Γιώργος Δριβάκος:«όσοι αναζητούν εξιλαστήρια θύματα ανάμεσα στους συναδέλφους θα μας βρουν μπροστά τους»

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα μεταξύ των ερωτημάτων που τίθενται στο δημόσιο διάλογο για τον συντονισμό των υπηρεσιών, προέκυψε και το ερώτημα εάν οι υπηρετούντες από το Λιμενικό Σώμα στο συντονιστικό όργανο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσαν της υπηρεσίες του ΛΣ για συνδρομή στην μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά.

Ως Λιμενικά νέα επειδή θεωρήσαμε κρίσιμο το ερώτημα απευθυνθήκαμε στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας του προσωπικού ΛΣ, θέτοντας το παραπάνω ερώτημα.

Ο κ.Δριβάκος μας εξήγησε ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία στο συντονιστικό της Γενικής Γραμματείας υπηρετούν δύο στελέχη ένας Α/Ξ και ένας ΥΞ ,όχι ως σύνδεσμοι αλλά ως διοικητικό προσωπικό του οργάνου.

Σε κάθε περίπτωση τα στελέχη του ΛΣ δεν ενεργούν αυτόνομα-μεμονωμένα για λογαριασμό του ΛΣ αλλά κατόπιν εντολών του υπευθύνου της βάρδιας Αξιωματικού επιχειρήσεων.

Ο κ. Δριβάκος μας εξηγεί ότι την αρμοδιότητα της ενημέρωσης και συντονισμού των ενεργειών έχει κάθε φορά ο Αξιωματικός επιχειρήσεων αρχαιότερος της βάρδιας ανεξαρτήτως προέλευσης Σώματος και συνεχίζοντας μας ενημερώνει ότι την συγκεκριμένη ημέρα ο Α/Ξ του ΛΣ βρισκόταν σε κανονική άδεια ενώ ο έτερος Υ/Ξ ΛΣ βρίσκονταν σε «ρεπό» ύστερα από 24ωρη υπηρεσία της προηγούμενης ημέρας και ανακλήθηκε περί ώρα 19.00.

Τέλος ο κ. Πρόεδρος δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι «όσοι αναζητούν εξιλαστήρια θύματα ανάμεσα στους συναδέλφους θα μας βρουν μπροστά τους’.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρεγάτες: Οι Γάλλοι έμαθαν στην Ερυθρά Θάλασσα αυτό που ήδη ξέρουν οι Έλληνες ναύαρχοι

Φρεγάτες: Οι Γάλλοι έμαθαν στην Ερυθρά Θάλασσα αυτό που ήδη ξέρουν οι Έλληνες ναύαρχοι αναφορικά με τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων. Τον τελευταίο καιρό, λόγω έλλειψης πληρωμάτων παγκοσμίως, έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την μείωση του αριθμού των πληρωμάτων στα

ΥΕΘΑ: Στο Καστελόριζο ο Νίκος Δένδιας – Επισκέφθηκε Επιτηρητικά φυλάκια μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ [vid, pics]

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε σήμερα, Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου 2024, Επιτηρητικά Φυλάκια της περιοχής ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ, στο νησιωτικό σύμπλεγμα Μεγίστης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου και τον Διοικητή της

Ελεύθερος μετά από παρέμβαση του ΥπΕξ ο Έλληνας αστυνομικός στα Ιεροσύλημα

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, υπό κράτηση τέθηκε προσωρινά το Μεγάλο Σάββατο (4/5) Έλληνας αστυνομικός, μέλος της φρουράς του πρόξενου στην Ιερουσαλήμ. Είχε προηγηθεί επεισόδιο που σημειώθηκε κατά την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Ναό της Αναστάσεως. Ο Έλληνας αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος μετά

Οι χρεώσεις για τις αποσκευές «βραχνάς» στα αεροπορικά εισιτήρια

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικοί όταν σχεδιάζουν πώς θα μεταφέρουν την αποσκευή τους, όπως και όταν κάνουν κράτηση για την πτήση τους. Τα τέλη αποσκευών αλλάζουν και αυξάνονται σε όλο τον κλάδο. Σήμερα, αν παραδώσετε μία βαλίτσα στις United Airlines, American

Μετάβαση στο περιεχόμενο