Δυο κιλά εκρηκτικής ύλης χρησιμοποίησαν οι βομβιστές – Γιατί ανέλαβε το «Ελληνικό FBI»

Προβληματίζει τις Αρχές ότι δεν υπήρξε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την βόμβα σε υποκατάστημα τράπεζας στον Εύοσμο

Το «ελληνικό FBI» ανέλαβε τις έρευνες για την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης. Όπως και πριν από μερικούς μήνες που είχε γίνει κάτι αντίστοιχο και είχε σκοτωθεί η γυναίκα που μετέφερε τον εκρηκτικό μηχανισμό, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιλέγει να μην αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την υπόθεση καθώς θεωρούν ότι δεν πρόκειται για «αμιγώς τρομοκρατικό χτύπημα» αλλά για μια επίθεση με διαφορετικό «μανδύα».

Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, που αποτελείτο από περίπου 2 κιλά εκρηκτικής ύλης, πυροκροτητή και πιθανότατα βραδύκαυστο φυτίλι, που τοποθέτησαν οι δράστες έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:06

Από νωρίς το πρωί έχουν ξεκινήσει οι έρευνες πόρτα – πόρτα προκειμένου να συλλέξουν οι αρχές βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες της περιοχής που να έχουν καταγράψει τον δράστη και ενδεχομένως κάποιο όχημα που τυχόν χρησιμοποίησε.

Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει έντονα την πολιτική και φυσική ηγεσία της αστυνομίας είναι το γεγονός ότι δεν υπήρχε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

«Παραμονή Χριστουγέννων είναι πολύ λογικό οι πολίτες να είναι εκτός σπιτιού εκείνη την ώρα καθώς μιλάμε για μια μέρα γιορτής. Ο μηχανισμός, όπως φαίνεται, δεν ήταν ωρολογιακός και πολύ πιθανό να χρησιμοποιήθηκε βραδύκαυστο φυτίλι. Την ώρα της έκρηξης αν περνούσαν πεζοί ή κάποιο όχημα είναι πολύ πιθανό να είχαμε τραυματίες ή και νεκρούς. Αυτό το ενδεχόμενο, δεν είμαστε σίγουροι ότι το σκέφτηκαν οι δράστες» λέει υψηλόβαθμο στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης:

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από την έκρηξη

Έκρηξη σε κατάστημα τράπεζας στον Εύοσμο στη Θεσσαλονίκη

Οι ζημιές

Έκρηξη σε κατάστημα τράπεζας στον Εύοσμο στη Θεσσαλονίκη

Πότε και πού έγινε το συμβάν

Η έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε υποκατάστημα τράπεζας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το emakedonia.gr, η έκρηξη έγινε περίπου στις 3:20 έξω από τραπεζικό κατάστημα της Eurobank επί της Καραολή και Δημητρίου.

Προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην τράπεζα, ενώ, ζημιές έχουν προκληθεί και στα γύρω οχήματα αλλά και στις πολυκατοικίες που βρίσκονται γύρω από την τράπεζα.

«Νιώσαμε ότι έγινε σεισμός, πεταχτήκαμε από τα κρεβάτια μας» αναφέρουν κάτοικοι στο emakedonia.gr. Η τράπεζα βρίσκεται στο κέντρο του Ευόσμου και εκατοντάδες άνθρωποι ένιωσαν την έκρηξη. Πολλοί κάτοικοι έχουν κατέβει από τα διαμερίσματά τους, μεταξύ αυτών και οικογένειες με βρέφη.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια

Κακοκαιρία μέχρι το Σάββατο: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες – «Κόκκινη προειδοποίηση»

Κακοκαιρία προβλέπεται από την Παρασκευή 24/7 μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 25/7 στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται από κατά τόπους ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια),

Στo Κερατσίνι το… λαβωμένο RoRo Cargo Iosif K μετά τη σύγκρουση με το ΕΛΥΡΟΣ στο λιμάνι της Σούδας (φωτο)

Στο λιμάνι του Κερατσινίου βρίσκεται το RoRo Cargo Iosif K, μετά τη σύγκρουση με το ΕΛΥΡΟΣ στο λιμάνι της Σούδας την περασμένη Τρίτη. Μετά το βίντεο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, φωτογραφίες αποτυπώνουν τη ζημιά που υπέστη το φορτηγό πλοίο. Αναμένεται να

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, τα αποτελέσματα τόσο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, όσο και για την εισαγωγή στις Σχολές Ανώτερης Εκπαιδευτικής Κατάρτισης. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026 μέσω της σχετικής