Covid Free Wallet: Tαυτότητα και πιστοποιητικό σε ένα app στο κινητό – Πώς ενεργοποιείται

Βήμα – βήμα η αποθήκευση του πιστοποιητικού στο Covid Free GR Wallet

H εφαρμογή Covid Free GR Wallet που αντικαθιστά τα εκτυπωμένα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης και διαγνωστικών ελέγχων, τίθεται από σήμερα σε εφαρμογή.

Πλέον οι πολίτες μπορούν να εισάγουν την ψηφιακή τους ταυτότητα στο κινητό τους τηλέφωνο, προκειμένου να αποδεικνύουν την ταυτοπροσωπία με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, χωρίς να απαιτείται η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, τόνισε πως «παρατηρήθηκε ότι υπήρχε μια δυσκολία στους ελέγχους του πιστοποιητικού, καθώς έπρεπε να φέρουν μαζί τους οι πολίτες και την ταυτότητά τους και να γίνεται η ταυτοποίηση. Προκειμένου να εξυπηρετήσουμε, προστατεύοντας και τα προσωπικά δεδομένα, κάναμε ουσιαστικά ένα απόσπασμα της αστυνομικής ταυτότητας που περιέχει μόνο την φωτογραφία, το ονοματεπώνυμο και την ημερομηνία γέννησης».

Όπως πρόσθεσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης «αυτό από σήμερα θα είναι ενσωματωμένο στο πιστοποιητικό. Στη μια σελίδα θα δείχνει πιστοποιητικό και στην επόμενη θα φαίνονται τα στοιχεία της ταυτότητας του».

Σύμφωνα με όσα εξήγησε ο κ. Γεωργαντάς η συγκεκριμένη εφαρμογή που τέθηκε σε λειτουργία δεν αντικαθιστά την ταυτότητα αλλά χρησιμοποιείται μόνο για τον έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης στα καταστήματα και όπου αλλού χρειάζεται.

Οι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν το νέο αυτό ψηφιακό εργαλείο στα κινητά τους μέσω του covidfree.gov.gr καθώς και μέσω του App Store της Apple ή του Google Play Store.

Για να αποθηκευτεί το έγγραφο στο «πορτοφόλι», ο πολίτης μπορεί είτε να σκανάρει το QR code στην εφαρμογή, είτε να το μεταφορτώσει ως αρχείο pdf. Αμέσως μετά εμφανίζεται η επιλογή «Αποθήκευση στο wallet».

Βήμα – βήμα η αποθήκευση του πιστοποιητικού στο Covid Free GR Wallet

Εγκαταστήστε την εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνό σας ή στο tablet σας.

Στη συνέχεια, φορτώστε το πιστοποιητικό στην εφαρμογή. Σημειώνεται ότι οι πολίτες που εμβολιάζονται μπορούν να εκδώσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού (ΕΔΩ) είτε το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 (ΕΔΩ).

Το ανέβασμα του πιστοποιητικού στην εφαρμογή γίνεται με τους εξής δύο τρόπους:

•Με τη σάρωση QR Code (από εκτυπωμένο πιστοποιητικό ή από QR code σε άλλη οθόνη)
•Με την εισαγωγή αρχείου PDF (αφορά όσους έχουν «κατεβάσει» το πιστοποιητικό σε μορφή PDF)

Εφόσον το πιστοποιητικό εισαχθεί στην εφαρμογή, θα εμφανιστεί σε ευκρινή μορφή στο «πορτοφόλι», προκειμένου κατά τον έλεγχο να διαβάζονται εύκολα το όνομα, η ημερομηνία γέννησης και η ημερομηνία εμβολιασμού.

Mε τον ίδιο τρόπο «φορτώνονται» στην εφαρμογή τα πιστοποιητικά νόσησης και τα αποτελέσματα εργαστηριακών τεστ.

Να σημειωθεί ότι η αποθήκευση πιστοποιητικών είναι δυνατή για όσα άτομα ο πολίτης επιθυμεί, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο για όλη την οικογένεια.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δράση του Γραφείου Αθλητισμού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής – Τζάμπολ Αγάπης

Το Γραφείο Αθλητισμού Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής σε συνεργασία με το Τζάμπολ Αγάπης επισκέφθηκε στις 26/4/2024 το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών κερδίζοντας για μια ακόμα φορά τα χαμόγελα των παιδιών που μέσα από εφευρετικές και παιγνιώδεις ασκήσεις συνεργάστηκαν με στόχο την

Εντοπισμός 20 ατόμων και σύλληψη των 2 διακινητών τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε μέσω οπτικών μέσων ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις ελληνικές ακτές στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, πλησίον της περιοχής Καρλοβασίου. Άμεσα

Ασφαλιστικά ταμεία: Πώς «έχασαν» €18,5 δισ. – Η διαχρονική αδράνεια έφερε απώλειες

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» «Κέρδη» που θα μπορούσαν να ξεπεράσουν ακόμη και τη μέση κρατική χρηματοδότηση για την πληρωμή των συντάξεων για έναν ολόκληρο χρόνο και να «αγγίξουν» τα €18,5 δισ., θα μπορούσαν να επιτύχουν τα ασφαλιστικά ταμεία και ο διάδοχος αυτών, ο ΕΦΚΑ,

Υπόκοσμος

Γιατί κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας; Η κρίση της προηγούμενης δεκαετίας μπορεί να πέρασε. Μπορεί να επιστρέψαμε σε κάποιας μορφής κανονικότητα. Έφερε όμως και εγκατέστησε στο προσκήνιο της δημόσιας ζωής έναν υπόκοσμο. Έναν υπόκοσμο δεξιό κι αριστερό. Ο οποίος έχει μάθει να λύνει

Μετάβαση στο περιεχόμενο