Διαγραφή Κουρουμπλή από Αλέξη Τσίπρα μετά τις ακρότητες στη Βουλή

Την οργισμένη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσαν οι αναφορές του Παναγιώτη Κουρουμπλή, για «χιλιάδες ανθρώπους που δολοφονήθηκαν», με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρά στη διαγραφή του βουλευτή του κόμματος.

diagrafi-koyroympli-apo-alexi-tsipra-meta-tis-akrotites-sti-voyli0

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τηλεφώνησε από τις Βρυξέλλες στη γραμματέα τις κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Όλγα Γεροβασίλη, θέλοντας να μεταφέρει ένα «τελεσίγραφο» στον πρώην υπουργό. «Θα ανασκευάσει, ή θα διαγραφεί από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», φέρεται να δήλωσε.

Υπενθυμίζεται, πως οι ακραίες αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποστήριξε ότι με την πολιτική της κυβέρνησης «δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι», προκάλεσαν οξύτατη αντιπαράθεση στη Βουλή.

Η αναφορά του βουλευτή, που έγινε με αφορμή τη μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα – Λύτρα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των παριστάμενων  βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι, φώναζαν «ντροπή», ζητώτας από τον κ. Κουρουμπλή να ανακαλέσει, ενώ ο προεδρεύων, Απόστολος Αβδελάς, επιχειρούσε να επαναφέρει την τάξη.

Τι είπε στη Βουλή ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Κουρουμπλής (ΣΥΡΙΖΑ): Επιλεκτική επιλογή προσβλητική για τον ελληνικό λαό. Περιμένουμε λοιπόν να έρθει ο κ. Πρωθυπουργός, ο οποίος θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί πραγματικά μετά από αυτή την αποκάλυψη. Γιατί θα απολογηθείτε. Δεν θα το περάσετε έτσι. Γιατί μέσα σε αυτό το περιβάλλον δολοφονήθηκαν άνθρωποι. Το συνειδητοποιείτε;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βουλευτές ΝΔ: Ντροπή! Ντροπή!

Κουρουμπλής: Αυτό είναι ντροπή σε εσάς. Έχετε θράσος να μιλάτε. Τουλάχιστον σιωπάτε. Αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους αυτό κάνατε. Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αβδελάς: Παρακαλώ ανακαλέστε

Κουρουμπλής: Δεν ανακαλώ τίποτα …

Μαρκόπουλος (ΝΔ): Είσαι προβοκάτορας. Είναι δυνατόν να μας λέει δολοφόνους;

Κουρουμπλής: Είστε υπόλογοι γι’ αυτό που συντελείται και τουλάχιστον αναγνωρίστε το λάθος. Πέθαναν άνθρωποι το κατανοείτε αυτό το πράγμα; Πέθαναν άνθρωποι άδικα.

Παίρνοντας αμέσως μετά τον λόγο, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «αθλιότητες» και «ακραίο λαϊκισμό» και καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να διαχωρίσει τη θέση του. Αποστάσεις από τον κ. Κουρουμπλή πήρε πάντως και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, κάνοντας λόγο για άστοχες και παρεξηγήσιμες εκφράσεις.

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: Ο Μητσοτάκης, τα κοινοτικά κονδύλια και μια εθνική επιτυχία – Άρθρο παρέμβαση

Την Τετάρτη το ΚΥΣΕΑ έλαβε μια απόφαση που μπορεί να χαρακτηριστεί εθνική επιτυχία. Έδωσε το ΟΚ να δημιουργηθεί μια νέα εταιρεία (Joint Venture) με την συμμετοχή της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)  και της  του τσεχικού Czechoslovak Group (CSG). Η νέα αυτή εταιρεία θα παράγει οβίδες όλων των

Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές «σαρώνουν» τις παραγγελίες νέων τάνκερ το 2024

Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν τον πρώτους μήνες του 2024 οι παραγγελίες τάνκερ διεθνώς, με τους Έλληνες εφοπλιστές να πρωταγωνιστούν. Σύμφωνα με την Rebecca Galanopoulos Jones, αναλύτρια της Veson Nautical, μέχρι στιγμής φέτος, έχουν προστεθεί 104 τάνκερ στο παγκόσμιο βιβλίο παραγγελιών, έναντι 79 την ίδια περίοδο πέρυσι, αύξηση

C-130J vs C-390 Millenium: Μάχη «γιγάντων» για το επόμενο μεταφορικό της Πολεμικής Αεροπορίας

*Του Κώστα Σαρικά Μπορεί το Αεροπορικό Επιτελείο, με δεδομένη και την οικονομική στενότητα, να έχει αποφασίσει ότι τα επόμενα χρόνια οι ανάγκες σε μεταφορικά αεροσκάφη θα καλύπτονται από το στόλο των C-130 αλλά και τα μικρότερα αλλά εξαιρετικά αξιόπιστα και πολύ πιο

Σταύρωση και δημοκρατία

Τι είναι η δημοκρατία; Επικοινωνία και συναίνεση; Ή αγωνιστικός πλουραλισμός και θεσμοποιημένη αντιπαλότητα; Η δεύτερη θεώρηση τονίζει ότι το άνθος της δημοκρατίας θάλλει στο μεταφυσικό κενό, στην άρνηση να βρούμε τελεσίδικο νόημα στον κόσμο και στον δημιουργό του, κατά τρόπο

Μετάβαση στο περιεχόμενο