Netflix: Έρχεται έξτρα χρέωση για όσους μοιράζονται τους κωδικούς τους

Το Netflix έχει μέχρι σήμερα 221 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, αλλά ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία, είναι φυσικά κατά πολύ μεγαλύτερος.

Ένα νέο τρόπο περιορισμού των διαρροών στους κωδικούς δοκιμάζει το Netflix όπως αποκάλυψε το Variety. Η πλατφόρμα που όλα αυτά τα χρόνια ήταν ελαστική στο θέμα των κωδικών έχει μπει στη διαδικασία να βρει την κατάλληλη φόρμουλα για να περιορίσει την απώλεια εσόδων.

Έτσι, με το τεστ που θα ξεκινήσει από το Περού, τη Χιλή και την Κόστα Ρίκα, θα ενημερώνει μέσω μηνύματος τους χρήστες που έχουν μοιραστεί τους κωδικούς τους ότι θα πρέπει να πληρώσουν μία έξτρα χρέωση, για κάθε σύνδεση εκτός σπιτιού. Το ποσό αυτό θα φτάνει περίπου στα τρία δολάρια για κάθε απομακρυσμένη σύνδεση.

Το αν αυτή η μέθοδος θα επεκταθεί σε άλλες χώρες είναι κάτι που θα κριθεί από τη δοκιμαστική περίοδο στις τρεις χώρες που αναφέραμε.

Η αναφορά της πλατφόρμας για την έξτρα χρέωση

«Πάντα διευκολύναμε τους ανθρώπους που μένουν μαζί να μοιράζονται τον λογαριασμό του Netflix, με λειτουργίες όπως τα ξεχωριστά προφίλ και τις ταυτόχρονες προβολές. Αν και αυτές οι επιλογές είναι εξαιρετικά δημοφιλείς, παράλληλα έχουν δημιουργήσει σύγχυση για το πότε κάποιος μπορεί να μοιραστεί τους κωδικούς του.

Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο οι λογαριασμοί να μοιράζονται σε διαφορετικά σπίτια κάτι που επηρεάζει τη δυνατότητα μας να επενδύουμε σε νέα προγράμματα για τα μέλη μας» έγραψε σε blog του Netflix στέλεχος της εταιρείας.

Παράλληλα θα δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς προφίλ σε νέο λογαριασμό για να μην χαθεί το ιστορικό θέασης. Πάντως επειδή δύσκολα θα επιτευχθεί ο στόχος στο βαθμό που το θέλει το Netflix, βλέπουμε κάποια στιγμή να υιοθετείται η δήλωση συγκεκριμένων συσκευών που θα μπορούν να παρακολουθούν το περιεχόμενο.

Netflix: Έρχεται έξτρα χρέωση για όσους μοιράζονται τους κωδικούς τους

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στο 401 ΓΣΝΑ(φωτο)

Την Μεγάλη Τετάρτη 01 Μαΐου 2024, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, επισκέφθηκε το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (401 ΓΣΝΑ). Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός συνομίλησε με νοσηλευόμενους και τους οικείους τους, συνεχάρη

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στο 251ΓΝΑ(φωτο)

Τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2024, με την ευκαιρία των Άγιων ημερών του Πάσχα, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, επισκέφθηκε το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251ΓΝΑ), όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Ταξίαρχος

Επισκέψεις Αρχηγού ΓΕΝ για Ανταλλαγή Ευχών(φωτο)

Από την Παρασκευή 26 Απριλίου έως και την Μ. Πέμπτη 02 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο ανταλλαγών ευχών για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, επισκέφθηκε το Αρχηγείο Στόλου (ΑΣ), το Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Θεσσαλονίκη: Μπαράζ ελέγχων της ΕΛΑΣ στον Δήμο Καλαμαριάς για την παραβατικότητα των ανηλίκων

Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχεδιάστηκε ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων, η οποία υλοποιήθηκε απογευματινές και βραδινές ώρες χθες (02-05-2024), σε περιοχές του Δήμου Καλαμαριάς, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων

Μετάβαση στο περιεχόμενο