e-ΔΛΑ: Η «Άδεια εκτέλεσης πλόων» προστέθηκε στην ηλεκτρονική εφαρμογή

Οι αιτήσεις έκδοσης και ανανέωσης άδειας εκτέλεσης πλόων επαγγελματικών και ερασιτεχνικών μικρών σκαφών θα διεκπεραιώνονται πλέον αποκλειστικά μέσω του e-ΔΛΑ.

Η κατηγορία «Άδεια εκτέλεσης πλόων» προστέθηκε στην ηλεκτρονική εφαρμογή καταχώρισης αιτήσεων αρμοδιότητας Λιμενικής Αστυνομίας e-ΔΛΑ.

Ειδικότερα, στην εν λόγω κατηγορία, δίνεται η δυνατότητα καταχώρισης αίτησης, επισυνάπτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μεταξύ άλλων, για:

  • Έκδοση άδειας εκτέλεσης πλόων επαγγελματικού σκάφους
  • Ανανέωση άδειας εκτέλεσης πλόων επαγγελματικού σκάφους
  • Έκδοση άδειας εκτέλεσης πλόων ερασιτεχνικού σκάφους μέχρι και δέκα μέτρων
  • Ανανέωση άδειας εκτέλεσης πλόων ερασιτεχνικού σκάφους μέχρι και δέκα μέτρων
  • Έκδοση άδειας εκτέλεσης πλόων ερασιτεχνικού σκάφους άνω των δέκα μέχρι και δώδεκα μέτρων
  • Ανανέωση άδειας εκτέλεσης πλόων ερασιτεχνικού σκάφους άνω των δέκα μέχρι και δώδεκα μέτρων.

Οι αιτήσεις έκδοσης και ανανέωσης άδειας εκτέλεσης πλόων επαγγελματικών και ερασιτεχνικών μικρών σκαφών θα διεκπεραιώνονται πλέον αποκλειστικά μέσω του e-ΔΛΑ. Οι άδειες εκτέλεσης πλόων και οι ανανεώσεις τους, που έχουν εκδοθεί μέσω του εν λόγω συστήματος, μπορούν κατά τη διάρκεια διενεργούμενων ελέγχων να επιδεικνύονται και από ηλεκτρονικά μέσα.

Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται από εξωτερικούς χρήστες (πολίτες / φυσικά και νομικά πρόσωπα) μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://edla.hcg.gr, είτε χωρίς σύνδεση για περιήγηση στην εφαρμογή, είτε με χρήση προσωπικών κωδικών TaxisNET για αυθεντικοποίηση κι εν συνεχεία υποβολή αίτησης.

Στον σύνδεσμο https://edla.hcg.gr/help/ παρατίθενται αναλυτικές οδηγίες αναφορικά με την ορθή χρήση της εφαρμογής από τους εξωτερικούς χρήστες.

Παραθέτουμε παρακάτω τη σχετική ανάρτηση του Διευθυντή Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αρχιπλοιάρχου ΛΣ Χαρ. ΜΑΡΟΥΛΑΚΗ, που έκανε πριν λίγο στο facebook:

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπίστηκε το ναυάγιο του Σπερχειού – Η μεγάλη ναυτική τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο τη Μεγάλη Τετάρτη του 1945

Ένα από τα πλέον τραγικά ναυάγια των ελληνικών θαλασσών εντόπισε η ομάδα υποβρυχίων ερευνών του Κώστα Θωκταρίδη σε βάθος 153 μέτρων βορειοανατολικά της Ύδρας: Το ναρκαλιευτικό ΣΠΕΡΧΕΙΟΣ που βυθίστηκε Μεγάλη Τετάρτη, τον Μάιο του 1945, και έγινε υγρός τάφος 98 ανθρώπων. «Το

Τραγωδία στη Λαμία: Στρατιωτικός αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός μέσα στο σπίτι του, στο κέντρο της Λαμίας, βρέθηκε 70χρονος συνταξιούχος στρατιωτικός. Τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ο 70χρονος δεν απαντούσε στις κλήσεις των συγγενών του, με αποτέλεσμα η αδερφή του να ανησυχήσει και να βρεθεί το απόγευμα

Η ακρίβεια αναγκάζει τους πολίτες να τρώνε από τα έτοιμα – «Χάθηκαν» καταθέσεις άνω των €4,5 δισ. το α’ 3μηνο

Η παρατεταμένη ακρίβεια και οι περιορισμένες αυξήσεις που έχουν δοθεί στους εργαζομένους τα τελευταία χρόνια έχουν ως αποτέλεσμα να περιοριστεί σημαντικά το διαθέσιμο εισόδημα και αυτό περιγράφεται περίτρανα από την πορεία των καταθέσεων, ειδικά τους τελευταίους μήνες, όπου και καταγράφεται σημαντική πτώση. Οι πολίτες,

Χ. Στυλιανίδης: Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα

«Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα» δήλωσε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα την πύλη Ε-7, ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο