Άσκηση Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ LOCKED SHIELDS 23

Από την Δευτέρα 17 έως και την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023, διεξήχθη στο ΓΕΕΘΑ η άσκηση «LOCKED SHIELDS 23», η οποία διοργανώνεται από το Κέντρο Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας (Cooperative Cyber Defence Center of Excellence – CCDCoE) του ΝΑΤΟ στο Ταλλίν της Εσθονίας, και αποτελεί την μεγαλύτερη και πιο σύνθετη σε διεθνές επίπεδο άσκηση κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ.

Στην Άσκηση, η οποία πραγματοποιείται από το 2010, συμμετείχαν περισσότεροι από 3000 ασκούμενοι από 38 Χώρες, ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετείχε προσωπικό του Διακλαδικού Κέντρου Επιχειρήσεων Κυβερνοάμυνας (ΔΙΚΕΚΥΒ) της Διεύθυνσης Κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ και προσωπικό τμημάτων κυβερνοασφάλειας των Γενικών Επιτελείων, καθώς και αντίστοιχο προσωπικό από την Ελληνική Αστυνομία.

Η «LOCKED SHIELDS 23» διεξήχθη μέσω ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας του CCDCoE και αποσκοπούσε στην εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων σε τεχνικό, επιχειρησιακό και στρατηγικό επίπεδο καθώς και στην ενίσχυση των δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του στην άμυνα δικτυακών υποδομών, καθώς και στην εμβάθυνση της συνεργασίας τους στον κυβερνοχώρο.

Κατά τη διάρκειά της πραγματοποιήθηκαν σενάρια στο πλαίσιο αντιμετώπισης κυβερνοεπιθέσεων εναντίον πληροφοριακών, τηλεπικοινωνιακών, οικονομικών και ενεργειακών συστημάτων.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του