Γιώργος Δριβάκος:«όσοι αναζητούν εξιλαστήρια θύματα ανάμεσα στους συναδέλφους θα μας βρουν μπροστά τους»

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα μεταξύ των ερωτημάτων που τίθενται στο δημόσιο διάλογο για τον συντονισμό των υπηρεσιών, προέκυψε και το ερώτημα εάν οι υπηρετούντες από το Λιμενικό Σώμα στο συντονιστικό όργανο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσαν της υπηρεσίες του ΛΣ για συνδρομή στην μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά.

Ως Λιμενικά νέα επειδή θεωρήσαμε κρίσιμο το ερώτημα απευθυνθήκαμε στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας του προσωπικού ΛΣ, θέτοντας το παραπάνω ερώτημα.

Ο κ.Δριβάκος μας εξήγησε ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία στο συντονιστικό της Γενικής Γραμματείας υπηρετούν δύο στελέχη ένας Α/Ξ και ένας ΥΞ ,όχι ως σύνδεσμοι αλλά ως διοικητικό προσωπικό του οργάνου.

Σε κάθε περίπτωση τα στελέχη του ΛΣ δεν ενεργούν αυτόνομα-μεμονωμένα για λογαριασμό του ΛΣ αλλά κατόπιν εντολών του υπευθύνου της βάρδιας Αξιωματικού επιχειρήσεων.

Ο κ. Δριβάκος μας εξηγεί ότι την αρμοδιότητα της ενημέρωσης και συντονισμού των ενεργειών έχει κάθε φορά ο Αξιωματικός επιχειρήσεων αρχαιότερος της βάρδιας ανεξαρτήτως προέλευσης Σώματος και συνεχίζοντας μας ενημερώνει ότι την συγκεκριμένη ημέρα ο Α/Ξ του ΛΣ βρισκόταν σε κανονική άδεια ενώ ο έτερος Υ/Ξ ΛΣ βρίσκονταν σε «ρεπό» ύστερα από 24ωρη υπηρεσία της προηγούμενης ημέρας και ανακλήθηκε περί ώρα 19.00.

Τέλος ο κ. Πρόεδρος δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι «όσοι αναζητούν εξιλαστήρια θύματα ανάμεσα στους συναδέλφους θα μας βρουν μπροστά τους’.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτο σκηνικό στη Χερσόνησο: Μεθυσμένος πήρε… σβάρνα δεμένα σκάφη μέσα στο λιμάνι!

Στη σύλληψη 38χρονου Βρετανού προχώρησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χερσονήσου, μετά από πρόσκρουση σκάφους σε άλλα προσδεμένα σκάφη Στη σύλληψη ενός 38χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αγγλίας, προχώρησαν χθες το απόγευμα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χερσονήσου. Σύμφωνα με την ενημέρωση, ο 38χρονος συνελήφθη για παράβαση του

Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι και πώς θα πάρετε έως 1.600 ευρώ

Επίδομα ενοικίου: Όλα τα νέα εισοδηματικά κριτήρια και η διπλή ενίσχυση για το Δημόσιο Σημαντική ανάσα σε χιλιάδες ενοικιαστές αναμένεται να προσφέρει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φάση δημόσιας

Μωβ μέδουσες: Συναγερμός σε τρεις περιοχές της Ελλάδας – Δείτε πού καταγράφονται οι περισσότερες εμφανίσεις

Οι μωβ μέδουσες ξανά στις ακτές: Οι «κόκκινες» ζώνες και το εργαλείο που προβλέπει την εξάπλωσή τους Η έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου φέρνει ξανά στο προσκήνιο την παρουσία των μωβ μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες, με τις αναφορές εμφάνισής τους να καταγράφουν ανοδική πορεία σε συγκεκριμένες

Συντάξεις Δημοσίου: Επανασυνδέονται με τους μισθούς των εν ενεργεία – Ποιοι δικαιούνται έως 80%

Ποιοι δημόσιοι λειτουργοί παίρνουν αυξήσεις, αναδρομικά και πλαφόν 24 ετών για τα τέκνα Σε τροχιά σημαντικών αυξήσεων εισέρχονται οι συνταξιοδοτικές παροχές συγκεκριμένων ομάδων ασφαλισμένων του Δημοσίου, μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Το νέο νομοσχέδιο επαναφέρει μια