Ας πάψουν οι απόστρατοι της ΕΛΑΣ να παριστάνουν τον ντετέκτιβ στα τηλεοπτικά «παράθυρα»

Παραθέτουμε άρθρο του Νικολάου Μπλάνη, Αντιστρατήγου ε.α: 1. Είδαμε τη δημοσιότητα που έλαβε το θρίλερ με τους αιφνίδιους θανάτους από ανεξήγητα-μέχρι στιγμής-αίτια των τριών κοριτσιών στην Πάτρα. Ενώ λοιπόν η αγωνία παραμένει στα ύψη, αρκετοί είναι αυτοί που εκφράζουν ερωτήματα για τη στάση των γονέων, με κάποιους από αυτούς μάλιστα να μιλούν ακόμη και για εγκληματική ενέργεια. Μερικοί από αυτούς είναι απόστρατοι αξιωματικοί της ΕΛ-ΑΣ, οι οποίοι εκφράζοντας προσωπική και αστήρικτη άποψη (πλάθοντας σενάρια), μέσω εμφανίσεών τους στα τηλεοπτικά «παράθυρα» υποστήριξαν, πως δεν υπάρχουν παθολογικά αίτια για τους εν λόγω θανάτους, «δείχνοντας» ως δράστιδα τη μητέρα, με κίνδυνο να εγερθούν εναντίον τους ποινικές και αστικές αξιώσεις. Μάλιστα οι ίδιοι, μέσω των φανατικών οπαδών τους, φαίνεται να αυτοθαυμάζονται, ως οι νέοι Επιθεωρητές Κάλαχαν.

2. Η απονομή της ποινικής δικαιοσύνης όμως δεν μπορεί να καθίσταται έρμαιο της μιντιοκρατούμενης καθημερινότητας, που οδηγεί στη δημιουργία «τηλεανακρίσεων» και «τηλεδικών». Στο κράτος δικαίου ο ύποπτος (όπως και ο κατηγορούμενος) απολαμβάνει του τεκμηρίου αθωότητας (και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων) και λογοδοτεί στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Η υποκατάσταση των δικαστηρίων από καταγγελίες και σχόλια σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις χωρίς τη διασταύρωσή τους επιφέρει βαρύ πλήγμα στην προσωπικότητα όσων καταγγέλονται, οι οποίοι καθίστανται έρμαιο αυθαίρετων αξιολογήσεων στα social media, που λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές της διαπόμπευσής τους με ανεπανόρθωτες συνέπειες σε ηθικό, οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο.

3. Είχαμε επίσης γράψει στο παρελθόν για την αντίστοιχη εμφάνιση-παρέλαση πολλών αποστράτων στα τηλεοπτικά πάνελ να “αναλύουν” θέματα Εθνικής Άμυνας – Ασφάλειας, Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, τα οποία εξ αντικειμένου έχουν ευαίσθητο και απόρρητο χαρακτήρα. Να αγνοούν επίσης, ότι η δημοσιοποίηση τέτοιων στοιχείων (επιχειρησιακά κ.α.) και τοποθετήσεις- εκτιμήσεις σε θέματα διεθνών σχέσεων, μπορεί εν τέλει να βλάψουν τα συμφέροντα της Χώρας και να δώσουν επιχειρήματα στον αντίπαλο.

4. Καλά θα κάνουν λοιπόν οι απόστρατοι πανελίστες των καναλιών να περιορίσουν τις εμφανίσεις τους και να ελέγχουν την εκφορά του λόγου, ώστε να μη δημιουργούν προβλήματα τόσο στην πορεία των ερευνών, όσο και στους εμπλεκόμενους, αλλά και στην κοινωνία, αφού αυξάνουν το αίσθημα αμφισβήτησης και ανασφάλειας των πολιτών. Ας αφήσουν το δημόσιο λόγο στους αρμόδιους. Στα θέματα αυτά πρέπει να αυτοπεριοριστούν και οι υπεύθυνοι των καναλιών και ας είναι πιασάρικα τα σχετικά θέματα!!!

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντάξεις: Αυξήσεις έως 100 ευρώ και αναδρομικά για ειδικές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών

Νέα ρύθμιση προβλέπει επανυπολογισμό συντάξεων για δικαιούχους που εξαιρέθηκαν από τον νόμο Κατρούγκαλου – Ποιοι ωφελούνται και τι αλλάζει Σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις ειδικών κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών φέρνει νέα νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με τους δικαιούχους να

Νέος ΚΟΚ: 100 ευρώ πρόστιμο σε κάθε επιβάτη που δεν φορά ζώνη

Παρότι η χρήση της είναι υποχρεωτική εδώ και δεκαετίες, πολλοί επιβάτες εξακολουθούν να μην τη φορούν, υποτιμώντας τους κινδύνους αλλά και τις νομικές συνέπειες που προβλέπει η νομοθεσία. Τα πρόστιμα για οδηγούς και επιβάτες Η μη χρήση ζώνης ασφαλείας από τον οδηγό

Το ψάρι που κλωνοποιεί τον εαυτό του και συνεχίζει να ευημερεί

Στα ποτάμια του Μεξικού και του νότιου Τέξας ζει ένα ιδιαίτερο είδος ψαριού που φαίνεται να αψηφά τους βασικούς κανόνες της εξέλιξης. Πρόκειται για την Amazon molly, ένα ψάρι που αποτελείται αποκλειστικά από θηλυκά άτομα και καταφέρνει να επιβιώνει χωρίς τη συμβολή αρσενικών

Καταδίωξη ταχύπλοου με 31 μετανάστες στο Φαρμακονήσι – Συνελήφθη ο διακινητής

Επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε μετανάστες σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 5 Ιουνίου στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου. Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε το ταχύπλοο να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προς τις ακτές του νησιού. Ο