Οι ατσάλινοι γίγαντες των Ωκεανών: Αυτά είναι τα 10 μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων στον κόσμο (video)

Διασχίζουν τους ωκεανούς για να μεταφέρουν κάθε φορά χιλιάδες οχήματα στην «πόρτα» μας και εντυπωσιάζουν με τις διαστάσεις και τις σύγχρονες τεχνολογίες τους. Αυτοί είναι οι αφανείς ήρωες των μεταφορών.

Η θέα και μόνο ενός τέτοιου πλοίου είναι ικανή να σε κάνει να σαστίζεις και αυτό συνεχίζεται με την ανάγνωση και των «τεχνικών χαρακτηριστικών» τους. Ο λόγος για τα πλοία μεταφοράς οχημάτων Ro Ro (roll-on/roll-off, rolling cargo) αυτούς τους ατσάλινους γίγαντες που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν για να καλύψουν με επιτυχία τις τεράστιες ανάγκες μεταφοράς καινούριων οχημάτων, από τα εργοστάσια κατασκευής τους στα κέντρα διανομής των εταιρειών σε όλο τον κόσμο.

Το video που ακολουθεί παρουσιάζονται τα δέκα μεγαλύτερα Ro Ro πλοία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, το καθένα πιο εντυπωσιακό από το επόμενο, όχι μόνο λόγο μεγέθους αλλά και των τεχνολογιών που ενσωματώνει για την κίνηση του αλλά και άλλων αναφορικά με την αεροδυναμική και υδροδυναμική τους απόδοση.

Κάποια φέρουν μεταβλητού ύψους καταστρώματα που, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν σχεδόν οποιοδήποτε όχημα (από αυτοκίνητα, μέχρι μπουλντόζες και τρένα!). Αρκετά από αυτά κινούνται μάλιστα με υγροποιημένο φυσικό αέριο, ένα με βιοκαύσιμα, ενώ στην κορυφή κάθεται το μεγαλύτερο όλων αναφορικά με τις μεταφορικές τους δυνατότητες -περισσότερα από 7.500 αυτοκίνητα- το οποίο θεωρείται ως το πιο σύγχρονο καθώς είναι… υβριδικό!

Αρκετά όμως με τα λόγια. Δείτε το ακόλουθο video και μείνετε και εσείς άφωνοι με την πρόοδο της τεχνολογίας που καταγράφεται στις θαλάσσιες μεταφορές.

 

 

 

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αεροπορία Στρατού: Ώρα τελικών αποφάσεων για τις νέες βάσεις των ελικοπτέρων – Που θα πάνε τα καινούργια Black Hawk

*Του Κώστα Σαρικά Μέσα στο προσεχές καλοκαίρι αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για τις νέες Βάσεις της Αεροπορίας Στρατού έπειτα από την πρωτόγνωρη πλημμύρα στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας που έθεσε οριστικά εκτός λειτουργίας την 1Η ΤΑΞΑΣ. To

Πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις: Στρατιωτικός 40 ετών στην Λαμία άφησε την τελευταία του πνοή

Σοκαρισμένη η τοπική κοινότητα της Λαμίας, καθώς όπως έγινε γνωστό ένας στρατιωτικός 40 ετών, με καταγωγή από την Δράμα, που υπηρετούσε στο γραφείο της στρατολογίας, έχασε την ζωή του, αφού νωρίτερα αισθάνθηκε μια ξαφνική αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει. Ο

Πέθανε ο «Εσκομπάρ» της Κρήτης – Με ολιγόωρη άδεια από τη φυλακή ο γιος του για να παραστεί στην κηδεία

Ο 51χρονος είχε εμπλακεί σε υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ αποφυλακίστηκε τον Ιούνιο του 2023 για λόγους υγείας. Σύμφωνα με το neakriti.gr, έφυγε από τη ζωή ο διαβόητος Κρητικός «Εσκομπάρ» που είχε εμπλακεί σε μεγάλες υποθέσεις ναρκωτικών και είχε αποφυλακισθεί λόγω σοβαρού προβλήματος

Στο βίντεο φαίνονται οι σοβαρές αναταράξεις που αντιμετώπθσε η πτήση SQ321 της Singapore Airlines, όπου έχασε τη ζωή του ένας επιβάτης.

Ένας επιβάτης σκοτώθηκε και περισσότεροι από 30 άλλοι τραυματίστηκαν σε πτήση από το Λονδίνο στη Σιγκαπούρη στην οποία σημειώθηκαν σοβαρές αναταράξεις, σύμφωνα με το BBC. Το αεροπλάνο αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία προς την Μπανγκόκ, όπου και προσγειώθηκε αναφέρει το Skynews το

Μετάβαση στο περιεχόμενο