Εύβοια: ΕΜΑΚ και δύτες αναζητούν τους αγνοούμενους

Ισχυρές δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ αλλά και 3 δύτες που έχουν φτάσει στην περιοχή από την Αθήνα προσπαθούν να εντοπίσουν τα σημεία στα οποία πιθανά να βρίσκονται οι τρεις αγνοούμενοι που αναζητούνται στην Εύβοια. Την ίδια στιγμή η ισχυρή βροχόπτωση συνεχίζεται για 2 ώρες περίπου παρά το γεγονός ότι ενδιάμεσα υπήρξε μια ύφεση που δεν κράτησε παραπάνω από 1 ώρα.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία από την κεντρική προς την Βόρεια Εύβοια ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα καλύπτουν μέχρι αυτή την ώρα με ισχυρή βροχόπτωση όλη τη Βόρεια Εύβοια.

Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως επίσης οι δημόσιοι και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί για αύριο Δευτέρα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή τους.

Με την ίδια ένταση πέφτει η βροχή και στην περιοχή του Θεολόγου και της Μαλεσίνας αλλά ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που συγκεντρώθηκαν εκεί μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την ύφεση των καιρικών συνθηκών για να αντλήσουν νερά από διάφορα επικίνδυνα σημεία και από σπίτια και καταστήματα. Μέχρι αυτή τη στιγμή οι κλήσεις στην Πυροσβεστική έχουν ξεπεράσει τις 80 για αντλήσεις υδάτων.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις όμως έχουν καλύψει ένα μεγάλο μέρος του νόμου της Φθιώτιδας με συνέπεια δεκάδες στρέμματα ακόμη και στο κέντρο του νομού να φουσκώνουν συνεχώς και σε ορισμένες περιπτώσεις να έχουν φτάσει σε οριακό σημείο ακόμα και στην περιοχή της Λαμίας.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιο Καραΐσκο “αν οι βροχοπτώσεις συνεχίσουν με την ίδια ένταση όλη τη νύχτα και μέχρι αύριο το πρωί, τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα καθώς τα μηνύματα που υπάρχουν από όλο το νομό είναι ότι τα ρέματα βρίσκονται σε οριακό επίπεδο. Όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται στο πόδι και ελέγχουν την κατάσταση για να παρέμβουμε όπου είναι δυνατόν”.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται και οι υπηρεσίες της Βοιωτίας οι οποίες παρατηρούν συνεχώς τους χειμάρρους να φουσκώνουν ενώ τα μηχανήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα για να παρέμβουν όπου χρειαστεί .

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον αέρα τα αμαρτωλά «Σπιτάκια Ανακύκλωσης» – Η εταιρεία παύει τη λειτουργία τους

Αφού κατέκλυσε κάθε πλατεία και μεγάλο κοινόχρηστο χώρο με τα «Σπιτάκια Ανακύκλωσης», η ΤΕΧΑΝ, η εταιρεία που ελέγχεται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την πώλησή τους σε υπερβολικά υψηλή τιμή, αποφάσισε να τα εγκαταλείψει και ζητά από τους δήμους να αναλάβουν τη διαχείρισή

Σκάφος με 10 άτομα έμπασε νερά ανοιχτά των Χανίων – Διασώθηκαν από το Λιμενικό πλήρωμα και επιβάτες

υναγερμός σήμανε χθες Πέμπτη το απόγευμα στους Αγίους Αποστόλους Χανίων, όπου μια επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, με θέση του Τοπικού Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης σε εφαρμογή, ευτυχώς απέτρεψε την εισροή υδάτων σε τουριστικό σκάφος με 10 επιβαίνοντες (8 επιβάτες και 2 μέλη πληρώματος), το

Ιστορική και Κορυφαία Αναγνώριση για την Ε.Α.Α.Λ.Σ.: Πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πειραιάς 24-07-26 Με ιδιαίτερη τιμή, συγκίνηση και περηφάνια, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (Ε.Α.Α.Λ.Σ.) ανακοινώνει στα μέλη της και σε ολόκληρη την οικογένεια του Λιμενικού Σώματος ένα γεγονός ιστορικής σημασίας.Για πρώτη φορά στα

Συνταξιούχοι: Έως και 45% οι απώλειες στις συντάξεις – Η 13η επιστρέφει μόλις το 8,33%

Έως και 45% εκτιμούν οι οργανώσεις των συνταξιούχων ότι ανέρχονται οι απώλειες στις αποδοχές τους, ως αποτέλεσμα τριών διαδοχικών κρίσεων: Της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων την περίοδο 2010-2018, όταν επιβλήθηκαν αλλεπάλληλες ονομαστικές μειώσεις στις συντάξεις, με τους συνταξιούχους να σηκώνουν το

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ