.α.», τονίζει η ΑΔΕΔΥ στη σχετική ανακοίνωση.

«Απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Καλούμε τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ, ολόκληρης της χώρας να προχωρήσουν σε ανάλογες δράσεις την ημέρα αυτή, οργανώνοντας την απεργιακή κινητοποίηση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για την 24ωρη απεργία στις 28/8

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή την εισαγωγή στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο αντεργατικό Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων την Πέμπτη 28 Αυγούστου, κηρύσσει Πανελλαδική Απεργία για την ημέρα αυτή και καλεί στους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στο Σύνταγμα στις 10:00πμ.

Στεκόμαστε απέναντι στην επιχειρούμενη ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής, κοινωνικής και πολιτικής δράσης, στην εξομοίωσή τους με αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, στην κατάργηση του Β΄βάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου και του δικαιώματος ένστασης, στην αλλαγή της σύνθεσης των Πειθαρχικών Συμβουλίων με την αποπομπή των εκπροσώπων των εργαζομένων και των δικαστών, τα εξαιρετικά μεγάλα πρόστιμα κ.α.

Απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Καλούμε τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ, ολόκληρης της χώρας να προχωρήσουν σε ανάλογες δράσεις την ημέρα αυτή, οργανώνοντας την απεργιακή κινητοποίηση».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του