Αλεξανδρούπολη: Εφτασαν 51 τεθωρακισμένα Μ117 των ΗΠΑ – Θα θωρακίσουν μονάδες του Εβρου

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έφτασαν 51 τεθωρακισμένα Μ117 των ΗΠΑ, τα οποία προωθήθηκαν σε στρατιωτικές μονάδες του Εβρου, επαυξάνοντας σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατού Ξηράς.

Με δυο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού έφτασαν χθες Παρασκευή και προχθές στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης 51 άρματα Μ117 για τις στρατιωτικές μονάδες του Εβρου (φωτογραφίες από το evros-news).

Δωρεά των ΗΠΑ

Πρόκειται για μέρος από τα 180 Τεθωρακισμένα Τροχοφόρα Οχήματα Αναγνωρίσεως (ΤΤΟΑ-ASV) Μ117 που αποτελούν δωρεά των ΗΠΑ στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και είχαν παραληφθεί την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Δείτε ακόμα – Εβρος: Προχωρεί η κατασκευή της Αντιαρματικής Τάφρου – Φρένο στα τουρκικά άρματα μάχης

Προστέθηκαν στα 174 που είχαν ήδη παραληφθεί παλαιότερα και παραχωρήθηκαν στη χώρα μας μέσω του προγράμματος Πλεονάζοντος Αμυντικού Υλικού των ΗΠΑ (Excess Defense Articles – EDA). 

Αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης

Τα Μ117 χρησιμοποιούνται σε αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης περιοχής, επαυξάνοντας σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατού Ξηράς, λόγω της ευελιξίας τους και της ενισχυμένης θωράκισής τους.

Ειδικά οχήματα-αρματοφορείς του Ελληνικού Στρατού μετέφεραν τα 51 Μ117 σε διάφορες στρατιωτικές μονάδες του Εβρου και τέθηκαν στη διάθεση των ενόπλων δυνάμεων της περιοχής.

Πηγή: evros-news.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρεγάτες: Οι Γάλλοι έμαθαν στην Ερυθρά Θάλασσα αυτό που ήδη ξέρουν οι Έλληνες ναύαρχοι

Φρεγάτες: Οι Γάλλοι έμαθαν στην Ερυθρά Θάλασσα αυτό που ήδη ξέρουν οι Έλληνες ναύαρχοι αναφορικά με τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων. Τον τελευταίο καιρό, λόγω έλλειψης πληρωμάτων παγκοσμίως, έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την μείωση του αριθμού των πληρωμάτων στα

ΥΕΘΑ: Στο Καστελόριζο ο Νίκος Δένδιας – Επισκέφθηκε Επιτηρητικά φυλάκια μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ [vid, pics]

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε σήμερα, Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου 2024, Επιτηρητικά Φυλάκια της περιοχής ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ, στο νησιωτικό σύμπλεγμα Μεγίστης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου και τον Διοικητή της

Ελεύθερος μετά από παρέμβαση του ΥπΕξ ο Έλληνας αστυνομικός στα Ιεροσύλημα

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, υπό κράτηση τέθηκε προσωρινά το Μεγάλο Σάββατο (4/5) Έλληνας αστυνομικός, μέλος της φρουράς του πρόξενου στην Ιερουσαλήμ. Είχε προηγηθεί επεισόδιο που σημειώθηκε κατά την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Ναό της Αναστάσεως. Ο Έλληνας αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος μετά

Οι χρεώσεις για τις αποσκευές «βραχνάς» στα αεροπορικά εισιτήρια

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικοί όταν σχεδιάζουν πώς θα μεταφέρουν την αποσκευή τους, όπως και όταν κάνουν κράτηση για την πτήση τους. Τα τέλη αποσκευών αλλάζουν και αυξάνονται σε όλο τον κλάδο. Σήμερα, αν παραδώσετε μία βαλίτσα στις United Airlines, American

Μετάβαση στο περιεχόμενο