Νέα καταδυτική επιχείρηση του Λιμενικού στην περιοχή προσάραξης του φορτηγού πλοίου στον κόλπο της Κισσάμου

Ξεκίνησαν σήμερα (27/01) οι δύτες του Λιμενικού το καταδυτικό τους έργο στο σημείο προσάραξης του φορτηγού πλοίου “MANASSA ROSE M” σημαίας ΚΟΜΟΡΕΣ, στη θέση Δραπανιάς στον κόλπο της Κισσάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, στη διάρκεια της σημερινής επιχείρησης, δεν εντοπίστηκε διαρροή καυσίμων από τις δεξαμενές του.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φορτηγό έχει κοπεί στα δύο. Η ελάχιστη ποσότητα που διαρρέει είναι αυτοδιαλυόμενη και δεν συνιστά απειλή για το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον.

Η λιμενική αρχή έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου ακόμα και εάν υπάρξει κάποιου είδους ρύπανση το πρόβλημα να αποσοβηθεί χωρίς σοβαρές συνέπειες.

Έχει συλληφθεί ο πλοίαρχος και ο μηχανικός και σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Την ίδια ώρα δύο μέλη του πληρώματος παραμένουν νοσηλευόμενοι στο Νοσοκομείο Χανίων, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Κισσάμου.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, η περιοχή επιτηρείται και από στεριά και από θάλασσα σε 24ωρη βάση.

Δεδομένου ότι οι συνθήκες αναμένεται να είναι καλές αύριο Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί νέα κατάδυση, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει περαιτέρω διαρροή καυσίμων και να ξεκινήσει η άντληση των καυσίμων από τις δεξαμενές του πλοίου, που ταξίδευε με προορισμό την Αφρική έχοντας 50 τόνους καύσιμα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Να υπενθυμίσουμε ότι την Τετάρτη, στελέχη του Λιμενικού προσέγγισαν το πλοίο με βοηθητικό φουσκωτό αντιρρυπαντικού σκάφους, όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη λεπτού φιλμ αυτοδιαλυόμενων πετρελαιοειδών, ιριδίζουσας μορφής, έκτασης εμβαδού επιφάνειας 500 τ.μ. περίπου, περιμετρικά του πλοίου.

Από τα στελέχη των Λιμενικών Αρχών Χανίων και Κισάμου τοποθετήθηκε απορροφητικό φράγμα μήκους 150μ. περίπου στην περιοχή και έγινε χρήση απορροφητικών υλικών.

Το φορτηγό πλοίο έχει φορτίο αξίας 4 εκ. ευρώ περίπου -ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μεταφέρει 1800 τόνους ατσάλι, μηχανήματα έργου κ.ά- με την εταιρεία να δηλώνει ότι θα προχωρήσει άμεσα στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε να το απομακρύνει ειδικός γερανός και να ολοκληρωθεί η αποστολή του φορτίου του στον τελικό προορισμό του με άλλο μέσο.

Νέα καταδυτική επιχείρηση του Λιμενικού στην περιοχή προσάραξης του φορτηγού πλοίου στον κόλπο της Κισσάμου

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντάξεις: Αυξήσεις έως 100 ευρώ και αναδρομικά για ειδικές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών

Νέα ρύθμιση προβλέπει επανυπολογισμό συντάξεων για δικαιούχους που εξαιρέθηκαν από τον νόμο Κατρούγκαλου – Ποιοι ωφελούνται και τι αλλάζει Σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις ειδικών κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών φέρνει νέα νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με τους δικαιούχους να

Νέος ΚΟΚ: 100 ευρώ πρόστιμο σε κάθε επιβάτη που δεν φορά ζώνη

Παρότι η χρήση της είναι υποχρεωτική εδώ και δεκαετίες, πολλοί επιβάτες εξακολουθούν να μην τη φορούν, υποτιμώντας τους κινδύνους αλλά και τις νομικές συνέπειες που προβλέπει η νομοθεσία. Τα πρόστιμα για οδηγούς και επιβάτες Η μη χρήση ζώνης ασφαλείας από τον οδηγό

Το ψάρι που κλωνοποιεί τον εαυτό του και συνεχίζει να ευημερεί

Στα ποτάμια του Μεξικού και του νότιου Τέξας ζει ένα ιδιαίτερο είδος ψαριού που φαίνεται να αψηφά τους βασικούς κανόνες της εξέλιξης. Πρόκειται για την Amazon molly, ένα ψάρι που αποτελείται αποκλειστικά από θηλυκά άτομα και καταφέρνει να επιβιώνει χωρίς τη συμβολή αρσενικών

Καταδίωξη ταχύπλοου με 31 μετανάστες στο Φαρμακονήσι – Συνελήφθη ο διακινητής

Επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε μετανάστες σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 5 Ιουνίου στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου. Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε το ταχύπλοο να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προς τις ακτές του νησιού. Ο