Γιατί ο Δένδιας κλείνει στρατοδικεία , παραποιώντας στοιχεία; Παύλος Πολάκης

Συζητήθηκε σήμερα η επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Χανίων και Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π. Πολάκης, με θέμα: “Απαράδεκτη η απόφαση κατάργησης του Στρατοδικείου Χανίων”.  Δυστυχώς, αποδείχθηκε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιμένει στην λανθασμένη απόφαση για κατάργηση του Στρατοδικείου, Ναυτοδικείου και Αεροδικείου Κρήτης που εδρεύει στα ΧανιάΜάλιστα, την κατάργηση του Στρατοδικείου Χανίων, και την μετακίνηση των πέντε δικαστών στην Αθήνα, ο υφυπουργός κ. Δαβάκης που απάντησε στην ερώτηση, την ονόμασε μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

Όπως τόνισε ο Π. Πολάκης με την απόφαση αυτή όχι μόνο δεν μειώνεται το λειτουργικό κόστος αλλά αντιθέτως αυξάνεται και αυτό χωρίς να επιτυγχάνεται η ταχύτερη απονομή στρατιωτικής δικαιοσύνης. Ο Βουλευτής Χανίων, παρουσίασε στοιχεία σχετικά με τη δραστηριότητα του Στρατοδικείου Κρήτης τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με τα στοιχεία που είχε παρουσιάσει ο κ. Δένδιας στο κοινοβούλιο. Ενδεικτικά ο κ. Δένδιας είχε μιλήσει για 20 υποθέσεις ετησίως τη στιγμή που το στρατοδικείο από 1/01/2024 ως και 30/06/2025 έχει εκδώσει 333 αποφάσεις και 180 βουλεύματα.

Όπως κατήγγειλε ο Βουλευτής Χανίων η αναδιάρθρωση των Στρατοδικείων της χώρας, ξεκίνησε από μια μικρή μειοψηφία δικαστών η οποία ως στόχο είχε την μετάταξή της στην ποινική δικαιοσύνη, μετάταξη η οποία, όμως, τόσο από τον Άρειο Πάγο όσο και από την Ένωση Εισαγγελέων θεωρείται αντισυνταγματική. Το κλείσιμο των περιφερειακών στρατοδικείων, εξυπηρετεί τους σκοπούς αυτής της ομάδας η οποία θέλει να μεταταγεί στην ποινική δικαιοσύνη προκειμένου να επωφελείται του αντίστοιχου μισθολογίου. Ενδεικτικό είναι άλλωστε, τόνισε ο Π. Πολάκης, το γεγονός ότι από τα εφτά μέλη της επιτροπής που έκανε την πρόταση για τις μετατάξεις και το κλείσιμο των στρατοδικείων, τα τρία μέλη που εκπροσωπούσαν το ΣΤΕ και τον Άρειο Πάγο καταψήφισαν την απόφαση, η οποία πέρασε χάρη στα υπόλοιπα τέσσερα μέλη τα οποία ήταν προσωπικές επιλογές του κ. Δένδια.

Καταλήγοντας ο Π. Πολάκης κάλεσε και πάλι τον υπουργό να μην εκδώσει την σχετική απόφαση και τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν για τις ανάγκες μιας μειοψηφίας στρατιωτικών να περνά το υπουργείο υποδορίως τέτοιου είδους ρυθμίσεις, ντυμένες με το ένδυμα της μεταρρύθμισης. Με τον τρόπο αυτό, η εξουσία συγκεντρώνεται σε λιγότερα χέρια και άρα είναι και πιθανώς πιο εύκολα ελεγχόμενη.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια

Κακοκαιρία μέχρι το Σάββατο: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες – «Κόκκινη προειδοποίηση»

Κακοκαιρία προβλέπεται από την Παρασκευή 24/7 μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 25/7 στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται από κατά τόπους ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια),

Στo Κερατσίνι το… λαβωμένο RoRo Cargo Iosif K μετά τη σύγκρουση με το ΕΛΥΡΟΣ στο λιμάνι της Σούδας (φωτο)

Στο λιμάνι του Κερατσινίου βρίσκεται το RoRo Cargo Iosif K, μετά τη σύγκρουση με το ΕΛΥΡΟΣ στο λιμάνι της Σούδας την περασμένη Τρίτη. Μετά το βίντεο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, φωτογραφίες αποτυπώνουν τη ζημιά που υπέστη το φορτηγό πλοίο. Αναμένεται να

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, τα αποτελέσματα τόσο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, όσο και για την εισαγωγή στις Σχολές Ανώτερης Εκπαιδευτικής Κατάρτισης. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026 μέσω της σχετικής