Ντουμπάι: Πυρκαγιά με τουλάχιστον 16 νεκρούς

Αλλοι 10 άνθρωποι έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα από τη φωτιά σε κτίριο διαμερισμάτων

Δεκαέξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 10 τραυματίστηκαν το Μεγ. Σάββατο σε πυρκαγιά σε κτίριο διαμερισμάτων στο Ντουμπάι σε λαϊκή συνοικία του εμιράτου του Κόλπου, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο μέσο της ημέρας στον τέταρτο όροφο κτιρίου στο Αλ-Ρας, μια από τις παλαιές συνοικίες της πόλης, όπου ζουν κυρίως ξένοι εργαζόμενοι.

«Οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι η πλημμελής τήρηση των κανόνων ασφάλειας του κτιρίου» είναι η αιτία της πυρκαγιάς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Η εθνικότητα των θυμάτων δεν δημοσιοποιήθηκε, αλλά πληροφορίες ινδικών ΜΜΕ κάνουν λόγο για τέσσερις Ινδούς μεταξύ των νεκρών.

Το Ντουμπάι, το ένα από τα επτά Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχει περίπου 3,3 εκατ. κατοίκους, το 90% εκ των οποίων είναι ξένοι.

«Οι αρμόδιες αρχές διεξάγουν ενδελεχή έρευνα προκειμένου να συντάξουν λεπτομερή έκθεση για τις αιτίες του ατυχήματος», ανέφερε η ανακοίνωση, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στην πόλη έχουν σημειωθεί στο παρελθόν μεγάλες πυρκαγιές, που προκάλεσαν σημαντικές ζημιές αλλά όχι θύματα.

Το 2017, οι αρχές ανακοίνωσαν την υιοθέτηση αυστηρότερου οικοδομικού κανονισμού, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς, που συνδέεται κυρίως με τα εύφλεκτα υλικά που χρησιμοποιούνται για την εξωτερική κάλυψη των κτιρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Associated Press, The National, Times Now

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κριτική στις Βρυξέλλες για την ακολουθουμένη μεταναστευτική πολιτική ασκεί ο Ούγγρος ΥΠΕΞ

Ο επικεφαλής της διπλωματίας από την Ουγγαρία, Peter Szijjarto,κατά την επίσκεψη του Τυνησία τη Δευτέρα, δεν δίστασε να ασκήσει κριτική στην πολιτική των Βρυξελλών και δήλωσε ότι η μελλοντική ουγγρική προεδρία της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο γεμάτη κινδύνους, και

Ηγουμενίτσα: 210 κιλά υδροπονικής κάνναβης μέσα σε φορτηγό

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που επρόκειτο να εισαχθεί στη χώρα μας, “ξετρύπωσε” τη νύχτα η ομάδα K9 και στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, μετά από ένδειξη του αστυνομικού σκύλου Βλάντ. Φορτηγό με βουλγάρικες πινακίδες, που

Ρ/Κ: Παράταση προσαρμογής στα νέα δεδομένα

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Σειρά προβλημάτων στις διατάξεις του Κανονισμού περί των Ρυμουλκών Πλοίων υπό ελληνική σημαία, που εκδόθηκε με το Π.Δ. 83/2022, διαπιστώνει η Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών – Εφοπλιστών Ρυμουλκών& Ναυαγοσωστικών Πλοίων «Άγιος Νικόλαος». ΟΠΩΣ επισημαίνει με επιστολή της

Θα γίνει η Τυνησία ο προσφυγικός καταυλισμός της ΕΕ;

Θεωρητικά η Τυνησία θα ήταν μία ιδανική χώρα για να στεγαστούν μετανάστες, των οποίων η αίτηση για παροχή ασύλου δεν γίνεται δεκτή στην ΕΕ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι Ευρωπαίοι θα αντέγραφαν το “Ruanda plan” της βρετανικής κυβέρνησης, που επιχειρεί

Μετάβαση στο περιεχόμενο