Ιαπωνία: Τουλάχιστον 27 νεκροί στον εμπρησμό ψυχιατρικής κλινικής στην Οσάκα

Σύμφωνα με μάρτυρα τη φωτιά έβαλε ηλικιωμένος άνδρας ο οποίος μετέφερε σακούλα με εύφλεκτο υγρό μέσα στην κλινική που κατόπιν περιέχυσε.

Τουλάχιστον 27 άτομα έχασαν τη χζωή τους από πυρκαγιά σε ψυχιατρική κλινική σε κτίριο στο κέντρο της πόλης Οσάκα στην Ιαπωνία. Η αστυνομία πήρε κατάθεση από αυτόπτη μάρτυρα που ανέφερε ότι τη φωτιά έβαλε ηλικιωμένος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo. Σύμφωνα με την εφημερίδα Yomiuri, ο άνδρας αυτός μετέφερε σακούλα με εύφλεκτο υγρό μέσα στην κλινική που κατόπιν περιέχυσε κι έβαλε φωτιά.

Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί επίσημα σε νοσοκομεία τρεις θάνατοι, σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο MBS.

Η φωτιά εκδηλώθηκε «στις 10:18 (σ.σ. τοπική ώρα· στις 03:18 ώρα Ελλάδας) στον τέταρτο όροφο οκταώροφου κτιρίου» όπου έχουν γραφεία και καταστήματα επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής. Διευκρίνισε πως η πυρκαγιά μπόρεσε να κατασβεστεί μέσα σε μισή ώρα αφού έφθασαν δυνάμεις της επιτόπου.

Η κλινική είχε ανοίξει λίγη ώρα νωρίτερα, στις 10:00 (03:00).

Επιτόπου αναπτύχθηκε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής με 70 οχήματα.

Στο κέντρο της Οσάκας, το συγκεκριμένο κτίριο στεγάζει επίσης, μεταξύ άλλων, ινστιτούτο ομορφιάς, κατάστημα ρούχων και σχολή εκμάθησης αγγλικών, ανέφερε το δημόσιο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Νεαρή αυτόπτης μάρτυρας είπε στη δημόσια τηλεόραση πως είδε μια γυναίκα κρεμασμένη από παράθυρο, καθώς εκλιπαρούσε να τη βοηθήσουν. «Φώναζε ‘σας παρακαλώ, βοηθήστε με’ (…) Έμοιαζε να μην έχει δυνάμεις. Πιθανόν είχε εισπνεύσει μεγάλη ποσότητα καπνού», δήλωσε.

«Έβγαινε πολύς μαύρος καπνός (…), ακόμα η οσμή είναι πολύ έντονη», είπε μεσήλικη, άλλη αυτόπτης μάρτυρας.

Η Οσάκα, σημαντικός οικονομικός κόμβος, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μητρόπολη της Ιαπωνίας, μετά την πρωτεύουσα, το Τόκιο.

Οι θανατηφόρες πυρκαγιές σε κτίρια είναι μάλλον σπάνιες στην Ιαπωνία, όπου εφαρμόζεται πολύ αυστηρός πολεοδομικός κανονισμός. Ενώ βίαια εγκλήματα καταγράφονται επίσης μάλλον σπάνια στο αρχιπέλαγος.

Ωστόσο, πριν από έναν χρόνο ασκήθηκε σε άνδρα δίωξη για ανθρωποκτονίες κατά συρροή και από πρόθεση καθώς είναι ο κατηγορούμενος για τον εμπρησμό σε στούντιο ανιμέισον στο Κιότο τον Ιούλιο του 2019, όταν έχασαν τη ζωή τους 36 άνθρωποι. Επρόκειτο για το πιο πολύνεκρο έγκλημα στην Ιαπωνία τις τελευταίες δεκαετίες.

Το 2008, ο εμπρησμός βιντεοκλάμπ στην Οσάκα είχε στοιχίσει τη ζωή σε 16 ανθρώπους. Ο δράστης καταδικάστηκε σε θάνατο.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας