Στην Τροιζήνα για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Καποδίστρια ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Σε εκδήλωση στην Τροιζήνα για τα εγκαίνια μνημείου Γ’ Εθνοσυνέλευσης Τροιζήνας και τα αποκαλυπτήρια προτομής του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, παραβρέθηκε σήμερα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Με ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει: «Αισθάνθηκα ιδιαίτερα συγκινημένος που βρέθηκα στην ιστορική Τροιζήνα για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιωάννη Καποδίστρια. Ο κορυφαίος αυτός Έλληνας και διπλωμάτης αλλά και ικανότατος Κυβερνήτης, ήταν μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής ζωής της Ελλάδας».

«Στο σύντομο χαιρετισμό μου», συνεχίζει, «αναφέρθηκα στον διπλωματικό αγώνα του Ιωάννη Καποδίστρια προκειμένου το νεότευκτο Ελληνικό Κράτος να αποκτήσει κρατική υπόσταση και να αναγνωριστεί από την διεθνή κοινότητα ως ανεξάρτητο».

«Τόνισα το σημαντικό έργο του, του οποίου ως κυριότερα στοιχεία ήταν η ίδρυση της Εθνικής Τράπεζας, η κοπή εθνικού νομίσματος, η οργάνωση της εκπαίδευσης, η λειτουργία σχολείων, καθώς και η ίδρυση της Γεωργικής Σχολής στην Τίρυνθα για την εκπαίδευση των Ελλήνων αγροτών» υπογραμμίζει.

«Επισήμανα τις ενέργειες του Ιωάννη Καποδίστρια τόσο για την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, με την συγκρότηση των σωμάτων των ατάκτων σε πειθαρχημένα τακτικά σώματα υπό ενιαία διοίκηση, όσο και για την συγκρότηση του Εθνικού Στόλου, αλλά ιδιαιτέρως στην ίδρυση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων η οποία αποτελεί μέχρι και σήμερα φυτώριο άξιων και ικανών ηγητόρων των Ενόπλων Δυνάμεων, που διακατέχονται από τις αρετές της φιλοπατρίας, της ανδρείας, της καρτερίας, της πειθαρχίας και του στρατιωτικού πνεύματος» συμπληρώνει.

«Συγχαίρω τους Συλλόγους “Πολιτιστική Κίνηση Τροιζήνας” και τον “Πατριωτικό Όμιλο Απογόνων Αγωνιστών 1821” για την αξιέπαινη πρωτοβουλία που ανέλαβαν υπό την αιγίδα του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, η οποία συνιστά σημαντική πράξη εδραίωσης της Ιερής Μνήμης του Ιωάννη Καποδίστρια στην συλλογική συνείδηση του Έθνους» καταλήγει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Στην Τροιζήνα για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Καποδίστρια ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρεγάτες: Οι Γάλλοι έμαθαν στην Ερυθρά Θάλασσα αυτό που ήδη ξέρουν οι Έλληνες ναύαρχοι

Φρεγάτες: Οι Γάλλοι έμαθαν στην Ερυθρά Θάλασσα αυτό που ήδη ξέρουν οι Έλληνες ναύαρχοι αναφορικά με τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων. Τον τελευταίο καιρό, λόγω έλλειψης πληρωμάτων παγκοσμίως, έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την μείωση του αριθμού των πληρωμάτων στα

ΥΕΘΑ: Στο Καστελόριζο ο Νίκος Δένδιας – Επισκέφθηκε Επιτηρητικά φυλάκια μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ [vid, pics]

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε σήμερα, Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου 2024, Επιτηρητικά Φυλάκια της περιοχής ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ, στο νησιωτικό σύμπλεγμα Μεγίστης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου και τον Διοικητή της

Ελεύθερος μετά από παρέμβαση του ΥπΕξ ο Έλληνας αστυνομικός στα Ιεροσύλημα

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, υπό κράτηση τέθηκε προσωρινά το Μεγάλο Σάββατο (4/5) Έλληνας αστυνομικός, μέλος της φρουράς του πρόξενου στην Ιερουσαλήμ. Είχε προηγηθεί επεισόδιο που σημειώθηκε κατά την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Ναό της Αναστάσεως. Ο Έλληνας αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος μετά

Οι χρεώσεις για τις αποσκευές «βραχνάς» στα αεροπορικά εισιτήρια

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικοί όταν σχεδιάζουν πώς θα μεταφέρουν την αποσκευή τους, όπως και όταν κάνουν κράτηση για την πτήση τους. Τα τέλη αποσκευών αλλάζουν και αυξάνονται σε όλο τον κλάδο. Σήμερα, αν παραδώσετε μία βαλίτσα στις United Airlines, American

Μετάβαση στο περιεχόμενο