Βουλή: Με 158 «ναι» έναντι 142 «όχι» κυρώθηκε ο νέος κρατικός προϋπολογισμός

Με 158 ψήφους υπέρ, έναντι 142 κατά, κυρώθηκε από την Βουλή των Ελλήνων, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, ο κρατικός προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2022 ενώ με ισχυρή πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν οι αμυντικές δαπάνες και τα έξοδα της προεδρίας.

Ισχυρή πλειοψηφία καταγράφηκε στις δαπάνες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τις οποίες υπερψήφισαν 191 βουλευτές ενώ καταψήφισαν 109 βουλευτές.

Ευρύτερη πλειοψηφία στη Βουλή καταγράφηκε και στα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με 263 «ναι» και «37» όχι» ενώ τα έξοδα της προεδρίας της κυβέρνησης υπερψηφίστηκαν με 160 ψήφους υπέρ έναντι 140 κατά.

Να σημειωθεί ότι η ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού από τη Βουλή είθισται να χαρακτηρίζεται ως παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Κατά την πενθήμερη συζήτηση του, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας η Ολομέλεια συνεδρίασε 61 ώρες, ενώ πήραν το λόγο συνολικά 225 βουλευτές.

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται, 6 γενικοί και 12 ειδικοί εισηγητές, έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 36 μέλη της κυβέρνησης και οι έξι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Βουλή: Με 158 «ναι» έναντι 142 «όχι» κυρώθηκε ο νέος κρατικός προϋπολογισμός

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: Ο Μητσοτάκης, τα κοινοτικά κονδύλια και μια εθνική επιτυχία – Άρθρο παρέμβαση

Την Τετάρτη το ΚΥΣΕΑ έλαβε μια απόφαση που μπορεί να χαρακτηριστεί εθνική επιτυχία. Έδωσε το ΟΚ να δημιουργηθεί μια νέα εταιρεία (Joint Venture) με την συμμετοχή της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)  και της  του τσεχικού Czechoslovak Group (CSG). Η νέα αυτή εταιρεία θα παράγει οβίδες όλων των

Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές «σαρώνουν» τις παραγγελίες νέων τάνκερ το 2024

Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν τον πρώτους μήνες του 2024 οι παραγγελίες τάνκερ διεθνώς, με τους Έλληνες εφοπλιστές να πρωταγωνιστούν. Σύμφωνα με την Rebecca Galanopoulos Jones, αναλύτρια της Veson Nautical, μέχρι στιγμής φέτος, έχουν προστεθεί 104 τάνκερ στο παγκόσμιο βιβλίο παραγγελιών, έναντι 79 την ίδια περίοδο πέρυσι, αύξηση

C-130J vs C-390 Millenium: Μάχη «γιγάντων» για το επόμενο μεταφορικό της Πολεμικής Αεροπορίας

*Του Κώστα Σαρικά Μπορεί το Αεροπορικό Επιτελείο, με δεδομένη και την οικονομική στενότητα, να έχει αποφασίσει ότι τα επόμενα χρόνια οι ανάγκες σε μεταφορικά αεροσκάφη θα καλύπτονται από το στόλο των C-130 αλλά και τα μικρότερα αλλά εξαιρετικά αξιόπιστα και πολύ πιο

Σταύρωση και δημοκρατία

Τι είναι η δημοκρατία; Επικοινωνία και συναίνεση; Ή αγωνιστικός πλουραλισμός και θεσμοποιημένη αντιπαλότητα; Η δεύτερη θεώρηση τονίζει ότι το άνθος της δημοκρατίας θάλλει στο μεταφυσικό κενό, στην άρνηση να βρούμε τελεσίδικο νόημα στον κόσμο και στον δημιουργό του, κατά τρόπο

Μετάβαση στο περιεχόμενο