Ελληνόκτητο το πρώτο πλοίο που διασχίζει τα Στενά του Ορμούζ

Μεταφέρει χύδην φορτίο και η διαχειρίστρια εταιρεία του εδρεύει στον Πειραιά

Ξαναρχίζουν οι κινήσεις και οι διελέυσεις πλοίων στα Στενά του Ορμούζ, μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης του πυρός και μάλιστα την πρωτιά παίρνει ελληνόκτητο πλοίο, υπό σημαία Saint Kitts and Nevis.

Τα πρώτα σημάδια μετακίνησης καταγράφονται ήδη στο Στενό του Ορμούζ μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης του πυρός, η οποία περιλαμβάνει προσωρινό άνοιγμα της στρατηγικής πλωτής οδού για να επιτραπεί η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του #MarineTraffic , εκατοντάδες πλοία παραμένουν στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων 426 δεξαμενόπλοιων, 34 πλοίων μεταφοράς LPG και 19 πλοίων LNG, πολλά από τα οποία είχαν ουσιαστικά αποκλειστεί κατά τη διάρκεια της σύρραξης.

Οι αρχικές κινήσεις καταγράφονται τις τελευταίες δύο ώρες με το ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου «NJ Earth» να εμφανίζεται πλέον να έχει διασχίσει στις 08:44 UTC (11:45 Α.Μ. ώρα Ελλάδας) το σημείο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Marine TRaffic. Ανάλογη πορεία είχε και το υπό σημαία Λιβερίας Daytona Beach, που διέσχισε νωρίτερα στις 06:59 UTC το θαλάσσιο πέρασμα.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του ελληνόκτητου πλοίου είναι η Ν.J. Trust Marine LTD, με γραφεία στον Πειραιά.

Δείτε live από το Marine traffic την κίνηση στο σημείο:

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του