Παναθηναϊκός – Ο Παπαγιάννης, ο Πρίφτης και η έξοδος των πρώτων

Τι θα γίνει στον Παναθηναϊκό μετά τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό, το μεγάλο άγχος με τον Παπαγιάννη και ο… σίγουρος Δημήτρης Πρίφτης

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε τη δεύτερη πιο βαριά ήττα του από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (84-65) για τη 17η αγωνιστική της EuroLeague και παρέμεινε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις 4 νίκες. Οι Πράσινοι δεν μπόρεσαν σε καμία στιγμή του παιχνιδιού να περάσουν μπροστά στο σκορ, οι Ερυθρόλευκοι από την πλευρά τους έπαιξαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς ολοκληρωτικό μπάσκετ και πήραν μια πολύ μεγάλη νίκη.

Στο Τριφύλλι τα προηγούμενα χρόνια μια τέτοια ήττα θα σηματοδοτούσε σαρωτικές αλλαγές, ίσως και απόλυση προπονητή, όμως οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Φραγκίσκος Αλβέρτης στηρίζουν απόλυτα τον Δημήτρη Πρίφτη και το έργο του στον Παναθηναϊκό και δεν τίθεται κανένα θέμα αποχώρησής του. Μάλιστα, αυτό που βγαίνει προς τα έξω είναι πως ο έλληνας τεχνικός είναι ο τελευταίος που θα φύγει από το ΟΑΚΑ.

Στον Παναθηναϊκό μπορεί να μην τίθεται θέμα προπονητή, μιας και η διοίκηση εμπιστεύεται τον Πρίφτη, όμως αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν, την ώρα μάλιστα που υπάρχει άλλη μια υπόθεση που «καίει» το Τριφύλλι. Ο λόγος φυσικά για τον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος ήταν μαζί με τον Νέντοβιτς οι κορυφαίοι στο ντέρμπι.

Ο έλληνας σέντερ μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και στην πράσινη ΚΑΕ θέλουν να βάλουν μπροστά τις διαδικασίες για να κρατήσουν τον παίκτη. Συγκεκριμένα, ο Παπαγιάννης έχει οψιόν ανανέωσης με τον Παναθηναϊκό, αλλά προς το παρόν δεν την έχει ανανεώσει και με δεδομένη και την καταπληκτική σεζόν που κάνει δεν αποκλείεται να αποχωρήσει το καλοκαίρι, αφού θα έχει σίγουρα μεγάλες προτάσεις τόσο από την EuroLeague όσο και πιθανώς από το NBA.

Το θέμα αυτό δεν αφορά άμεσα τον Παναθηναϊκό αλλά θα τον απασχολήσει στο επόμενο διάστημα και όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι. Αυτό που θέλει να «φτιάξει» αμέσως η διοίκηση σε συνεργασία με τον Πρίφτη είναι το ρόστερ, όπου θα γίνουν ακόμη δυο αλλαγές. Μετά την αποχώρηση του Φλόιντ έρχεται η ώρα των Πέρι και Έβανς, οι οποίοι μετρούν αντίστροφα για να αποχωρήσουν από την ομάδα. Την ίδια ώρα αναμένονται και οι επόμενες προσθήκες στο Τριφύλλι, με το όνομα που «παίζει» γερά να είναι αυτό του Γιόβιτς, τον οποίο θέλει ο Πρίφτης, αλλά έχει και επιφυλάξεις λόγω του γεγονότος ότι ήταν τραυματίας από το καλοκαίρι και δεν έχει αγωνιστεί ακόμη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στον Παναθηναϊκό έχουν ρίξει πολλή δουλειά και θα υπάρξουν εξελίξεις τόσο με αποδεσμεύσεις όσο και με μεταγραφές στο προσεχές διάστημα.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του