Η Π.Ο.Λ. για τη διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων του 2022

Μετά και την έναρξη των συμβουλίων των τακτικών μεταθέσεων διαπιστώνεται και στη πράξη  ότι το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις μεταθέσεις των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ καταλήγει σε αδιέξοδο.

Όπως είχαμε τονίσει και το 2021 ,όταν για πρώτη φορά  δεν πραγματοποιήθηκαν τακτικές μεταθέσεις , έτσι και φέτος η προβλεπόμενη διαδικασία θα οδηγήσει τη Διοίκηση σε τέλμα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που προκύπτει από το 21/2021 ΠΔ Μεταθέσεων, για το έτος 2022 προβλέπεται:

  • Μετάθεση για πάνω από 2.000 στελέχη .
  • Το 80% των εξ αυτών αφορά ανούσιες μεταθέσεις σε υπηρεσίες που δεν έχουν υπηρεσιακές ανάγκες ενώ θα απογυμνωθούν πολλές από αυτές  που λειτουργούν με εξειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό.
  • Δεν ενισχύονται οι νησιωτικές Λιμενικές αρχές ενώ θα υπάρξουν και στελέχη που θα μετατεθούν από ένα νησί σε άλλο χωρίς να το επιθυμούν.
  • Δεν υπάρχει δυνατότητα να ικανοποιηθούν αιτήματα στελεχών που υπηρετούν σε νησιά και επιθυμούν μετάθεση στο τόπο συμφερόντων τους καθώς με το νέο οργανόγραμμα οι νησιωτικές υπηρεσίες εμφανίζονται υποστελεχωμένες κατά 50-60% ενώ την ίδια στιγμή δεν υπάρχουν πλέον κενές οργανικές θέσεις σε υπηρεσίες που μέχρι πρότινος υπήρχαν κενά.

 

Είναι ξεκάθαρο ότι η Π.Ο.Λ. δικαιώνεται για όλα όσα διεκδικεί και αντιτίθεται εδώ και 2 έτη αναφορικά με το καθεστώς των μεταθέσεων .

Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται πως:

ü  Είναι επιβεβλημένη η τροποποίηση του Π.Δ Μεταθέσεων.

ü  Θα καταλήξει με αρνητικό πρόσημο η τρέχουσα διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων.

ü  Θα απαιτηθεί νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να ικανοποιηθούν μεταθέσεις κατόπιν  αιτήματος των συναδέλφων.

Για ακόμη μία φορά δηλώνουμε υποστηριχτές της μίας και μοναδικής λύσης που δεν είναι άλλη από ένα νέο καθεστώς μεταθέσεων το οποίο θα προκύψει από τη συνεργασία της Ηγεσίας με τους όλους τους συνδικαλιστικούς.

 Καλούμε τον ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη να προβεί  στην ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να καθίσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι και να βρεθεί μία λύση εφάμιλλή του έργου και της προσφοράς των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ .

 

Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

www.omospondia.gr 

Facebook : https://www.facebook.com/omospondia.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: Ο Μητσοτάκης, τα κοινοτικά κονδύλια και μια εθνική επιτυχία – Άρθρο παρέμβαση

Την Τετάρτη το ΚΥΣΕΑ έλαβε μια απόφαση που μπορεί να χαρακτηριστεί εθνική επιτυχία. Έδωσε το ΟΚ να δημιουργηθεί μια νέα εταιρεία (Joint Venture) με την συμμετοχή της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)  και της  του τσεχικού Czechoslovak Group (CSG). Η νέα αυτή εταιρεία θα παράγει οβίδες όλων των

Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές «σαρώνουν» τις παραγγελίες νέων τάνκερ το 2024

Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν τον πρώτους μήνες του 2024 οι παραγγελίες τάνκερ διεθνώς, με τους Έλληνες εφοπλιστές να πρωταγωνιστούν. Σύμφωνα με την Rebecca Galanopoulos Jones, αναλύτρια της Veson Nautical, μέχρι στιγμής φέτος, έχουν προστεθεί 104 τάνκερ στο παγκόσμιο βιβλίο παραγγελιών, έναντι 79 την ίδια περίοδο πέρυσι, αύξηση

C-130J vs C-390 Millenium: Μάχη «γιγάντων» για το επόμενο μεταφορικό της Πολεμικής Αεροπορίας

*Του Κώστα Σαρικά Μπορεί το Αεροπορικό Επιτελείο, με δεδομένη και την οικονομική στενότητα, να έχει αποφασίσει ότι τα επόμενα χρόνια οι ανάγκες σε μεταφορικά αεροσκάφη θα καλύπτονται από το στόλο των C-130 αλλά και τα μικρότερα αλλά εξαιρετικά αξιόπιστα και πολύ πιο

Σταύρωση και δημοκρατία

Τι είναι η δημοκρατία; Επικοινωνία και συναίνεση; Ή αγωνιστικός πλουραλισμός και θεσμοποιημένη αντιπαλότητα; Η δεύτερη θεώρηση τονίζει ότι το άνθος της δημοκρατίας θάλλει στο μεταφυσικό κενό, στην άρνηση να βρούμε τελεσίδικο νόημα στον κόσμο και στον δημιουργό του, κατά τρόπο

Μετάβαση στο περιεχόμενο