«Χοντρό» επεισόδιο ανάμεσα σε Έλληνες βουλευτές και Ακάρ (BINTEO)

Ανέβηκαν οι τόνοι στην επιτροπή κοινοβουλευτικής συνέλευση του ΝΑΤΟ όταν ο εκτός ελέγχου Ακάρ συγκρούστηκε με Έλληνες βουλευτές κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, για μια ακόμα φορά, έθεσε το ζήτημα των χωρικών υδάτων και ζήτησε να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του Αιγαίου. Μάλιστα, συνεχίζοντας την εμπρηστική ρητορική, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Οι βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη, Σπήλιος Λιβανός, Μανούσος Βολουδάκης και Ανδρέας Λοβέρδος του απάντησαν ότι η χώρα μας πολεμάει την τρομοκρατία και ότι δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι σέβεται την κυριαρχία εδαφών από τη στιγμή που η Τουρκία έχει εισβάλλει στην Κύπρο και αμφισβητεί την κυριαρχία πολλών νησιών. Τόνισαν ότι δεν μπορεί να υπάρχει νατοϊκή συμμαχία όταν από την πλευρά της Άγκυρας επικρέμαται η απειλή του Casus Belli, σε περίπτωση που η Αθήνα επεκτείνει τα ελληνικά χωρικά ύδατα μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια, όπως προβλέπει η σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.

«Η τουρκική πολεμική αεροπορία πετά πάνω από τα ελληνικά νησιά» δήλωσε ένας από τους βουλευτές και τότε ο Χουλουσί Ακάρ εκνευρισμένος, πήρε και πάλι τον λόγο: «Ελληνικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας στις 27 Απριλίου, υπάρχουν εικόνες από ραντάρ τις οποίες μοιραστήκαμε με τις χώρες συμμάχους. Απαντήσαμε στις 28 Απριλίου. Εμμένουμε συνέχεια ότι είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μέσα από το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας και διαλόγου. Οι τρεις συναντήσεις στο πλαίσιο των ΜΟΔ έγιναν, δηλώσαμε ότι περιμένουμε την ελληνική πλευρά στην Άγκυρα για την 4η συνάντηση στην Άγκυρα αλλά δεν πήραμε ποτέ απάντηση για δυο χρόνια».

Μάλιστα, με θράσος υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν έχει καταλάβει την βόρεια Κύπρο: «Αν λέτε ότι το βόρειο κομμάτι της Κύπρου είναι υπό κατάληψη, θέλετε να πολεμήσετε. Η Τουρκία δεν έχει καταλάβει τη βόρεια Κύπρο, μάχες και πραξικοπήματα έγιναν εκεί μέχρι το ’74. Οι ζωές και των Ελλήνων βρίσκονταν σε κίνδυνο, μέχρι τώρα και το βόρειο και το νότιο κομμάτι ζούσαν ειρηνικά και με ηρεμία. Είναι σημαντικό να το δούμε αυτό. Το 2014 οι Τούρκοι δέχτηκαν τη λύση του Ανάν αλλά δεν τη δέχτηκε η ελληνική πλευρά».

Η κόντρα συνεχίστηκε περίπου 13 λεπτά έως ότου ο Χουλουσί Ακάρ αποχώρησε έξαλλος από την αίθουσα.

Πηγή: newsbreak.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντάξεις: Αυξήσεις έως 100 ευρώ και αναδρομικά για ειδικές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών

Νέα ρύθμιση προβλέπει επανυπολογισμό συντάξεων για δικαιούχους που εξαιρέθηκαν από τον νόμο Κατρούγκαλου – Ποιοι ωφελούνται και τι αλλάζει Σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις ειδικών κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών φέρνει νέα νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με τους δικαιούχους να

Νέος ΚΟΚ: 100 ευρώ πρόστιμο σε κάθε επιβάτη που δεν φορά ζώνη

Παρότι η χρήση της είναι υποχρεωτική εδώ και δεκαετίες, πολλοί επιβάτες εξακολουθούν να μην τη φορούν, υποτιμώντας τους κινδύνους αλλά και τις νομικές συνέπειες που προβλέπει η νομοθεσία. Τα πρόστιμα για οδηγούς και επιβάτες Η μη χρήση ζώνης ασφαλείας από τον οδηγό

Το ψάρι που κλωνοποιεί τον εαυτό του και συνεχίζει να ευημερεί

Στα ποτάμια του Μεξικού και του νότιου Τέξας ζει ένα ιδιαίτερο είδος ψαριού που φαίνεται να αψηφά τους βασικούς κανόνες της εξέλιξης. Πρόκειται για την Amazon molly, ένα ψάρι που αποτελείται αποκλειστικά από θηλυκά άτομα και καταφέρνει να επιβιώνει χωρίς τη συμβολή αρσενικών

Καταδίωξη ταχύπλοου με 31 μετανάστες στο Φαρμακονήσι – Συνελήφθη ο διακινητής

Επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε μετανάστες σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 5 Ιουνίου στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου. Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε το ταχύπλοο να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προς τις ακτές του νησιού. Ο