Θετικές γνωμοδοτήσεις για πλωτές εξέδρες σε ξενοδοχεία της Κω

Τρεις θετικές γνωμοδοτήσεις για τοποθετήσεις πλωτών εξεδρών μπροστά από ξενοδοχεία που βρίσκονται στο νησί της Κω εξέδωσε ο Δήμος Κω.

Ειδικότερα, ο Δήμος Κω γνωμοδότησε θετικά για την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας για εποχιακή χρήση, ως σημείο πρόσδεσης σκαφών, στη θαλάσσια περιοχή Κέφαλος στο νησί της Κω, μπροστά από την ξενοδοχειακή μονάδα ROYAL BAY, μετά από αίτηση της εταιρείας ΑΦΟΙ ΚΟΚΑΛΑΚΗ Α.Ε. – ROYAL BAY.

Επίσης, ο δήμος Κω γνωμοδότησε θετικά, κατόπιν της εκ παραδρομής υποβολής φακέλου για το αίτημα που αφορά στην αλλαγή θέση και τοποθέτηση πλωτής εξέδρας για εποχιακή χρήση, ως σημείο εκκίνησης και στάθμευσης μηχανοκίνητων και μη θαλασσίων μέσων αναψυχής, στη θαλάσσια περιοχή Ψαλίδι της Κω, παρακείμενα της ξενοδοχειακής μονάδας MITSIS RAMIRA BEACH, μετά από αίτηση της εταιρείας ΧΡΥΣΟΧΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ με διακριτικό τίτλο «FLYBOARD WATER SPORTS»

Τέλος, ο δήμος Κω γνωμοδότησε θετικά για την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας για εποχιακή χρήση, ως σημείο εκκίνησης και στάθμευσης μηχανοκίνητων και μη θαλασσίων μέσων αναψυχής, στη θαλάσσια περιοχή Ψαλίδι της Κω, μπροστά από την ξενοδοχειακή μονάδα Grecotel Kos Imperial Thalasso, μετά από αίτηση της εταιρείας ΧΡΥΣΟΧΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ με διακριτικό τίτλο FLYBOARD WATER SPORTS.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, η οποία εκδίδει τις άδειες τοποθέτησης πλωτών εξεδρών, μεταξύ άλλων δεν επιτρέπεται η χρήση της πλωτής εξέδρας για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων διασκέδασης, ούτε μπορεί να εξυπηρετεί θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς. Επίσης, σε περίπτωση εύρεσης αρχαίων ή και αντικειμένων πολιτιστικής φύσης κατά τη διάρκεια των εργασιών τοποθέτησης της πλωτής εξέδρας, οι υπεύθυνοι του έργου οφείλουν να τις διακόψουν και να ειδοποιήσουν άμεσα την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Περαιτέρω, η πλωτή εξέδρα δεν θα πρέπει να παρεμποδίζει την ασφαλή ναυσιπλοΐα ή να βρίσκεται εντός πλεύσιμων διαύλων και θαλάσσιων συγκοινωνιακών οδών, καθώς και σε περιοχές πόντισης υποθαλάσσιων καλωδίων και αγωγών.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, τα αποτελέσματα τόσο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, όσο και για την εισαγωγή στις Σχολές Ανώτερης Εκπαιδευτικής Κατάρτισης. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026 μέσω της σχετικής

Επιστροφή ενοικίου: Τα 6 SOS για να μην την χάσετε

Αιτία αυτού του κινδύνου είναι η μη ορθή συμπλήρωση των κωδικών του εντύπου Ε1 της φετινής φορολογικής δήλωσης, στους οποίους δηλώνονται τα στοιχεία για τα ενοίκια που καταβλήθηκαν το 2025. Οι δικαιούχοι της επιστροφής ενός ενοικίου του 2025 ανέρχονται φέτος

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.