Ό. Γεροβασίλη: Η ασφάλεια και προστασία των πολιτών κοινωνικό αγαθό και λαϊκό δικαίωμα

«Δεν με φοβίζουν οι προκλήσεις, ούτε οι ευθύνες που αναλαμβάνω. Η ασφάλεια είναι γένους θηλυκού, όπως και η δημοκρατία», τόνισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής από τον απερχόμενο υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «η πολιτική προστασία του πολίτη είναι γένους θηλυκού».

Η κ.Γεροβασίλη επισήμανε ότι με ιδιαίτερη χαρά αναλαμβάνει το αυτοτελές πλέον υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση και πως είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνουν την ευθύνη γυναίκες. «Η ελευθερία και τα δικαιώματα του καθενός φτάνουν μέχρι εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα και οι ελευθερίες του άλλου πολίτη», υπογράμμισε η νέα υπουργός Προστασίας του Πολίτηκαι πρόσθεσε: «Η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών αποτελεί κοινωνικό αγαθό και λαϊκό δικαίωμα. Πρέπει να έχουμε αποτελεσματικότητα».

Στη συνέχεια, η κ. Γεροβασίλη έκανε ειδική μνεία στο γεγονός ότι παρά την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια η χώρα μας, δεν προκλήθηκε ποτέ κρίση ασφάλειας. Μεταξύ άλλων τόνισε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζουμε καλά πως υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα, όπως και προβλήματα που οξύνθηκαν στα χρόνια της κρίσης. Βούλησή μας είναι να τα αντιμετωπίσουμε άμεσα με νηφαλιότητα, συστηματικότητα και αποτελεσματικότητα. Όλοι μας ξέρουμε πως η μετάβαση στον 21ο αιώνα μάς έφερε αντιμέτωπους ως χώρα με πολύ μεγάλα προβλήματα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αναφερθεί πολλές φορές στις προκλήσεις της αντιμετώπισης της προσφυγικής και της οικονομικής κρίσης. Η χώρα μας, παρά την μνημονιακή στενωπό, δεν αντιμετώπισε ποτέ ως τώρα κρίση ασφάλειας. Μία απ’ τις βασικές φροντίδες μας δεν μπορεί παρά να είναι η αποτροπή κάθε ανάλογης πιθανότητας». Αναφερόμενη, δε, στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, τόνισε ότι οι κώδικες που θα αναπτύξουν θα κάνουν αποδοτική τη συνεργασία τους στο υπουργείο.

Από την πλευρά του, ο Πάνος Σκουρλέτης στην αρχή της ομιλίας του αφού σημείωσε ότι «η ημερήσια διαταγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι γένους θηλυκού», έκανε ειδική μνεία στον πρώην αναπληρωτή υπουργό, Νίκο Τόσκα, υπογραμμίζοντας ότι έκανε εξαιρετικό έργο και είχε αποτελεσματικότητα, κατά γενική ομολογία, ενώ και όσοι του άσκησαν κριτική παραδέχθηκαν το έργο του. Και πρόσθεσε ότι τα προηγούμενα χρόνια, κάτω από αντίξοες συνθήκες έγινε η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των μέσων και υπήρξαν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Επίσης, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της αστυνομίας όσον αφορά στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και των κυκλωμάτων των ναρκωτικών, ενώ συμπλήρωσε πως δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν το μεγάλο έργο που έγινε. Στη συνέχεια, ο κ. Σκουρλέτης άφησε αιχμές κατά της αντιπολίτευσης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει το έργο που έγινε, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «δεν μπορεί να είναι σάκος του μποξ η Αστυνομία και η Πυροσβεστική». Είπε, δε, ότι θεωρεί τυχερές τις κ.κ.Γεροβασίλη και Παπακώστα, αλλά και όσους έχουν σήμερα κυβερνητικό πόστο, γιατί συμπίπτει με την έξοδο της χώρας από το μνημονιακό πρόγραμμα. Οσον αφορά στη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική, τόνισε ότι «η κυβέρνηση ανέλαβε τις ευθύνες που της αναλογούν και αδιαφορεί εάν έχουν το θάρρος να το κάνουν και άλλοι, ενώ είπε ακόμη: «Πρέπει να δούμε τι πραγματικές διαστάσεις της τραγωδίας και να στηρίξουμε τους πυρόπληκτους. Είναι ώρα να μιλήσουμε με αληθινά στοιχεία και να συγκρουστούμε με συμφέροντα οικοδομικής αναρχίας. Θα βρεθούμε απέναντι σε οργανωμένα συμφέροντα».

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, υπογράμμισε από την πλευρά της: «Με υψηλό αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνουμε το υπουργείο. Η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. Μια νέα εποχή ξεκινάει. Η εποχή που πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το καλό του ελληνικού συνόλου. Η αυτονόμηση του υπουργείου σηματοδοτεί το ενδιαφέρον που εμείς πρέπει να αναδείξουμε. Είμαστε εδώ, είμαστε μαζί, υπερβαίνοντας τους εαυτούς μας και τα κόμματά μας. Οι κώδικες συνεργασίας με την υπουργό είναι δεδομένοι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντάξεις: Αυξήσεις έως 100 ευρώ και αναδρομικά για ειδικές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών

Νέα ρύθμιση προβλέπει επανυπολογισμό συντάξεων για δικαιούχους που εξαιρέθηκαν από τον νόμο Κατρούγκαλου – Ποιοι ωφελούνται και τι αλλάζει Σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις ειδικών κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών φέρνει νέα νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με τους δικαιούχους να

Νέος ΚΟΚ: 100 ευρώ πρόστιμο σε κάθε επιβάτη που δεν φορά ζώνη

Παρότι η χρήση της είναι υποχρεωτική εδώ και δεκαετίες, πολλοί επιβάτες εξακολουθούν να μην τη φορούν, υποτιμώντας τους κινδύνους αλλά και τις νομικές συνέπειες που προβλέπει η νομοθεσία. Τα πρόστιμα για οδηγούς και επιβάτες Η μη χρήση ζώνης ασφαλείας από τον οδηγό

Το ψάρι που κλωνοποιεί τον εαυτό του και συνεχίζει να ευημερεί

Στα ποτάμια του Μεξικού και του νότιου Τέξας ζει ένα ιδιαίτερο είδος ψαριού που φαίνεται να αψηφά τους βασικούς κανόνες της εξέλιξης. Πρόκειται για την Amazon molly, ένα ψάρι που αποτελείται αποκλειστικά από θηλυκά άτομα και καταφέρνει να επιβιώνει χωρίς τη συμβολή αρσενικών

Καταδίωξη ταχύπλοου με 31 μετανάστες στο Φαρμακονήσι – Συνελήφθη ο διακινητής

Επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε μετανάστες σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 5 Ιουνίου στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου. Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε το ταχύπλοο να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προς τις ακτές του νησιού. Ο