Διαδηλωτές εμπόδισαν την είσοδο ελληνικού δεξαμενόπλοιου με ρωσικό φορτίο σε λιμάνι του Ηνωμένου Βασιλείου

Διαδηλωτές της Greenpeace εμπόδισαν την είσοδο ενός ελληνικού δεξαμενόπλοιου σε λιμάνι της νότιας Αγγλίας επειδή μετέφερε φορτίο με ρωσικά καύσιμα, με την αστυνομία να προβαίνει σε συλλήψεις, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός τη Δευτέρα σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Σημειώνεται ότι η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν απαγορεύσει αντίστοιχα την είσοδο πλοίων με ρωσική σημαία στα λιμάνια τους, με εξαιρέσεις, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ανακοινώσει ότι θα διακόψει σταδιακά τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους, γεγονός που σημαίνει ότι τα πλοία με ξένη σημαία που μεταφέρουν ρωσικά καύσιμα εξακολουθούν να μπορούν να καταφτάνουν στα λιμάνια προς το παρόν.

Η Greenpeace ανέφερε ότι 12 ακτιβιστές κατέλαβαν το βράδυ της Κυριακής μια προβλήτα στην περιοχή της Navigator Terminals στο Έσσεξ, όπου το δεξαμενόπλοιο Andromeda με ελληνική σημαία αναμενόταν να εκφορτώσει το φορτίο του.

Η αστυνομία του Essex ανέφερε τη Δευτέρα ότι οι αστυνομικοί είχαν κληθεί στο σημείο αργά το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής οκτώ άτομα.

“Η αστυνόμευση δεν είναι κατά των διαδηλώσεων, αλλά πρέπει να παρεμβαίνουμε όταν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή ή όταν υπάρχει υποψία ότι παραβιάζονται νόμοι”, ανέφερε η αστυνομία χωρίς να κάνει περαιτέρω σχόλια.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ορισμένα πλοία που μετέφεραν ρωσικά φορτία άλλαξαν πορεία μετά από διαμαρτυρίες σε λιμάνια τόσο του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και της ΕΕ.

Τα δεδομένα παρακολούθησης πλοίων της Refinitiv έδειξαν ότι το Andromeda είχε προσεγγίσει προηγουμένως το ρωσικό λιμάνι Πριμόρσκ και ήταν σχεδόν πλήρως φορτωμένο. Το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο στα ανοικτά των ακτών του Έσσεξ τη Δευτέρα και ανέφερε το Isle of Grain στο κοντινό Κεντ ως τον επόμενο προορισμό του, σύμφωνα με τα δεδομένα παρακολούθησης πλοίων.

Η διαχειρίστρια του δεξαμενόπλοιου με έδρα την Αθήνα, η Tsakos Columbia Shipmanagement, δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα για σχολιασμό σύμφωνα με το Reuters.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάσχα σε νησιά: Δείτε πόσα χρήματα θα δώσετε για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλει μια τετραμελή οικογένεια που θέλει να κάνει διακοπές το Πάσχα σε κάποιο νησί καθώς το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτήριων είναι αρκετά υψηλό. Το MEGA παραθέτει  τη λίστα με το κόστος των ακτοπλοϊκών

Μεσοπρόθεσμο: Επιπλέον €400 εκατ. λόγω πρόωρων συνταξιοδοτήσεων

Επιπλέον κονδύλι ύψους 400 εκατ. ευρώ θα διαθέσει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για να καλύψει το μαζικό κύμα συνταξιοδοτήσεων. Τα σενάρια για μελλοντική αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από το 2027 λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής «σπρώχνει» όλο και περισσότερους

Επιβάτης πλοίου μετέφερε 800 gr κάνναβης στη Ρόδο

Αμέσως μετά την αποβίβασή του στο λιμάνι της Ρόδου από το πλοίο της γραμμής από Πειραιά, βρέθηκε περικυκλωμένος από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών ένας 21χρονος Έλληνας ο οποίος μετέφερε ναρκωτικά με το αυτοκίνητο που οδηγούσε, το πρωί της Μ. Τρίτης. Οι αστυνομικοί

Κάλυμνος: Εξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε κοκαΐνη – Συνελήφθησαν τρία άτομα

Εξαρθρώθηκε έπειτα από επισταμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων, εγκληματική ομάδα που διακινούσε κοκαΐνη στην Κάλυμνο και συνελήφθησαν τα μέλη της. Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς ηλικίας 33, 36 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων  σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση

Μετάβαση στο περιεχόμενο