Μπαράζ πωλήσεων 20 πλοίων το 2021 από τη Lomar του εφοπλιστή Λογοθέτη

Του Γιώργου Γεωργίου

Οι αξίες των πλοίων μεταφοράς containers “σκαρφάλωσαν” σε επίπεδα ρεκόρ το 2021, με ώθηση από την εξαιρετική ναυλαγορά, κινητοποιώντας μία σειρά από εφοπλιστές να συνάψουν συμφέρουσες συμφωνίες πωλήσεων.

Μία από τις ναυτιλιακές που ακολούθησαν αυτήν τη στρατηγική είναι η Lomar Shipping του Γιώργου Λογοθέτη. Σύμφωνα με στοιχεία που μοιράστηκε ο οίκος αναλύσεων VesselsValue με το Capital.gr, η εταιρεία φέρεται να πούλησε 20 containerships φέτος, έναντι 700 εκατ. δολαρίων.

Οι αριθμοί υποδεικνύουν πως η Lomar είναι η ελληνική ναυτιλιακή με τις περισσότερες πωλήσεις second hand βαποριών στη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Οι λεπτομέρειες των deals

Η εταιρεία φαίνεται πως έχει παραχωρήσει containerships όλων των μεγεθών, από τα μικρότερα feedermaxes, έναντι 25 εκατ. δολαρίων, μέχρι και τα μεγαλύτερα post panamaxes, αποκομίζοντας περισσότερα από 200 εκατ. δολάρια.

Ο πιο δραστήριος μήνας μέχρι τώρα ήταν ο Ιούνιος, όταν φέρεται να έκλεισε deals για έξι containerships, ενώ το Σεπτέμβριο παραχωρήθηκαν πέντε βαπόρια.

Στις πιο πρόσφατες αγορές της από τη Lomar συμπεριλαμβάνονται, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, δύο αδελφά πλοία, τα “Long Beach Trader” και “Los Angeles Trader” (χωρητικότητας 6.039 TEUs και κατασκευής 2007 έκαστο).

Παράλληλα, πλοίο της ναυτιλιακής αγόρασε και η Euroseas του Αριστείδη Πίττα. Ο λόγος για το “Piraeus Trader”, (χωρητικότητας 1.732 TEUs και κατασκευής 2006).

Σημειώνεται ότι εκτός από τις πωλήσεις, η Lomar έχει συνδεθεί και με την αγορά πέντε containerships, στη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Το κόστος αγοράς έχει υπολογιστεί σε περίπου 40 εκατ. δολάρια.

Τέλος, πριν από λίγες ημέρες, η Lomar ανακοίνωσε τη λήψη δανείου, ύψους 42,5 εκατ. δολαρίων από τη γερμανική επενδυτική τράπεζα, Berenberg Bank. Όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, τα ποσά θα διοχετευτούν σε κινήσεις ανανέωσης στόλου και ανάπτυξης.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρεγάτες: Οι Γάλλοι έμαθαν στην Ερυθρά Θάλασσα αυτό που ήδη ξέρουν οι Έλληνες ναύαρχοι

Φρεγάτες: Οι Γάλλοι έμαθαν στην Ερυθρά Θάλασσα αυτό που ήδη ξέρουν οι Έλληνες ναύαρχοι αναφορικά με τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων. Τον τελευταίο καιρό, λόγω έλλειψης πληρωμάτων παγκοσμίως, έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την μείωση του αριθμού των πληρωμάτων στα

ΥΕΘΑ: Στο Καστελόριζο ο Νίκος Δένδιας – Επισκέφθηκε Επιτηρητικά φυλάκια μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ [vid, pics]

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε σήμερα, Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου 2024, Επιτηρητικά Φυλάκια της περιοχής ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ, στο νησιωτικό σύμπλεγμα Μεγίστης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου και τον Διοικητή της

Ελεύθερος μετά από παρέμβαση του ΥπΕξ ο Έλληνας αστυνομικός στα Ιεροσύλημα

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, υπό κράτηση τέθηκε προσωρινά το Μεγάλο Σάββατο (4/5) Έλληνας αστυνομικός, μέλος της φρουράς του πρόξενου στην Ιερουσαλήμ. Είχε προηγηθεί επεισόδιο που σημειώθηκε κατά την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Ναό της Αναστάσεως. Ο Έλληνας αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος μετά

Οι χρεώσεις για τις αποσκευές «βραχνάς» στα αεροπορικά εισιτήρια

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικοί όταν σχεδιάζουν πώς θα μεταφέρουν την αποσκευή τους, όπως και όταν κάνουν κράτηση για την πτήση τους. Τα τέλη αποσκευών αλλάζουν και αυξάνονται σε όλο τον κλάδο. Σήμερα, αν παραδώσετε μία βαλίτσα στις United Airlines, American

Μετάβαση στο περιεχόμενο