Αντιπυρική Περίοδος 2026: Ενημερωτική καμπάνια για τον καθαρισμό οικοπέδων και την πρόληψη πυρκαγιών

Καμπάνια για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, με στόχο την ενίσχυση της πρόληψης έναντι του κινδύνου πρόκλησης και εξάπλωσης πυρκαγιών, υλοποιεί το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.

 

 

Η καμπάνια, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αναδεικνύει τη σημασία του καθαρισμού και της τακτικής συντήρησης οικοπεδικών και ακάλυπτων χώρων από ξερά χόρτα, κλαδιά και απορρίμματα, τα οποία λειτουργούν ως «καύσιμο» για μια πυρκαγιά, ενώ όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, με τους καθαρισμούς επιτυγχάνεται μείωση της καύσιμης ύλης, παράγοντας καθοριστικός για τον περιορισμό εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών.

 

Η προβολή των μηνυμάτων σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και ψηφιακές πλατφόρμες πραγματοποιείται και φέτος με την υποστήριξη του ΑΔΜΗΕ.

 

Με την ευκαιρία έναρξης της καμπάνιας, το υπουργείο καλεί και πάλι όλους τους πολίτες και τους αρμόδιους φορείς να συμβάλουν ενεργά στην εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων, σημειώνοντας ότι δεν αποτελούν μόνο νομική υποχρέωση, αλλά και πράξη ευθύνης για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος.

 

 

 

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού και την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης στην πλατφόρμα https://akatharista.apps.gov.gr είναι μέχρι τις 15 Ιουνίου, καθώς και ότι η υποχρέωση συντήρησης των χώρων αφορά όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (έως 31 Οκτωβρίου).

 

Περισσότερες πληροφορίες στη θεματική σελίδα της καμπάνιας στον ιστότοπο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του