Στο πλευρό των κατοίκων σε Τήλο, Νίσυρο, Χάλκη και σε όλα τα ακριτικά νησιά, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας γνωστοποιείται η συνέχιση του προγράμματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τους κατοίκους των μικρών νησιών, «Υγειονομική Μέριμνα για όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις», κατά το έτος 2023.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, με μέριμνα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, διακλαδικό κινητό κλιμάκιο Στρατιωτικών Ιατρών (διαφόρων ειδικοτήτων) και Νοσηλευτών των Ενόπλων Δυνάμεων θα επισκεφθούν το σύμπλεγμα των νησιών Τήλου, Νισύρου και Χάλκης, από 28 Απριλίου έως και 2 Μάϊου 2023.

Αντίστοιχες αποστολές θα προγραμματιστούν κατά το δεύτερο και το τρίτο τετράμηνο τρέχοντος έτους, σε συμπλέγματα μικρών νησιών του Αιγαίου.

O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο συνέχισης της δράσης, δήλωσε:

«Πάγια επιδίωξη της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι η μέριμνα για τη διασφάλιση και ενίσχυση των αγαθών, όπως είναι και η υγεία. Με αίσθημα ευθύνης, απέναντι στους Ακρίτες μας που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσης εμείς είμαστε, και θα συνεχίσουμε να είμαστε, δίπλα τους. Στόχος μας η ασφάλειά τους, σε όλα τα επίπεδα. Και η υγεία, είναι ασφάλεια, είναι αγαθό.».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαγοκέφαλοι, λεοντόψαρα και δεκάδες ξενικά είδη: Γιατί γεμίζουν οι ελληνικές θάλασσες με «εισβολείς»

Οι ελληνικές θάλασσες αλλάζουν με ρυθμούς που μέχρι πρόσφατα θα θεωρούνταν απίθανοι. Η άνοδος της θερμοκρασίας, η κλιματική αλλαγή και η αυξημένη θαλάσσια διασύνδεση έχουν ανοίξει τον δρόμο για την εγκατάσταση δεκάδων ξενικών ειδών στις ελληνικές ακτές, μεταμορφώνοντας σταδιακά τα θαλάσσια οικοσυστήματα της Μεσογείου. Το φαινόμενο αυτό

Stuttgarter Zeitung: «Σε ποιον ανήκει το Αιγαίο;»

Η Stuttgarter Zeitung φιλοξενεί ρεπορτάζ για την πολυετή νομική διαμάχη Ελλάδας–Τουρκίας για το προκλητικό τουρκικό τουριστικό σλόγκαν «Turkaegean» (Τουρκικό Αιγαίο). Το δημοσίευμα επισημαίνει: «Πολλοί άνθρωποι συνδέουν αυθόρμητα το Αιγαίο με ελληνικά νησιά διακοπών όπως η Μύκονος, η Πάρος ή η Σαντορίνη. Οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες, από την

Aνοικτά σύνορα εντός ΕΕ απαιτεί η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τη Γερμανία και οκτώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες να τερματίσουν τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα εντός του Χώρου Σένγκεν. Σύμφωνα με την Επιτροπή, εκτός από τη Γερμανία, η Αυστρία, η Δανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία,