Εκκρεμείς συντάξεις: Ο e-ΕΦΚΑ ενεργοποιεί κι άλλους 154 πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους

Επιπλέον 154 πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι ρίχνονται στη μάχη των εκκρεμών συντάξεων, μετά και την ολοκλήρωση του 2ου κύκλου εκπαίδευσης-πιστοποίησης, που διενήργησε ο e-ΕΦΚΑ.

Πλέον, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των πιστοποιημένων λογιστών και δικηγόρων ανέρχεται σε 333, καθώς, κατά τον προηγούμενο κύκλο, είχαν πιστοποιηθεί 179 επαγγελματίες.

Aναλυτικά, πραγματοποιήθηκαν χθες οι εξετάσεις του 2ου κύκλου πιστοποίησης, όπου οι συμμετέχοντες ανήλθαν σε 471.

Επιπλέον, 233 λογιστές και 446 δικηγόροι ζήτησαν εξαίρεση και θα εξεταστούν σε μελλοντικό κύκλο, ενώ 220 που είχαν αιτηθεί αρχικά τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία δεν παρακολούθησαν καθόλου.

Σε σχετική ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ τονίζεται ότι: «Λόγω τεχνικού προβλήματος που προέκυψε στην πλατφόρμα του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ, που περιόρισε τον χρόνο εξέτασης κατά 15 λεπτά, η επιτροπή διενέργειας των εξετάσεων αποφάσισε ομόφωνα να προσαρμόσει τον αριθμό των ορθών απαντήσεων ανάλογα με τον χρόνο που απώλεσαν οι συμμετέχοντες και έτσι διασφαλίζεται πλήρως η ίση μεταχείριση και η δίκαιη βαθμολόγηση του συνόλου των εξεταζόμενων.

Υπενθυμίζεται πως, σε πρώτη φάση, οι πιστοποιημένοι μπορούν να αναλάβουν νέες συνταξιοδοτικές υποθέσεις του τ. ΙΚΑ, του τ. ΟΓΑ και του τ. ΟΑΕΕ, που αντιστοιχούν στο 75% του συνολικού αριθμού αιτήσεων κάθε μήνα.

Επίκειται επίσης η έναρξη του 3ου κύκλου πιστοποίησης, καθώς και η ενεργοποίηση της πλατφόρμας για την υποβολή και νέων αιτήσεων από δικηγόρους και λογιστές, ανταποκρινόμενοι με αυτόν τον τρόπο στο μεγάλο ενδιαφέρον των συγκεκριμένων επαγγελματιών να βοηθήσουν τον ΕΦΚΑ, τους ασφαλισμένους και κατ’ επέκταση την ελληνική κοινωνία» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του