Μεταφορικό Ισοδύναμο: Ξεκίνησαν οι καταβολές χρημάτων στους δικαιούχους

Μία καλή εβδομάδα για τους νησιώτες δικαιούχους του Μεταφορικού Ισοδυνάμου.

Από τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 έχουν αρχίσει να καταβάλλονται χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Μετά από σχεδόν ένα ολόκληρο χρόνο επιτέλους αποζημιώνονται οι νησιώτες καθώς σημειώθηκαν πολύμηνες καθυστερήσεις στην αποπληρωμή από πλευράς του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ο Υπουργός κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, θα καταβληθούν περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ.
Στο σκέλος των επιβατών οι ωφελούμενοι κάτοικοι θα λάβουν συνολικά έως τέλος Ιανουαρίου 12 εκατομμύρια ευρώ για τις μετακινήσεις του 2021.

Στο σκέλος των καυσίμων για τα 42 νησιά εφαρμογής του μέτρου θα πιστωθούν σε κατοίκους και επιχειρήσεις περίπου 4,1 εκατ. ευρώ για το 2021. Και τέλος, για 380 νησιωτικές επιχειρήσεις αποδεσμεύονται πόροι ύψους 5 εκατ. ευρώ, εξήγησε ο υπουργός.
«Ως υπουργείο, «προχωράμε συντεταγμένα και μεθοδικά για τη στήριξη των νησιωτικών κοινωνιών και οικονομιών.

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο βελτιώνεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες και σε αυτό έρχονται να προστεθούν επιπλέον προγράμματα εντός του 2022 σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης ειδικά για τα νησιά και σε συνεργασία με τα νησιωτικά επιμελητήρια, που αποτελούν κρίσιμους συνεργάτες μας» δήλωσε ο ΥΝΑΝΠ.

Το ευχάριστο είναι ότι η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδυνάμου συνεχίζεται κανονικά και πλέον έχει ενταχθεί ως ένα σταθερό μέτρο ενίσχυσης της νησιωτικότητας. Εξάλλου είναι από τα ελάχιστα μέτρα στήριξης των νησιωτών.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπίστηκε το ναυάγιο του Σπερχειού – Η μεγάλη ναυτική τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο τη Μεγάλη Τετάρτη του 1945

Ένα από τα πλέον τραγικά ναυάγια των ελληνικών θαλασσών εντόπισε η ομάδα υποβρυχίων ερευνών του Κώστα Θωκταρίδη σε βάθος 153 μέτρων βορειοανατολικά της Ύδρας: Το ναρκαλιευτικό ΣΠΕΡΧΕΙΟΣ που βυθίστηκε Μεγάλη Τετάρτη, τον Μάιο του 1945, και έγινε υγρός τάφος 98 ανθρώπων. «Το

Τραγωδία στη Λαμία: Στρατιωτικός αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός μέσα στο σπίτι του, στο κέντρο της Λαμίας, βρέθηκε 70χρονος συνταξιούχος στρατιωτικός. Τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ο 70χρονος δεν απαντούσε στις κλήσεις των συγγενών του, με αποτέλεσμα η αδερφή του να ανησυχήσει και να βρεθεί το απόγευμα

Η ακρίβεια αναγκάζει τους πολίτες να τρώνε από τα έτοιμα – «Χάθηκαν» καταθέσεις άνω των €4,5 δισ. το α’ 3μηνο

Η παρατεταμένη ακρίβεια και οι περιορισμένες αυξήσεις που έχουν δοθεί στους εργαζομένους τα τελευταία χρόνια έχουν ως αποτέλεσμα να περιοριστεί σημαντικά το διαθέσιμο εισόδημα και αυτό περιγράφεται περίτρανα από την πορεία των καταθέσεων, ειδικά τους τελευταίους μήνες, όπου και καταγράφεται σημαντική πτώση. Οι πολίτες,

Χ. Στυλιανίδης: Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα

«Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα» δήλωσε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα την πύλη Ε-7, ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο