Στη Βουλή… το πρόβλημα του Παλιού Λιμεναρχείου στην Πάτρα

Στη «διαιώνιση» του προβλήματος των παλαιών εγκαταστάσεων του Κεντρικού Λιμεναρχείου

Πατρών αναφέρεται με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Ναυτιλίας ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας και Αν. Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά από δύο χρόνια όπου κανένα Υπουργείο δε δεχόταν την αρμοδιότητα, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Το κτίριο παραμένει ιδιαίτερα επικίνδυνο, αφού στα θέματα στατικότητας προστέθηκαν και προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της εγκατάλειψής του.

Ταυτόχρονα, το αρχείο της υπηρεσίας – το κομμάτι εκείνο που δεν μεταφέρθηκε όπως μου είχε δηλώσει το Υπουργείο Ναυτιλίας – βρίσκεται σκόρπιο εντός αλλά και εκτός του κτιρίου αντί να έχει πλήρως μεταφερθεί ή καταστραφεί. Επιπρόσθετα, ο πανάκριβος εξοπλισμός του C4I, ο οποίος αγοράστηκε το 2004, βρίσκεται ακόμη εγκατεστημένος στις παλαιές εγκαταστάσεις και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να κλαπεί – βανδαλιστεί ή να καταστραφεί.

Για τους λόγους αυτούς ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί ποιος είναι εν τέλει ο αρμόδιος φορέας φύλαξης του κτιρίου, σε ποια άμεσα μέτρα προστασίας θα προβούν, εάν πρόκειται να μεταφερθεί και αξιοποιηθεί ο εξοπλισμός του C4I και εάν υπάρχει σχεδιασμός για το μέλλον του κτιρίου μετά και την προ ημερών ψήφιση τροπολογίας για την οριστική σύμβαση παραχώρησης από την κυβέρνηση του χερσαίου τμήματος του λιμανιού στον δήμο της Πάτρας.

dete.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάμερες στους δρόμους: Νέος διαγωνισμός για το έργο των 88 εκατ. ευρώ

Σε τροχιά επανεκκίνησης εισέρχεται ένα από τα μεγαλύτερα έργα ψηφιακού εκσυγχρονισμού που έχουν σχεδιαστεί για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση 1.000 καμερών καταγραφής τροχαίων παραβάσεων κατατέθηκε προς δημοσίευση στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα

Το Κίεβο ανέλαβε την ευθύνη για το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα -Απολογία προς την Ελλάδα μετά το διάβημα

Την ευθύνη για το drone που εντοπίστηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κοντά στη Λευκάδα, ανέλαβε επίσημα η Ουκρανία, απαντώντας στο αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας που υπέβαλε η Αθήνα προς το Κίεβο στα τέλη Μαΐου. Η απάντηση της ουκρανικής πλευράς ήρθε μέσω

Καρυστιανού: Ο Τσίπρας λέει ψέματα, μπορεί εύκολα το «όχι» να το κάνει «ναι» – Θα έχουμε αυτοδυναμία την επομένη των εκλογών

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Μαρία Καρυστιανού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι επαγγελματίας πολιτικός που λειτουργεί όπως οι επαγγελματίες πολιτικοί: «Λέει ψέματα», τόνισε η κα. Καρυστιανού και πρόσθεσε: «Μπορεί πολύ εύκολα το “όχι” να το κάνει “ναι”, να υποσχθεί

Ο Ανδρουλάκης βάζει τέλος στα λεγόμενα Δούκα για συνεργασίες: «Το ΠΑΣΟΚ δε θα παίξει ρόλο κομπάρσου», είπε στο ΠΣ

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να παίξει κανέναν ρόλο κομπάρσου σε αυτό το σκηνοθετημένο πολιτικό σκηνικό», ήταν το ηχηρό μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη στο Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Χάρη Δούκα για ανοιχτούς διαύλους στις προοδευτικές δυνάμεις.