Διήμερη επίσκεψη του Ν. Μαδούρο στην Τουρκία

O Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία από την Τρίτη, έκανε γνωστό η τουρκική κυβέρνηση.

Ο Μαδούρο έχει πει κατ’ επανάληψη ότι θα επισκεφθεί την Τουρκία, μια από τις ελάχιστες χώρες παγκοσμίως με τις οποίες διατηρεί σχέσεις η Βενεζουέλα, εν μέσω των σκληρών κυρώσεων που της έχουν επιβάλει οι Ηνωμένες Πολιτείες.

«Kατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα συζητηθούν όλες οι πτυχές των σχέσεων Τουρκίας-Βενεζουέλας και θα συζητηθούν βήματα για την ενίσχυση τους», ανέφερε η τουρκική κυβέρνηση σε ανακοίνωση. Προστίθεται ότι η επίσκεψη γίνεται κατόπιν προσκλήσεως του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Οι δύο αρχηγοί αναμένεται επίσης να ανταλλάξουν απόψεις για περιφερειακά και παγκόσμια θέματα».

Από το 2018 η Τουρκία έχει αυξήσει τις εξαγωγές της στη Βενεζουέλα, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων και προϊόντων προσωπικής φροντίδας. Το Καράκας, από την πλευρά του, πουλάει χρυσό στην Τουρκία, αν και η ποσότητα δεν έχει ανακοινωθεί.

Τον Απρίλιο οι δύο χώρες υπέγραψαν επτά συμφωνίες, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Βενεζουέλα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Δεν δόθηκε καμία διευκρίνιση για τις συμφωνίες που αφορούν το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τον τουρισμό, τον αθλητισμό και άλλους τομείς.

Ο Τσαβούσογλου έχει δηλώσει ότι θέλει οι εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών να φτάσουν στο 1,5 δισ. δολάρια ετησίως, από περίπου 850 εκατ. δολάρια που είναι σήμερα.

Ο Μαδούρο δέχτηκε σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση όταν μαζί με τη σύζυγό του Σίλια Φλόρες δείπνησε στο πανάκριβο εστιατόριο Salt Bae στην Κωνσταντινούπολη, σε μια στάση που έκανε κατά την επιστροφή που από επίσκεψη στην Κίνα το 2018. Οι πολιτικοί αντίπαλοί του λένε ότι ο Μαδούρο έκανε επίδειξη του παρανόμως αποκτηθέντος πλούτου του στο εστιατόριο, που ανήκει στον διάσημο σεφ Νουσρέτ Γκιοκτσέ, την ώρα που πολλοί Βενεζουελάνοι δίνουν μάχη καθημερινά για να εξασφαλίσουν κάτι να φάνε.

Πηγή: Reuters, AΠΕ-ΜΠΕ, Anadolu

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι (δεν) είπε ο Χριστός για εμπόρους και υποκριτές…

Επειδή υπάρχουν πολλοί (σύγχρονοι) έμποροι, που εμπορεύονται τη θρησκεία. Επειδή υπάρχουν πολλοί (σύγχρονοι) Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές. Επειδή, μέρες που είναι, πολλοί τέτοιοι θα κατακλύσουν τις εκκλησίες και θα κάνουν μακριούς σταυρούς. Επειδή πολλοί (σύγχρονοι) «αντιπρόσωποί» του μιλούν εξ ονόματός του

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Έφυγε από τη ζωή το Μεγάλο Σάββατο (04/05), σε ηλικία 77 χρονών, η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου. Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από τον λογαριασμό του Σταμάτη Κραουνάκη στο Facebook, ο οποίος έγραψε “Έφυγε η Άννα”. Αν και δεν διευκρίνιζε αρχικά το

Η λίμπερο της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού, Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε πως έχει καρκίνο

Η Πέννυ Ρόγκα μπορεί να μην συμμετείχε στους τελικούς του πρωταθλήματος βόλεϊ, όπου ο Παναθηναϊκός έκανε την μεγάλη ανατροπή και κατέκτησε τον τίτλο, βρισκόταν όμως πάντα δίπλα στην ομάδα της καρδιάς της. Ο λόγος της απουσίας της, δεν είχε ανακοινωθεί αλλά οι περισσότερο γνώριζαν πως

Τραγωδία στην Σάμο: «Σκότωσα τον πατέρα μου» είπε η 49χρονη όταν κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες , λίγο πριν τις 08:30, η 49χρονη, η οποία φέρεται να έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν για ψυχιατρικούς λόγους, κάλεσε την αστυνομία και ανέφερε πως σκότωσε τον πατέρα της. Άμεσα στο σημείο μετέβη κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και

Μετάβαση στο περιεχόμενο