Οπαδοί ΠΑΟΚ: «Μπλόκαρε το τιμόνι του οδηγού» λέει γιατρός που μίλησε με τραυματία του τροχαίου στη Ρουμανία

Τι αποκάλυψε ο γιατρός Δημήτρης Κουκούλας

Συγκλονίζει μαρτυρία επιζώντα του τροχαίου δυστυχήματος στη Ρουμανία, που έχει σκορπίσει θλίψη στην οικογένεια του ΠΑΟΚ αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Ο Δημήτρης Κούκουλας, γιατρός στο ρουμανικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται οι τραυματίες οπαδοί, μετέδωσε πως -όπως του είπε επιζώντας- «μπλόκαρε το τιμόνι του οδηγού».

Ο γιατρός βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά στους τραυματίες και, μιλώντας στην ΕΡΤ, λέει πως ένας από τους επιζώντες τού περιέγραψε πώς ο οδηγός έχασε τον έλεγχο.

Όπως αποκάλυψε, κατά τη διάρκεια προσπέρασης μπλόκαρε το τιμόνι.

Το lane assistance και όσα περιγράφει ο τραυματίας

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Κούκουλας, ο τραυματίας επαναλαμβάνει με σαφήνεια ότι κατά την προσπέραση ενεργοποιήθηκε κάποιο σύστημα υποβοήθησης, το οποίο δεν επέτρεψε στον οδηγό να επαναφέρει την πορεία του οχήματος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο ασθενής έκανε λόγο για ενεργοποίηση του lane assistance, περιγράφοντας ότι «μπλόκαρε το τιμόνι και το αυτοκίνητο έφυγε», μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Ο ίδιος, σύμφωνα με τον γιατρό, δεν βρίσκεται σε καταστολή, έχει πλήρη επαφή με το περιβάλλον και γνωρίζει ακριβώς τι συνέβη.

Ο Δημήτρης Κουκούλας βρίσκεται σε νοσοκομείο σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από το σημείο του δυστυχήματος. Όπως εξήγησε, εκεί έγινε η πρώτη εκτίμηση των τραυματιών και των θυμάτων, πριν ακολουθήσει η διακομιδή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Τιμισοάρα.

Ο ίδιος μετέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μόλις πληροφορήθηκε ότι στο τροχαίο εμπλέκονταν Έλληνες, προκειμένου να συνδράμει κυρίως στη μετάφραση και την επικοινωνία με τους τραυματίες και το ιατρικό προσωπικό.

Έχουν επαφή με το περιβάλλον οι δύο τραυματίες

 

Ο γιατρός επιβεβαίωσε ότι δύο από τους τρεις τραυματίες είναι σε θέση να επικοινωνούν και νοσηλεύονται στις κλινικές που έχουν ήδη αναφερθεί από τις Αρχές. Όπως είπε, βρέθηκε στο νοσοκομείο και κατά την επίσκεψη της Ελληνίδας πρέσβειρας και του προξένου, ενώ στους θαλάμους εισήλθε και μικρή ομάδα οπαδών του ΠΑΟΚ για να δουν τους τραυματισμένους φίλους τους.

Όπως πρόσθεσε, από νωρίς το πρωί έχουν φτάσει στην Τιμισοάρα γονείς των θυμάτων, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες ταυτοποίησης, νεκροψίας και νεκροτομής. Το σχετικό πρωτόκολλο έχει ήδη ενεργοποιηθεί, με τις διαδικασίες να πραγματοποιούνται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Ο ίδιος δήλωσε συγκλονισμένος, καθώς ήρθε σε επαφή με συγγενείς των θυμάτων, λέγοντας πως οι οικογένειες βρίσκονται ήδη στη Ρουμανία από τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταδίωξη ταχύπλοου με 50 κόμβους – Διακινητές μεταναστών Έλληνας και Κύπριος

Σκηνές που θυμίζουν κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο Αιγαίο, όταν οι λιμενικές αρχές εντόπισαν ένα ύποπτο, ταχύπλοο με δύο εξωλέμβιες μηχανές μεγάλης ιπποδύναμης. Το σκάφος, το οποίο είχε αποπλεύσει από τα τουρκικά παράλια, εντοπίστηκε αρχικά νοτιοανατολικά της

Η αλαζονεία της ισχύος. Kαι η τιμωρία της

«Οι ισχυροί κάνουν ό,τι τους επιτρέπει η δύναμή τους και οι αδύναμοι υπομένουν ό,τι τους επιβάλλει η αδυναμία τους». Ελάχιστες φράσεις έχουν επιβιώσει τόσο επίμονα μέσα στους αιώνες όσο αυτή που συναντάμε στον Θουκυδίδη. Νατάσα Στασινού • [email protected] Από τις αίθουσες των

Βαβέλ

  Δεν ξέρω αν η αντιπολίτευση είναι «θίασος» ή «Βαβέλ». Δεν ξέρω αν αποτελούν «απειλή για τη δημοκρατία» ή αν θέλουν «να εξαντλήσουν τη χώρα», όπως τους κατηγόρησε ο Μητσοτάκης (10/6). Γιάννης Πρετεντέρης Υποψιάζομαι όμως ότι είναι η πιο αυτοκαταστροφική αντιπολίτευση που

Δωρεά σύγχρονου εξοπλισμού στο Λιμενικό από την ΕΝ.ΕΛ.Ν.Μ.Ε. για τις νέες ψυχομετρικές εξετάσεις (pics)

Η Ένωση Ελληνικών Ναυτιλιακών Μεσιτικών Εταιρειών (ΕΝ.ΕΛ.Ν.Μ.Ε.), επιβεβαιώνοντας τον διαχρονικό της ρόλο στην υποστήριξη της ελληνικής ναυτιλίας και των φορέων που τη στηρίζουν, προχώρησε σε σημαντική δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού και λογισμικού προς το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για τις ανάγκες των ψυχομετρικών εξετάσεων των