Στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για Βρετανούς οι Λειψοί

Για το 2022, οι Λειψοί ξεπέρασαν το φράγμα του 2019 σε ακτοπλοϊκές αφίξεις με την επισκεψιμότητα να κάνει άλμα κατά 25% σε σχέση με το 2021, με τις τουριστικές ροές να παραμένουν σε ικανοποιητικά επίπεδα Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Ανάμεσα σε ανερχόμενους προορισμούς σε Γαλλία, Ιταλία, Νορβηγία και Αγγλία, το δημοφιλές Reader’s Digest ξεχωρίζει τους Λειψούς ως τον κρυμμένο παράδεισο του Αιγαίου.

Σύμφωνα με το RD, ένα από το παλαιότερα ενημερωτικά μέσα της Μ. Βρετανίας, οι Λειψοί έχουν πιστούς φίλους σε όλο τον κόσμο που προτιμούν έναν οικολογικό προορισμό με εξαιρετικό κλίμα και ιδανική αύρα για διακοπές ακόμη και τον Σεπτέμβριο. Το Reader’s Digest κάνει ειδική αναφορά στις πρωτοβουλίες του Δήμου και του Δημάρχου του νησιού για τη διατήρηση των παραλιών χωρίς οργανωμένες ξαπλώστρες, την απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης, καθώς και τις προσπάθειες για τη ριζική ανάπλαση του λιμένα, έργο που ολοκληρώθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Επικαλούμενος τη μυθολογία που ήθελε τη νύμφη Καλυψώ να γοητεύει τον Οδυσσέα ο οποίος έμεινε μαγεμένος στο νησί για επτά χρόνια, ο αρθρογράφος που προσκλήθηκε από τον Δήμο το προηγούμενο καλοκαίρι, κάνει λόγο για τα σαγηνευτικά γαλαζοπράσινα νερά των Λειψών, την ονειρική κουζίνα, τη θετική ενέργεια των φιλόξενων κατοίκων  και  τα ασυναγώνιστα τοπικά προϊόντα με έμφαση στην τυροκομία αλλά και τον γνωστό οίνο που είχε φτάσει μέχρι και το Βατικανό.

«Για το 2022, οι Λειψοί ξεπέρασαν το φράγμα του 2019 σε ακτοπλοϊκές αφίξεις με την επισκεψιμότητα να κάνει άλμα κατά 25% σε σχέση με το 2021. Το κάλεσμα μας για έναν “πράσινο” τρόπο διακοπών χωρίς οργανωμένες ξαπλώστρες είχε μεγάλη απήχηση σε Έλληνες και ξένους. Ιταλοί, Γάλλοι και Βρετανοί έδειξαν την προτίμηση τους στον προορισμό, ενώ οι τουριστικές ροές διατηρήθηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο», δήλωσε ο Δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας