Νέα 24ωρη απεργία της ΠΕΝΕΝ στα RO/RO πλοία από τις 12 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2025

Η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού  ανακοίνωσε την κήρυξη νέας 24ωρης Παναττικής απεργίας στα RO/RO πλοία, με διάρκεια από τις 06:00 της 12ης Δεκεμβρίου έως τις 06:00 της 13ης Δεκεμβρίου 2025, έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση της Διοίκησής της το βράδυ της Τετάρτης. Η απόφαση, σύμφωνα με το Σωματείο, αποτελεί ομόφωνη απάντηση στη στάση των εφοπλιστικών εταιρειών και του Υπουργείου Ναυτιλίας στα αιτήματα που έχουν τεθεί τους τελευταίους μήνες.

Τα κεντρικά αιτήματα της απεργίας αφορούν:

Καθορισμό της επάνδρωσης των RO/RO πλοίων σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις ασφαλείας.

Θεσμοθέτηση δύο ρεπό τον μήνα εκτός πλοίου, όπως εφαρμόζεται στην Ακτοπλοΐα.

Καθιέρωση επιδόματος επικινδυνότητας 15%.

Αναπροσαρμογή στις αμοιβές για τα γκαραζιάτικα και τη μεταφορά επικίνδυνων φορτίων.

Όπως αναφέρει η ΠΕΝΕΝ, τα αιτήματα βρίσκονται εδώ και εννέα μήνες σε γνώση των εταιρειών και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής χωρίς – σύμφωνα με το Σωματείο – να έχει δοθεί θετική ανταπόκριση.

Για σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί νέα απεργιακή συνέλευση, ενώ στις 18:00 το απόγευμα θα ακολουθήσει συγκέντρωση αλληλεγγύης στους ναύτες.

Στην κινητοποίηση προστέθηκε αργά χθες το απόγευμα και το RO/RO ΤΑΛΩΣ της εταιρείας Creta Cargo, ενώ, σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ, αναμένονται και άλλα πλοία που πρόκειται να προσεγγίσουν το Κερατσίνι και να συμμετάσχουν στην απεργία.

Η Ένωση σημειώνει ότι με τη νέα απεργιακή απόφαση η κινητοποίηση παραμένει σε εξέλιξη και η συνέχισή της θα εξεταστεί με βάση τις εξελίξεις των επόμενων ωρών.

ΠΗΓΗ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του