Ο συνταξιούχος που συγκίνησε στο «Πρόσωπο με Πρόσωπο»: Αντί να βοηθάμε τα εγγόνια μας, το κάνουν εκείνα – BINTEO

Συγκίνησε ο κ. Ανδρέας με την παρέμβασή του στην εκπομπή “Πρόσωπο με Πρόσωπο“.

Ο συνταξιούχος μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω της ακρίβειας. “Δυστυχώς αντί να βοηθάμε τα εγγόνια μας, μας συνδράμουν οικονομικά εκείνα”.

«Μιλάμε για τις συντάξεις των εμπόρων, οι οποίες κατά μέσο όρο είναι 600 έως 700 ευρώ. Για μία κοινωνική τάξη των εμπόρων, οι οποίοι όπως λέει η κοινωνία είμαστε η ραχοκοκαλιά της κι έχουμε προσφέρει πάρα πολλά στην οικονομία και προσφέρουμε.

Καταλαβαίνετε ότι με αυτά τα χρήματα, μετά τις μειώσεις των συντάξεων που έχουν γίνει πως μπορεί να περάσει με αξιοπρέπεια ο άνθρωπος ο οποίος έχει πάρα πολλά να προσφέρει, όπως όλοι οι Έλληνες, δεν είναι μόνο οι έμποροι, αλλά να συζητάμε για τον έμπορο, οποίος είχε μια προσωπική επαφή, μια προσωπική εργασία και αυτή την στιγμή σε μία κατάσταση την οποία δεν μπορεί να την ελέγξει.

Όταν συζητάμε ότι το κόστος ζωής έχει ανέβει τόσο ψηλά ενώ η διατροφή και η βόμβα που έσκασε τελευταία με την ενέργεια και κατά αυτόν τον τρόπο η ΔΕΗ, η Βενζίνη και όλη η οικονομική κατάσταση έχει πάει σε υψηλά επίπεδα και αν έχει ο συνταξιούχος έμπορος κάνει το λάθος του αιώνα κι έχει πάρει κάποιο δάνειο και πρέπει να το αποπληρώνει ή ακόμα κι αν έχει και ενοίκιο, τα χρήματα που παίρνει αυτή τη στιγμή είναι… πείνας.

Θα έπρεπε για κάποιες κοινωνικές τάξεις να επανέλθει ο 14 μισθός. Το έχουμε ξαναπεί. Αν τα χρήματα αυτά πέσουν μέσα στην οικογένεια, τι θα τα κάνει ο συνταξιούχος; Θα τα πάρει να τα κάνει χρυσό στην Ελβετία; Μέσα εδώ θα μείνουν. Στη χώρα μας. Στην κατανάλωση.

Ξέρετε, ο συνταξιούχος είναι πολύ πιο ευαίσθητος, από πριν γίνει συνταξιούχος. Θέλει τα εγγόνια του. Θέλει τα παιδιά του. Θέλει να δώσει κάτι, από το περίσσευμα. Από ποιό περίσσευμα;  Απεναντίας, τα παιδιά θα πρέπει να συνδράμουν για να περάσουμε αξιοπρεπώς. Άμα δε, έχει και την ατυχία να αρρωστήσει; Δεν θέλω να συνεχίσω».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκιάθος: Ζητούν €2.500 νοίκι από γιατρούς

Να μην αντιμετωπίζονται ως τουρίστες οι γιατροί που μετακινούνται από την 5η ΥΠΕ στη Σκιάθο για να καλύψουν τις ανάγκες σε υπηρεσίες υγείας στο νησί, υπηρετώντας στο τοπικό κέντρο υγείας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ζητά από τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων ο περιφερειάρχης

Ένοπλη ληστεία σε Δ/Ξ ανοικτά του Πράσινου Ακρωτηρίου

Μετάφραση-απόδοση κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Σε Τουρκικής σημαίας δεξαμενόπλοιο μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου επιβιβάστηκαν το πρωί της Παρασκευής (17/5) κακοποιοί και διέπραξαν ένοπλη ληστεία νοτιοανατολικά της Nova Sintra, στο Πράσινο Ακρωτήριο, κλιμακώνοντας τη βία που ασκείται σε ναυτικούς στα ανοικτά της Δυτικής

Συνάντηση Αρχηγού ΠΣ Αντιστράτηγου Θ. Βάγια με Επίτιμους Αρχηγούς Π.Σ.

Σήμερα, Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας συναντήθηκε στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, με Επίτιμους Αρχηγούς Π.Σ. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, τα οποία, μεταξύ άλλων περιλάμβαναν και σχετική ενημέρωση, περί αρμοδιοτήτων

Απονομή βραβείου Ισότητας Φύλων ΙΜΟ στη Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα «Safe Horizons – Women Shaping the Future of Maritime Safety» που έλαβε χώρα την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 (στο Λονδίνο), η κ. Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, πρώην πρόεδρος της WISTA, έλαβε το πρώτο βραβείο

Μετάβαση στο περιεχόμενο